Védhető lenne jogilag egy olyan szerződés, amiben a barátnőmmel megállapodnánk, hogy amennyiben terhes lesz és úgy dönt, hogy megtartja, akkor engem nem terhel semmilyen ezzel kapcsolatos kötelesség (pl. tartásdíj)?
Nem tudom ki mondott olyat, hogy a nőnek kell fizetni tartásdíjat, akik erre válaszolnak bizonyítékai az itt lévő kollektív butaságnak. Amire én céloztam az az volt, hogy mivel lemondani a tartási díjról nem lehet, ezért egy megegyező összegről szóló tartozást írna alá, így kvázi ugyan az lenne a végkimenetel. A nő tartozásának semmi közének nem kell papíron lennie a tartásdíjhoz, említés elejéig sem kellene szerepelnie annak a szerződésben.
Az egész lényege az lenne, hogy ellensúlyozza azt a teljhatalmat, amit ilyen esetben a nő kap, illetve azt hogy a férfinak ebben az esetben semmi beleszólása nincs a terhesség megszakításába.
Nem arról van szól, hogy aki nem ért egyet az buta, hanem hogy aki nem hasznosnak szánt választ ír, csak véleményt nyilvánít, az ne várja el hogy ne nézzék idiótának. Ez az oldal nem a kommentárokról szól, hanem kérdésekről és válaszokról.
Ez ugye te vagy (más nickről)? Sokmindent megmagyarázna.
LOL
Ugyanaz a stílus és íráskép.
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..
Azt el kell fogadnod, hogy amit szeretnél, az a mai világban etikátlannak számít.
Teljesen mindegy h itt most kinek mi a véleménye.
Nincs mód arra, hogy olyan szerződést irass, amiben már előre kivonod magad a szex következmenyeiből.
Az h filozofálgatunk arról, hogy jó döntés lenne-e ezt megengedni, az mellékes.
A gyerekvállalás pont egy olyan téma, amiről nem lehet vakon, előre felelős döntést hozni.
Ezért van az, hogy örökbe adni sem lehet egy gyereket a születése előtt és semmi végérvenyeset nem lehet lepapírozni, sőt az anyának van 3 napja h mindenben meggondolja magát.
Esetleg nincs olyan ismerősöd, aki nagyon ért a jogrendszerekhez? Vagy azzal foglalkozik?
Egyébként én megértelek és értem hogy mit akarsz. Mivel nincs minden tudás a birtokomban, nem mondom azt hogy lehetetlen, de akkor személyesen keress fel megfelelő embert.
De mit akarsz itt még? Leírták ezren, hogy semmi hasonló szerződést nem tudsz írni, mindenképp fizetni kell a gyt-t. Mivel a gyereket károsítanád ha nem fizetnéd, nem a nőt. Tehát a nő a gyerek helyett jogilag nem tud neked lemondani semmiről. Szerencsére. Két ember nem írhat alá egy olyan szerződést, aminek egy harmadik látja kárát.
Ha az ittenieknek nem hiszel, akkor meg kérdezz meg egy ügyvédet, vagy írj egy ingyenes "a jogász válaszol" jellegű fórumra. Mindenhol ezt a választ fogod kapni.
Ki akarod vonni magad a terhesség következményei alól... akárhogy forgatod a szavaidat, ez a lényege és ezt a jog így ebben a formában nem engedi.
Mindegy hogyan milyen oldalról magyarázod.
Amúgy ha jogilag védhető is lenne, nem lenne olyan nő, aki ezt aláírná.
Ha szellemileg visszamaradott, esetleg.
De ha egy nőhöz odamegy a csávó, hogy szexeljünk, nem használok gumit és ha terhes leszel, abortusz lesz vagy egyedülálló anyaság, azt senki nem fogja bevállalni.
Úgyhogy 100%-ig értelmetlen a jogi oldalán vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!