Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogyan győzzem meg, hogy nem...

Hogyan győzzem meg, hogy nem tarthatja meg a babát?

Figyelt kérdés

A feleségem teherbeesett védekezés mellett. Nyilván azért védekeztünk, mert tudtuk, hogy nem fér bele már egy baba az életünkbe. Van már három fiunk.

Egyszerűen nem tudjuk vállalni. A három gyerekkel is fizikai és mentális teljesítőképességünk határán táncolunk. Nincs időnk magunkra, egymásra és a gyerekekre sincs annyi, amennyit szeretnénk. Anyagilag sem tudjuk vállalni. Albérletben lakunk, ami már ötünknek is kicsi. Egy kisbabának már tényleg nem lenne hely. Én erőfelett dolgozom, ő otthon babázik évek óta. A legkisebb fiunk most múlt 1,5 éves. Úgy volt, hogy hamarosan visszamegy dolgozni és könnyebb lesz az anyagi helyzetünk. Ebből egy új baba mellett nem lenne semmi.

Idegileg mindketten kivagyunk. Fáradtak vagyunk, befásultak. Néha úgy érzem, már a harmadik is felelőtlenség volt, egy negyedik főleg az lenne.

De ő nem akarja elvetetni. Azt hajtogatja, hogy belehalna lelkileg. Engem hibáztat, mert az én szexuális igényeim nagyobbak és szerinte csak az a biztos védekezés, ha nincs szex. Hiába mondom neki, hogy ez sajnos megesik másokkal is és engem is nagyon elszomorít. De még én szükséges rossznak fogom fel, ő gyilkosságnak. Sajnos az idő telik és nem várhatok arra, hogy majdcsak észhez tér és belátja hogy nem tarthatjuk meg. Mivel, hogyan hassak rá?

2022. dec. 9. 12:11
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/254 anonim ***** válasza:
39%

#99. Én nem mondtam azt, hogy ideális helyzetet teremt a javaslatom. Egész egyszerűen sarokba lett szorítva, bármit tesz (ami nem a gyermek elfogadása) csak ássa magát egyre mélyebbre. Azt sem mondtam, hogy ezután le kell nyelnie végleg a békát. Egyelőre ez a következő lépés, hogy béke legyen otthon, még ha látszólagos is. Aztán nyilván anyuka nagyon hamar rá fog jönni, milyen orbitálisan nehéz lesz 4 gyerekkel, de erre MAGÁTÓL kell rájönnie, mert a férje figyelmeztetése kevés.

És azért meg kell nézni az asszony szempontjait is, feltételezve, hogy jóhiszemű, nem direkt csinálta. Ő is egyértelműen kétségbe van esve, és ha az abortuszról szélsőségesen vélekedik, akkor hatalmas, lehet életreszóló trauma lenne, ha akarata ellenére kéne elvetetnie. Sokkal nagyobb kárt okozna, urambocsá a gyerekek "elveszítenék" az anyjukat, mint a gyermek megtartása. Feltételezem, rohadtul szenved ő is, legalább annyira, mint a férj.

Kemény dió, nem vitás.

2022. dec. 14. 11:01
 102/254 anonim ***** válasza:
87%

"mert ha elváltok se pénzed, se családod nem lesz."

Mondjuk ezt nem tudom, hogy miért evidens.

Ha valóban szereti a gyerekeit, akkor "indulhat is értük" és nevelheti ő is.

Ha szoros a kapcsolat egyáltalán nem elképzelhetetlen.

A bíróság nem anyapárti, hanem"aki jelentkezik a gyerekért"-párti, csak 99 %-ban az anya igényli őket.

2022. dec. 14. 11:20
 103/254 anonim ***** válasza:
86%

Bár nálunk "csak" 2 van, de biztos azt csinálnám, ha besikerülne a harmadik (ami ellen aktívan teszek, nem ő védekezik), hogy "persze nyugodtan. Innentől én nevelem a 2-t, te babázz nyugodtan, de neked kell gyerektartást fizetni, hisz nálam lesz 2, nálad csak 1."

A gyerekeim legalább annyira kötődnek hozzám, mint az anyukhoz. Rendszeresen én maradok otthon, ha betegek. Szar lenne egyedül, de 3 gyerekkel megbolondulnánk.

2022. dec. 14. 11:28
 104/254 anonim ***** válasza:
80%

99-cel értek egyet.

Illetve annyit tennék hozzá, hogy a férj helyében egy ilyen “feleséggel” én màr nem is tudnék/akarnék a továbbiakban együtt maradni. Annyira nem egyforma a gondolkodás, az értelmi szint. Konkrétan anyci simán eldobná a férjét egy meg nem született gyerek miatt, szemrebbenés nélkül elköltözne, a férjnek kb csak a pénze kell most is - és a gyerektartásos elszólásából a jövőben is kb csak erre kéne a férfi neki, plusz a mar meglévő gyerekei életszínvonalát simán elrontaná és nélkülözésbe lökné őket is - mindezt a szex természetes következményének (teherbe esés) teherviselési képtelensége miatt.

Nekem egy ilyen nem társ, nem feleség. Csak egy végtelenül ostoba bio-inkubátor. Én hagynám ott ezek után a férj helyében.

2022. dec. 14. 12:19
 105/254 anonim ***** válasza:
10%

Jah, persze könnyű is azt mondani, hogy te elvállalod a két nagyobbat, akik mellett már simán el tudsz menni dolgozni, a másik meg gondozza a csecsemőt, aki egész napos felügyeletet igényel, meg még fizessen is neked. :D

Szerencsére a bíróság nem hülye. Ha gyereked lesz, akkor vagy fizeted a bébiszittert, aki ellátja a babát egész nap vagy fizeted a házastársad, aki megcsinálja az a munkát, amit a bébiszitter is.

2022. dec. 14. 13:02
 106/254 anonim ***** válasza:
95%
105, te vagy eltévedve kiscsillag! Írom ezt nőként, családanyaként, ügyvédként.
2022. dec. 14. 14:25
 107/254 anonim ***** válasza:
0%
#106 Muci, nem vagyok a te kiscsillagod!
2022. dec. 14. 14:37
 108/254 anonim ***** válasza:
91%

#105 "akik mellett már simán el tudsz menni dolgozni, a másik meg gondozza a csecsemőt" - ő döntött úgy, hogy megtartja, egyedül és önfejűen, akkor igenis viselje csak az összes következményét is egye meg szépen, amit főzött...

Azzal meg csak jól jár a Kérdező, ha végleg megszabadul egy olyan beteg értékrendű nőszemélytől, akinek egy fejletlen embrió előrébb való mint a férje meg a meglévő gyerekei...

2022. dec. 14. 14:51
 109/254 anonim ***** válasza:
18%

#106 A kérdező döntött úgy, hogy az esetleges terhesség megtartásának a jogát a felesége kezébe adja, amikor lefeküdt vele. Ha meg így döntött, akkor igenis viselje a következményét, és egye meg, amit főzött.

Azzal meg csak a kérdező felesége jár jól, ha megszabadul egy olyan beteg értékrendű pasitól, aki szerint egy fejletlen embrió és a felesége kevésbé fontosak, mint ő meg a három gyerek.

2022. dec. 14. 15:05
 110/254 anonim ***** válasza:
87%
"A kérdező döntött úgy, hogy az esetleges terhesség megtartásának a jogát a felesége kezébe adja, amikor lefeküdt vele." - meg a rabok nemesebb szervét... ép erkölccsel bíró nőben fel sem merül az, hogy egy terhességről nem közösen kell döntést hozni...
2022. dec. 14. 15:25
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!