Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Védhető lenne jogilag egy...

Védhető lenne jogilag egy olyan szerződés, amiben a barátnőmmel megállapodnánk, hogy amennyiben terhes lesz és úgy dönt, hogy megtartja, akkor engem nem terhel semmilyen ezzel kapcsolatos kötelesség (pl. tartásdíj)?

Figyelt kérdés
Tekintettel egy esetleges nemvárt terhesség engem érintő súlyosságára, arra gondoltam jobb lenne, ha a szóbeli megállapodásunkat papírra vinnénk és egy szerződéssel bebiztosítanám magam afelől, hogy ha egy ilyen helyzetben a kormány propagandája meggyőzőbb lenne a barátnőm számára, mint én, és megtartaná a gyereket, akkor engem semmiféle ezzel kapcsolatos felelősség ne terheljen, gondolok itt első sorban a gyerektartás költségeire. Védhető lenne jogilag egy ilyen szerződés? Lemondhat egy ember a gyereke jogairól?

2021. jan. 2. 23:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/126 anonim ***** válasza:
91%
Te ezt komolyan is gondolod?
2021. jan. 2. 23:30
 12/126 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos megjegyzéseket az összes feministának, hozza az oldal közönsége a megszokott színvonalat. Kis tisztázás, bár nem hinném, hogy bármit változtat a nőjogi aktivisták elfogultságán: Ha egy kapcsolatban megállapodik két fél, hogy védekezés nélkül szeretnének szexelni, és hogy bármi történik, nem vállalnak gyereket, akkor eddig az gondolom teljesen rendben van, még a feministák szerint is, itt mind két fél beleegyezett. Onnantól, hogy ez a megállapodás aktuálissá válik viszont a férfi nem sok mindent tehet, ha a nő ezt megszegi, onnantól a jogilag le van sz@rva. Én ennek az esetleg a kiaknázására gondoltam a kérdés feltevésekor, mindenki kezeli ahogy akarja, szerencsére pár hasznos információ foszlányt kaptam.
2021. jan. 2. 23:33
 13/126 anonim ***** válasza:
96%
nincs ilyen amit te szeretnél! Ha teherbe esik és megtartja a gyereket akármilyen papírt is írtok a magyar jog szerint követelhet tartásdíjat a gyerek egyenesági örökös lesz! Ha írtok is ilyet akkor csak annyit érsz el vele ha bíróságra viszed akkor az a papír fel ér egy apasági nyilatkozattal még nem is akarod elismerni hogy a gyermek a tied! Ha nem akarsz ilyenbe egyszerűen részt venni jobb ha olyan nőt keresel aki meddő vagy ő maga sem akar gyereket 100%-ig azaz tabit szed veled meg közben gumit húzat!! Szóval vagy ne parázd túl és fogadd el hogy bármi lehet vagy keres új partnert, mert ez szerintem a kapcsolatnak sem tesz jót!
2021. jan. 2. 23:36
 14/126 anonim ***** válasza:
89%
Mindkettőtöknek neutralizáló kellene...
2021. jan. 2. 23:36
 15/126 anonim ***** válasza:
93%
Védekezés nélkül hogyan akarsz szexelni, hogy ne legyen terhes az a hülye aki veled van? Tudod hormonnal tömni valaki szervezetét is védekezés és nagyon káros is.
2021. jan. 2. 23:37
 16/126 A kérdező kommentje:
Kíváncsi lennék melyik tumblr oldalra került ki a kérdésem ahonnan ennyi értelmiségi érkezik
2021. jan. 2. 23:40
 17/126 anonim ***** válasza:
95%
De miért szexel bárki védekezés nélkül, ha nem akar gyereket?
2021. jan. 2. 23:42
 18/126 anonim ***** válasza:
96%
Mivel a szex nem kötelező, de mégis élsz ezzel az élvezeti lehetőséggel, és mivel 50% - os felelős vagy egy magzat fogantatásáért, így 50%os kötelezettséged is van, ha mégsem szeretnél teherbe ejteni valakit. Én értem, hogy te mit szeretnél, jogilag bevédeni magad, de ugye a " megfoganást " megelőzi egy lépés : a szex. Ami ugye opcionális :) tehát nem is értem miért hárítasz felelősséget. Legyél tökös férfi, ha van eszed élvezni a szexet, a védekezésre is legyen eszed.
2021. jan. 2. 23:42
 19/126 anonim ***** válasza:
99%

19-es vagyok !

Olvas utána a magyar jognak, vagy kérdez meg egy gyermek jóléti ügyvédet és meg fogsz lepődni hogy amit írtam az nem hülyeség!

Egyébként ha hiszed ha nem férfi vagyok!

2021. jan. 2. 23:43
 20/126 anonim ***** válasza:
96%
Én már csak azért is húznék gumit, hogy ha ennyire rettegsz egy nemkívánt gyerektől, mert a nők egy része a gyerekkel kíván pasit fogni magának. Mivel jogilag nem lehet semmit tenni ez ellen, így neked kell : húzz gumit.
2021. jan. 2. 23:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!