Hogyan győzzem meg, hogy nem tarthatja meg a babát?
A feleségem teherbeesett védekezés mellett. Nyilván azért védekeztünk, mert tudtuk, hogy nem fér bele már egy baba az életünkbe. Van már három fiunk.
Egyszerűen nem tudjuk vállalni. A három gyerekkel is fizikai és mentális teljesítőképességünk határán táncolunk. Nincs időnk magunkra, egymásra és a gyerekekre sincs annyi, amennyit szeretnénk. Anyagilag sem tudjuk vállalni. Albérletben lakunk, ami már ötünknek is kicsi. Egy kisbabának már tényleg nem lenne hely. Én erőfelett dolgozom, ő otthon babázik évek óta. A legkisebb fiunk most múlt 1,5 éves. Úgy volt, hogy hamarosan visszamegy dolgozni és könnyebb lesz az anyagi helyzetünk. Ebből egy új baba mellett nem lenne semmi.
Idegileg mindketten kivagyunk. Fáradtak vagyunk, befásultak. Néha úgy érzem, már a harmadik is felelőtlenség volt, egy negyedik főleg az lenne.
De ő nem akarja elvetetni. Azt hajtogatja, hogy belehalna lelkileg. Engem hibáztat, mert az én szexuális igényeim nagyobbak és szerinte csak az a biztos védekezés, ha nincs szex. Hiába mondom neki, hogy ez sajnos megesik másokkal is és engem is nagyon elszomorít. De még én szükséges rossznak fogom fel, ő gyilkosságnak. Sajnos az idő telik és nem várhatok arra, hogy majdcsak észhez tér és belátja hogy nem tarthatjuk meg. Mivel, hogyan hassak rá?
"Nyilván nincs gyereked, különben nem tennél különbséget." - ébren tetszettél lenni, amkor azt írtam, hogy "amikor én valamennyire hasonló helyzetben voltam mint te, én nem is akartam megismerni... tök szívesen kihagytam volna az életemből... lévén, hogy NEM AKARTAM gyereket..."...
És valószínű, hogy TE ebből tényleg nem fogsz tudni jól kijönni, mert nem képviseled a saját érdekeidet... ezért mondtam, hoyg először döntsd el, hogy valójában mit akarsz...
#95, ezt mindenki csak maga tudja eldönteni... az én nézetem szerint nem létezik nagyobb veszteség, mint egy nem kívánt gyerek nevelése... de nyilván más meg másképp láthatja adott esetben.
Én a Kérdezőnél azt látom, hogy voltaképp maga sem tudja mit akar...
"nem létezik nagyobb veszteség, mint egy nem kívánt gyerek nevelése"
No komment.
Kérdező! Egyetlen dolgot tehetsz. Írtad, hogy szereted a feleséged, szereted a gyerekeidet. Fogadd el a döntését! Egyszerűen nincs más választásod, esélyed sincs ellene, főleg úgy, hogy már anyós is támogatja! (mondom ezt úgy nőként, hogy abortusz párti vagyok)
Most kell nagyon okosnak lenned! Vegyél egy csokor virágot/csokit, amit szeret a feleséged. Este kérj tőle őszintén bocsánatot, mondd, hogy rettenetesen megijedtél, teljesen betojtál, hogy mi lesz most így veletek, nem gondoltad komolyan az abortuszt, csak annyira szereted a már megszületett gyerekeket és őt is, hogy csakis az ő érdekeit nézted, és rettenetesen megrémültél, hogy mi lesz most.
Sőt, ha jó a viszonyod anyóssal, próbálj meg előtte vele is beszélni, ha ilyen nagy hatással van a lányára. Mondd el neki ugyanezt, és hogy természetesen meggondoltad magad, nagy szeretettel várod az újabb jövevényt!
Egyszerűen nem tehetsz más! Tudod egy nő két dologért képes bármire: hogy legyen gyereke, vagy NE legyen gyereke. A nejed nem akarja elvetetni, tehát BÁRMIRE képes, hogy megtartsa.
Óriási kakiban vagy, csak bocsánatkérések közepette van esélyed.
Drukkolok!
Én nem értek egyet ezzel. Tehát a férj tűrjön, és nevelje erőn felül a gyerekeket, közben kuss legyen a neve?
Kompromisszumot kell kötni. Oké, legyen a gyerek, de fél évesen megy bölcsibe, asszony meg dolgozni. Nem a férj dolga egyedül viselni a terheket.
Utolsóval egyetértek. Ebben a helyzetben én is maximálisan az abortusz mellett lennék, de ha ennyire hajthatatlan, nincs mit tenned.
Ha nem akarod elveszteni a gyermekeid, le kell nyelni sajnos.
De azért meglepne, ha ez nem nyomná rá a bélyegét a kapcsolatra. Szerintem elég durva téged ilyen helyzetbe kényszeríteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!