Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Hogyan győzzem meg, hogy nem...

Hogyan győzzem meg, hogy nem tarthatja meg a babát?

Figyelt kérdés

A feleségem teherbeesett védekezés mellett. Nyilván azért védekeztünk, mert tudtuk, hogy nem fér bele már egy baba az életünkbe. Van már három fiunk.

Egyszerűen nem tudjuk vállalni. A három gyerekkel is fizikai és mentális teljesítőképességünk határán táncolunk. Nincs időnk magunkra, egymásra és a gyerekekre sincs annyi, amennyit szeretnénk. Anyagilag sem tudjuk vállalni. Albérletben lakunk, ami már ötünknek is kicsi. Egy kisbabának már tényleg nem lenne hely. Én erőfelett dolgozom, ő otthon babázik évek óta. A legkisebb fiunk most múlt 1,5 éves. Úgy volt, hogy hamarosan visszamegy dolgozni és könnyebb lesz az anyagi helyzetünk. Ebből egy új baba mellett nem lenne semmi.

Idegileg mindketten kivagyunk. Fáradtak vagyunk, befásultak. Néha úgy érzem, már a harmadik is felelőtlenség volt, egy negyedik főleg az lenne.

De ő nem akarja elvetetni. Azt hajtogatja, hogy belehalna lelkileg. Engem hibáztat, mert az én szexuális igényeim nagyobbak és szerinte csak az a biztos védekezés, ha nincs szex. Hiába mondom neki, hogy ez sajnos megesik másokkal is és engem is nagyon elszomorít. De még én szükséges rossznak fogom fel, ő gyilkosságnak. Sajnos az idő telik és nem várhatok arra, hogy majdcsak észhez tér és belátja hogy nem tarthatjuk meg. Mivel, hogyan hassak rá?

2022. dec. 9. 12:11
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/254 anonim ***** válasza:
81%
#120 "Ha nem maradsz mellette, akkor buktad a feleséged, a gyerekeid, a fizetésed kb. felét (a maradékból meg oldd meg az albit, rezsit, ruhát, ételt stb). " - miért, gondolod, hogy most a fizetése felénél kevesebb megy el a gyerekekre? Valamint nem abból megy most is az albérlet - amiből ugye válás után sokkal kisebb is elég lenne, KEVESEBB bérleti díj, kevesebb rezsi - a ruha és az étel??? Nem ismerem a Kérdezőék anyagi helyzetét, de látatlanban is ANYAGILAG valszeg pont jobban járna a válással...
2022. dec. 15. 11:31
 122/254 anonim ***** válasza:
88%

"A nő teste, papíron az ő döntése és ezért neki kell utána ezzel a tudattal együtt élnie. "

Abszolút, csakhogy itt az is a döntés része, hogy 3 meglévő gyereket hoz lehetetlen helyzetbe, ha megtartja.

Ha értelmesen gondolkodna, akkor a meglévő gyerekei sorsa jobban érdekelné, mint a meg nem születetté.

Az is valószínűsíthető, hogy nem védekezett őszintén, és csak az újabb gyerekre vágyott. Vannak ilyen nők, akik egyszerűen nem tudnak leállni. Ahogy kinő a babakorból a legutolsó, újra babaillatra vágynak és nem törődnek a holnappal. Csak a nagy gyerekeiket sajnálom.

2022. dec. 15. 12:05
 123/254 anonim ***** válasza:
92%

Az a baj, hgy a Kérdező nem fog kiállni a saját érdekeiért, az már egyértelműen kiderült... márpedig ha ő nem áll ki, akkor senki más sem fog...

Ügyhogy a felesége valószínűleg jól felmérte, hogy ő a "majd ha a karjában tartja, majd megenyhül" balekok népes táborát gyarapítja... soha sem fog érdemi offenzívát indítani a saját érdekei védelmében...

2022. dec. 15. 18:44
 124/254 anonim ***** válasza:
33%

#121 Persze, a gyerekekre valószínűleg többet költenek, mint a férj fizetésének a fele, csakhogy a többség abból indul ki, hogy teljesen a férj keresetéből élnek, az anyának nincs jövedelme. De ez így nem teljesen igaz. Valahol korábban előjött, hogy kap GYED-et, gyerekek után gondolom az apa felveszi az adókedvezményt és van a családi pótlék is. Nem ebből fognak meggazdagodni, de azért jelentős összeg (max. nettó 357 ezer, ha jól számolom, az igénybevételéhez viszont legalább egy valamivel átlag alatti keresetet hoznia kellett a szülőknek). Válás esetén az apa bukja ezt az összeget és még a saját fizetésének mondjuk a felét. A rezsi kevesebb lesz, a bérleti díj is, de valószínűleg nem arányosan, nem fog mondjuk 50 m2 helyett 10 m2-esbe költözni (kivéve, ha társbérletbe megy). Nem vagyok biztos benne, hogy anyagilag jól járna egy válással.

#122: Feltételezed, hogy ha becsúszott a baba, az csak a nő hibája lehet, sőt, szándékosan idézte elő, hogy megint babázhasson egyet. Ismertem ilyet, de ő nem ment volna hozzá olyan emberhez, aki ilyen helyzetben elvetetné és már házasság előtt jelezte, hogy több gyereket szeretne. Nem éltek jó körülmények között, de ez idővel rendeződött és tisztességgel felnevelték a gyerekeket. A már felnőtteket ez annyira viselte meg, hogy aki még nem nagycsaládos közülük, az is több gyereket szeretne. Az ismeretségi körömben, ahol jött bónusz gyerek, a legtöbb esetben egyébként nem szándékos volt a "baleset", csakhogy a tabletta, spirál, miegymás nem nyújt teljes védelmet. Ahol a gyerekek mellett még van ereje a szülőknek nemi életet élni, ott (hacsak nincs elkötve valamelyikük) benne van a pakliban. Aztán van, aki a végső megoldást választja és van, aki megoldja.

Közel sem egyértelmű, hogy egy 4. gyerek tönkretenné a másik 3 sorsát. Az már igen, ha a szülők belemennek egy olyan játszmába, mint a mostani. Ezzel mindenki csak veszít és a gyerekek érzik ezt. Ahogy azt is éreznék, ha az anyjuk megborulna egy abortusztól.

"Ha értelmesen gondolkodna": tehát szerinted egy szellemi kihívásokkal küzdő valaki, csak azért, mert nem úgy gondolkodik, ami szerinted a helyes. Nem ismered a családot, az anyát, csak azt tudod, amit a kérdező leírt, valószínűleg elég borús állapotban, e mellé vannak feltételezéseid (bolond, felelőtlen, nem törődik a holnappal). De Te tudod ezek alapján, mi az egyetlen helyes döntés, az anya meg nem. Felnőtt ember, akinek állítólag joga van önállóan dönteni ebben a kérdésben és már döntött. A kérdező abban dönthet, hogy támogatja-e ebben vagy sem.

2022. dec. 15. 23:57
 125/254 anonim ***** válasza:
30%

#124"Ahogy azt is éreznék, ha az anyjuk megborulna egy abortusztól." - és azt, hogy ha az apjuk borulna meg az abortusz elmaradásától? Adott esetben pont ugyanannyi joga van megborulni az ő szándéka ellenében alakuló helyzettől, mint a nőnek...

Nézd, ha most én lennék újra ilyen helyzetben, biztos, hogy aktívan fellépnék a megegyezés dacára felépő "gyermekáldás" ellen... még akkor is, ha ezért 2,5 évre sittre kerülnék (annyi jár az állapotos nő beleegyezése nélkül végzett illegális abortuszért középmértékben) Azt gondolom, simán megérné, az csak a következő 3 évet cseszné el az életemből, nem a következő 30-at... ezzel persze nem azt mondom, hogy bárki is ezt tegye...

2022. dec. 16. 01:59
 126/254 A kérdező kommentje:
Ez az utolsó azért nagyon durva. Épeszű ember ilyet azért nem tenne egy másik emberrel.
2022. dec. 16. 11:17
 127/254 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező igenis válás lesz a vége, ha megmarad azért ha nem azért. Állítsd matekkal a tények elé és hogy 1 éves korban már mehet bölcsibe mert anyagilag nem bírod tovább és mindent már te sem támogatsz.
2022. dec. 16. 11:26
 128/254 anonim ***** válasza:
53%
Kérdező (#126) kettőnk közt van több lényeges különbség is, az egyik az, hogy én már átéltem ezt a helyzetet, én már utána vagyok, aminek te még előtte...
2022. dec. 16. 12:01
 129/254 anonim ***** válasza:
47%
#125: Mint a mellékelt ábra mutatja, megborulhat a férj is. (Volt) asszony tudja, hogy így gondolkodsz? Gyerekeket a közeledbe engedi? Amit írtál, az nagyon beteg! Nem csak a tett, hanem a végén matekozás is. Keress fel szakembert, mert ez nagyon gáz! És egy ilyentől aztán biztos nem zakkan meg ám az asszony.
2022. dec. 16. 12:40
 130/254 anonim ***** válasza:
48%

#129, nyilván tudta, igen. És ha tetszik neked, ha nem, jogom van a maximális mértékben visszsautasítani az erőszakkal a nyakamba szült gyereket...

"Keress fel szakembert, mert ez nagyon gáz!" - köszi az ötletet, azóta amúgy is visszajáró vendég lettem a pszichiáternél, pánikbetegség okán... mondhatni antidepresszánson élek folyamatosan, hála az abortusz elmaradásának... de ez azzal is jár persze, hogy veled szemben nekem papírom is van róla, hogy teljesen normális vagyok:) Pusztán extrém módon nem tűröm, hogy más erőszakoljon felelősségeket és kötelességeket a nyakamba a beleegyezésem nélkül... ja és persze azóta hosszú és boldog párkapcsolatban élek egy olyan nővel, akinek ez teljesen természetes, és soha sem "ajándékozna meg babával" a szándékom ellenére...

2022. dec. 16. 14:55
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!