Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogyan győzzem meg, hogy nem...

Hogyan győzzem meg, hogy nem tarthatja meg a babát?

Figyelt kérdés

A feleségem teherbeesett védekezés mellett. Nyilván azért védekeztünk, mert tudtuk, hogy nem fér bele már egy baba az életünkbe. Van már három fiunk.

Egyszerűen nem tudjuk vállalni. A három gyerekkel is fizikai és mentális teljesítőképességünk határán táncolunk. Nincs időnk magunkra, egymásra és a gyerekekre sincs annyi, amennyit szeretnénk. Anyagilag sem tudjuk vállalni. Albérletben lakunk, ami már ötünknek is kicsi. Egy kisbabának már tényleg nem lenne hely. Én erőfelett dolgozom, ő otthon babázik évek óta. A legkisebb fiunk most múlt 1,5 éves. Úgy volt, hogy hamarosan visszamegy dolgozni és könnyebb lesz az anyagi helyzetünk. Ebből egy új baba mellett nem lenne semmi.

Idegileg mindketten kivagyunk. Fáradtak vagyunk, befásultak. Néha úgy érzem, már a harmadik is felelőtlenség volt, egy negyedik főleg az lenne.

De ő nem akarja elvetetni. Azt hajtogatja, hogy belehalna lelkileg. Engem hibáztat, mert az én szexuális igényeim nagyobbak és szerinte csak az a biztos védekezés, ha nincs szex. Hiába mondom neki, hogy ez sajnos megesik másokkal is és engem is nagyon elszomorít. De még én szükséges rossznak fogom fel, ő gyilkosságnak. Sajnos az idő telik és nem várhatok arra, hogy majdcsak észhez tér és belátja hogy nem tarthatjuk meg. Mivel, hogyan hassak rá?

2022. dec. 9. 12:11
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/254 A kérdező kommentje:
79. Nyilván, de egyszer majd dolgozni fog
2022. dec. 13. 18:00
 82/254 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező (#80) nyilván nem a legkisebbet, hisz azt nem is akarod... egyébként az albérletben lakás nem kizáró tényező, lévén hogy most is ott laktok gyerekestül... a másfél év felettieket simán el tudod látni... a rajongott kicsibabikájával meg csináljon, amit akar...

De veled szerintem az a legnagyobb probléma, hogy magad se tudod mit akarsz... azt írod " A legkisebb gyerekemet ismerni sem fogom." - egy abortusz esetén sem fogod ismerni... amikor én valamennyire hasonló helyzetben voltam mint te, én nem is akartam megismerni... tök szívesen kihagytam volna az életemből... lévén, hogy NEM AKARTAM gyereket...

Szóval szerintem először magaddal kellene döntésre jutni, hogy mit is akarsz voltaképp, és aztán megtenni a szükséges lépéseket... a "minden maradjon úgy ahogy volt" egy nem létező opció...

2022. dec. 13. 18:13
 83/254 A kérdező kommentje:

Ha már megszületik nyilván akarom ismerni, hiszen ugyanannyira az enyém, mint a többi.

A bíróság pedig nem fogja a testvéreket elválasztani egymástól.

2022. dec. 13. 18:17
 84/254 anonim ***** válasza:
88%

“A bíróság hogy ítélné nekem a gyerekeket? Egyedül, albérletben hogy tartanám el őket?”

Az megvan, hogy jelenleg is egyedül, albérletben tartod el őket + egy főt (az anyjukat)…

Amugy nekem kezd santitani ez a sztori, valami nem kerek itt a válaszaiddal kérdező…

2022. dec. 13. 18:21
 85/254 A kérdező kommentje:

Hogy tartanám el őket egyedül, mikor a feleségemnek is van jövedelme? Gyeden van és családi pótlékot is kap.

Ha nálam lennénk a gyerekek ( nyilván a legkisebb is, mert testvéreket nem váaszt szét a bíróság) nem lenne jövedelmem csak a családi pótlék.

2022. dec. 13. 18:36
 86/254 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező (#83) "Ha már megszületik nyilván akarom ismerni, hiszen ugyanannyira az enyém, mint a többi." - ezt te tudod...nekem egyáltalán nem mindegy, hogy szabad akaratomból vállalok gyereket, vagy csak a spermadonor szerepét töltöm be a történetben... tudod, az egyik valóban az "én gyerekem" a másik meg a "biológiailag tőlem származó gyerek"...
2022. dec. 13. 18:39
 87/254 anonim ***** válasza:
74%
"nyilván a legkisebb is, mert testvéreket nem váaszt szét a bíróság" - nics ilyen jogszabály, csak statisztikailag igaz, hogy általában, lehetőség szerint... de ez itt tök mindegy, a dolog arról szól, hogy a feleségedben tudatosuljon, hogy nem ússza meg a pereskedést és akár ő is veszíthet... a dologban nem ő diktál... és ennyi... (persze ettől még inkább kapni fogod a jelzőket...)
2022. dec. 13. 18:49
 88/254 A kérdező kommentje:

Nyilván nincs gyereked, különben nem tennél különbséget. A gyereket én csináltam, ahogy a többit. Az én vérem, ahogy a többi. Ha másodiknak vagy harmadiknak fogan, tiszta szívemből akarnám. Egyszerűen nem fér bele, ezért nem akarom. Engem is ugyanannyira bánt a helyzet, mint a feleségemet és én sem akartam abortuszt. A legjobb az lett volna, ha ez az egész meg sem történik. Vagy ha orvosoljuk még az elején, aztán együtt feldolgozzuk. De így, hogy mindenképp négy gyerekes apa leszek...Meglehet hogy nem fogom úgy szeretni, mint azokat, akiket akartam is és akik mellettem nőttek fel, de soha nem lesz egy idegen. A gyerekeimnek meg, akik az életem értelmei, pontosan ugyanolyan testvére lesz, mint bármelyik másik.

És abban igaza van a feleségemnek, hogy ezek után nagyon nehéz lesz bármelyiknek a szemébe néznem.

2022. dec. 13. 18:49
 89/254 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, sok választásod már nincs. VAgy szétmentek - ami elég valószínű - és akkor a feleségednél maradnak a gyerekek vidéken, vagy benyeled a negyedik gyereket és megpróbáljátok együtt felnevelni őket, de ilyen előzmények után ez már nem hiszem hogy menni fog.
2022. dec. 13. 18:53
 90/254 A kérdező kommentje:

Azért a feleségem sem hülye nő. Tudja, hogy ha nincs ilyen jogszabály, a bírói gyakorlat az, hogy a testvéreknek együtt a legjobb. És hogy leginkább az édesanyánál, amennyiben nem alkalmatlan rá. Ő is tudja, hogy nem nyerhetném meg a gyerekeket.

Egyébként én sem választanám őket szét. Nem akarom őket felhasználni a feleségem elleni bosszúra.

2022. dec. 13. 18:53
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!