Kiskamaszoknál ez megfelelő módszer lehet arra, hogy megcsinálják ami a kötelességük, amit kér a szülő tőlük?
Jegyzem azokat a kéréseimet, amit nem teljesítettek.
Aztán ha ők kérnek tőlem valamit, lehúzok egyet a listáról.
Ha üres a lista, akkor teljesítem a kérésüket.
Valamit valamiért elv és, hogy ne legyen egyoldalú, igazságtalan a dolog.
A szülőnek minden kérést teljesíteni kell? Nem
a rutin az egyetlen, ami segít, ha szépen be van táblázva a napjuk, mit mikor hogyan kell csinálni, akkor megszokják és sosem lesz vita.
nekem a kisiskolás is megszokt hogy felkelés, pisilés, kézmosás, arcmosás, fésülködés, felöltözés, ágyazás, reggelizés, fogmosás, indulás. Ki van nyomtatva és onnan olvassa ha elfelejti, de mivel sokszor csinálja már megy magától. sok sok kis rutint kell megtanítani vele, mikor van tanulási idő stb. az elején sajnos ott kell vele lenni, megtnítani és ellenőrizni, de kis munkával hatalmas lesz a haszon..
Igen, jó lenne ha ez magától menne.
Hány éves kortól kell ezeket beépíteni a mindennapokba?
Gondolom a siker kulcsa a példamutatás és hogy minél kisebb korban megszokja a dolgokat.
Szüleim nekem nem parancsolgattak, mert tudták, hogy amit akarok, úgyis megcsinálom, amit nem akarok, azt meg úgyse fogom. ha valamit kényszeríteni akartak, akkor inkább egész nap feküdtem a szobámban, meg éhségsztrájkokat találtam ki, meg mindig vmi miatt sztrájkoltam. Aztán hívták át a nagymamám, hogy csináljon velem valamit.
Amikor meg idősebb lettem, volt olyan,hogy 16 évesen nem engedtek el egy buliba, mert nem csináltam meg vmit. hát életem egyik legjobb bulija lett. Meg az volt a "mániájuk", hogy akkor mehetek ki haverjaimmal lógni, ha előtte kajálok. mire kész lett az uzsonna/vacsora, már rég bepiáltunk vhol.
szóval egyénfüggő, nálam nem lett volna hatásos. de már érettebb fejjel elég gáznak gondolom ezt a viselkedést, de akkor azért se azt csináltam, amit mondtak. 24 F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!