Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Furcsán áll a fiam lába..Tudom...

Furcsán áll a fiam lába..Tudom,hogy amikor járni tanulnak tarthatják furcsán a lábukat,de nekem ez nem tűnik egészséges tartásnak.Ortopédiára egy hónap múlva kaptunk időpontot.Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

17 mire kaptunk időpontot meglesz 18 hónapos a babám.Nem az aggaszt,hogy még nem jár,mert tudom hogy előbb vagy utóbb fog.Az aggaszt ahogy a lábait tartja.Legközelebb amikor járni próbál vagy áll lefotózom.

Lehet egy kisgyermek lúdtalpas?

Mert ő kifelé tartja a lábait mint egy kacsa,de erre dől be,erre támaszkodik rá amikor lép.Tehát konkrétan a talpa belső részén próbál járni.

Eléggé úgy is néz ki mint akinek befelé van süllyedve a bokája.

Többször is jeleztem a házi orvosnak,hogy valami nem jó és nézze meg.Megnézte és továbbra is azt mondta,hogy akkor aggódjak ha már stabilan jár és nem tetszik a járása..

DE NEM JÁR.és szerintem ezért.

Folyamatosan pipiskedik,ha lépne előre így teli talpal kitekert (főleg bal) lábbal bessülyedt bokával jár.

Úgyhogy nem akarok rá hallgatni,elviszem ortopédiára.

De mire számíthatok? Tényleg normális és túl aggódom?

Mi lesz ebből,gyógycipőt kap? Vagy műtéttel lehet ilyesmit helyre hozni? Vagy helyre sem lehet? 😰

2021. jún. 25. 10:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem tudok érdemben válaszolni, de Facebookon van ilyenre / hasonlóra csoport .

[link]

Nézz bele, ha szimpatikusnak találod,ott kérdezhetsz ezzel a témával kapcsolatban☺️

2021. jún. 25. 10:40
 2/3 anonim ***** válasza:
98%

18 hónap a járás felső határa!

A védőnő hogyhogy nem küldött titeket még sehova??

Én a helyedben már ma kérnék magánba egy időpontot.

Hol laktok?

Őrület amúgy. A háziorvos szerint ez normális?

Mégha pici baja is van, akkor is már rég látnia kellett volna szakembernek szerintem.

Biztos fog kapni gyógycipőt. Az a minimum.

2021. jún. 25. 10:53
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiamnak is bedőlnek a bokái és még akkor elvittem ortopédiára, amikor még nem jár.

Ránézett az orvos és annyit mondott, hogy hordjon szupinált cipőt, de 3 éves koráig nem tudnak vele mit kezdeni, akkor vigyem vissza.

Ősszel lesz 3, hàt kíváncsi leszek, hogy mit mondanak majd.

2021. jún. 25. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!