Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Védhető lenne jogilag egy...

Védhető lenne jogilag egy olyan szerződés, amiben a barátnőmmel megállapodnánk, hogy amennyiben terhes lesz és úgy dönt, hogy megtartja, akkor engem nem terhel semmilyen ezzel kapcsolatos kötelesség (pl. tartásdíj)?

Figyelt kérdés
Tekintettel egy esetleges nemvárt terhesség engem érintő súlyosságára, arra gondoltam jobb lenne, ha a szóbeli megállapodásunkat papírra vinnénk és egy szerződéssel bebiztosítanám magam afelől, hogy ha egy ilyen helyzetben a kormány propagandája meggyőzőbb lenne a barátnőm számára, mint én, és megtartaná a gyereket, akkor engem semmiféle ezzel kapcsolatos felelősség ne terheljen, gondolok itt első sorban a gyerektartás költségeire. Védhető lenne jogilag egy ilyen szerződés? Lemondhat egy ember a gyereke jogairól?

2021. jan. 2. 23:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/126 anonim ***** válasza:
78%

Tudom, hogy ez egy anonim oldal, de titeket nem érdekel, hogy az ilyen gondolatokkal élő emberek hogy néznek ki?

Én nagyon akarom tudni, hogy az itt hajmeresztően ellenszenves korombeli emberek milyenek a valóságban, mert facen pl egyértelmű, hogy az elvetemült tekintettel néző keresztet szorongató vagy mellette lévő zsákruhás kövér nő a véresszájú abortuszellenes..

Ezt a srácot valami melegítős sovány beesett arcú ápolatlan, végzettség nélküli, talán valami humán okjs félhosszú hajú srácnak képzelem el, kicsi orral és hatalmas állal..

2021. jan. 3. 08:18
 42/126 anonim ***** válasza:
95%
Nem, mert a törvény a te maganszerzodesed felett áll.
2021. jan. 3. 08:30
 43/126 anonim ***** válasza:
79%
Ugyan... Ez a pasi pont ugyanaz, aki pár napja nem akarta, hogy a nő öröljön; aztán nem akarta meghívni az esküvőre a nő testvéreit. Mindig más agyhalott kérdés, ugyanaz a provokáló sötétség. Okosnak akar látszani, néha bedob egy idegen kifejezést, de általában azt se tudja, mit jelent...
2021. jan. 3. 08:46
 44/126 anonim ***** válasza:
84%

hát öcsém, te egy főnyeremény vagy! hogy tuti én kaphassalak meg,már az aktusért is fizetek neked 😊 és ha sikerül felkoppintanod, természetesen a havi bánatpénzed is fizetem a gyerek 18 éves koráig 😊😊

55. válaszoló, igen, ez a szerencsétlen valóban a Családi és az Emberek provokáló meseírója

2021. jan. 3. 08:55
 45/126 anonim ***** válasza:
83%

Az a baj, hogy egyesek rossz felé gondolkodnak.

A férfi és a nő felelőssége nem a gyerek fogantatásakor kezdődik, hanem a szexnél.

Nem lehet azt megtenni, hogy a szexben sincs felelőssége a férfinak és a fogantatás után sincs.

Gumit nem húz, mert élvezkedni akar, utána pedig már minden felelősség legyen a nőé.

Nem látom ebben az igazságosságot.

2021. jan. 3. 10:26
 46/126 anonim ***** válasza:
89%
Na eltűnt pár válasz így amit a 35-ösnek írtam gondolom már nem a 35-ös vagy eltűnt. Na de a jelenlegi 41-es válaszomat miért is pontozák le? Mi olyan volt benne amivel nem csak egyetérteni lehet? Pár szót a mobil átjavított.
2021. jan. 3. 12:00
 47/126 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem azért, mert ha mondjuk ketten sétálnak a jégen(szex), az egyiken korcsolya van, hogy ne csússzon(védekezik) a másik meg azt mondja majd engem megtart a korcsolyás, ha esek, hisz az biztonságos, és jó nagyot esik, nem vonhatja felelősségre és perelheti be a korcsolyást, hogy miért nem fogta meg.

Ha meg egyiken sincs korcsolya, akkor meg pláne nem lehet ráhatása arra, hogy "de azt ígérted majd megtartasz", semmi követelése sem lehet, mert abszurd..

Ha meg jogilag lehetne is, nem köthetnek ilyet, mint szerintem rabszolga szerződést sem, mert ETIKÁTLAN. Az erkölcsi törvények ezt felülírják, ez nem megváltoztatható dolog, az ember nem mondhat le saját emberi jogairól mikor hülye, ha mégis, akkor pl értfogyoknál keresnek valakit, aki dönt helyette(gondnok). Itt a nő nem mondhat le az abortusz felöli döntésének jogáról, mert etikátlan, nincs joga a saját jogait korlátozni, az rajta felül áll, ezért nem számonkérhető.

Aki meg ilyenre akar rávenni valakit, az szociopata, nem tiszteli semennyire a másikat.

2021. jan. 3. 12:09
 48/126 anonim ***** válasza:
76%

Mellesleg a védekezés akkor 50-50, ha a nő fogamzásgátló dolgot használ, bármilyet ÉS a férfi meg gumit húz(mert nekik csak az van).

A legtöbb együttlét nem ilyen, ott 100%ban a nőé a felelősség, mert vannak olyan hülyék, hogy átvállalják a férfiaktól az ő 50%ukat, majd utána a kényelmes felelősségmentes férfi szépen számonkéri őket, ha hibáznak, hogy "hiszen te helyettem is védekezel".. Undorító, főleg ha foggátlóval megy a hormonbomba a nők testében a férfi felelősségmentesítéséért. Sajnos sokan vagyunk olyan ostobák, hogy ilyen fel nem fogható nagyságrendű felelősséget veszünk a nyakunkba jófejségből, aztán csak lesünk hogy kifordul magából a szeretett párunk, ha hibázunk, mert a mi hibánk rá is hatással van, ha ránkhárítja a felelősségét!

2021. jan. 3. 12:14
 49/126 anonim ***** válasza:
34%
51 Most attól függetlenül hogy a kérdező és a párja felelőtlenül stb... Ha a két fél abban állapodik meg hogy egy esetleges teherbe esés esetén elveteti a gyereket na de ha mégsem akkor sem igényel gyerektartást akkor mi a gond ennek betartatásával? Nem az abortuszra lenne a nő kötelezővé csak arra hogy vállalja a saját döntései után a felelősséget és ne várja el a gyerektartást ha egyszer már beleegyezett abba hogy lemond róla. Abortuszra nyilván senkit sem lehet kötelezni de mivel a nő 100%-ban egyedül hozza a döntést ezért az ő felelősége ha a férfi nem akarta hogy megtartsa de ő mégis megtartotta ráadásul a megállapodás az volt hogy nem tartja meg akkor már vállalja ő maga a felelőséget! Ha a nő nem akar egyéni felelőséget akkor ne egyezzen bele előre hogy elveteti vagy ha mégsem akkor lemond a gyerektartásról. Bár még ha nincs is előre ilyen egyesség a végső döntése akkor is a nőé így ha a férfi nem akarja hogy a nő megtartsa de a nő mégis megtartja akkor is a nőé a nagyobb felelőség csak mégsem úgy mintha előre megegyeztek volna.
2021. jan. 3. 15:41
 50/126 anonim ***** válasza:
0%
Egyébkén ha valami 22-23 év alatti kisgyerekekről beszélünk akkor is vállaljanak felelőséget a szüleik helyett akik nem tudtak rájuk vigyázni?
2021. jan. 3. 15:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!