Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Védhető lenne jogilag egy...

Védhető lenne jogilag egy olyan szerződés, amiben a barátnőmmel megállapodnánk, hogy amennyiben terhes lesz és úgy dönt, hogy megtartja, akkor engem nem terhel semmilyen ezzel kapcsolatos kötelesség (pl. tartásdíj)?

Figyelt kérdés
Tekintettel egy esetleges nemvárt terhesség engem érintő súlyosságára, arra gondoltam jobb lenne, ha a szóbeli megállapodásunkat papírra vinnénk és egy szerződéssel bebiztosítanám magam afelől, hogy ha egy ilyen helyzetben a kormány propagandája meggyőzőbb lenne a barátnőm számára, mint én, és megtartaná a gyereket, akkor engem semmiféle ezzel kapcsolatos felelősség ne terheljen, gondolok itt első sorban a gyerektartás költségeire. Védhető lenne jogilag egy ilyen szerződés? Lemondhat egy ember a gyereke jogairól?

2021. jan. 2. 23:05
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/126 anonim ***** válasza:
100%
ja és tudom h az 56-os hozzászólásodban úgy érted h a két gyerektartás kioltja egymást
2021. jan. 3. 16:23
 62/126 anonim ***** válasza:
79%
Te azt hiszed, hogy te nagyon okos vagy és értelmes, és mindenki aki nem ért veled egyet vagy leírja hogy nem lehet, az meg buta. El kell hogy szomorítsalak, sajnos ez nem így működik, el kell fogadnod hogy felelős leszel a gyerekért. Kész.
2021. jan. 3. 16:47
 63/126 anonim ***** válasza:
75%

Nehogymár kihűljön ez a topic, én tök jól szórakozom rajta 😁

Na és mi lenne ha olyan szerződést írnának, hogy a gyerek 18 éves kora után a keresetének a havi 40%-át az apjának adja, ezzel kvázi visszafizetné a gyerektartást, ha az anyja mégis igényt tartana rá.

2021. jan. 3. 16:56
 64/126 anonim ***** válasza:
77%

Viccből írtad, vagy magadra akarod haragítani a kommentelőket? 😂😂

2021. jan. 3. 16:59
 65/126 anonim ***** válasza:
83%
Viccelsz, ez full komoly 😁😜
2021. jan. 3. 17:05
 66/126 anonim ***** válasza:
74%

Fogd már fel, hogy nincs ilyen! Nem tudsz sehogy sem kibújni, nem tudsz sutyi megállapodást kötni, nem tudsz maszatolni. A magzatnak, később gyereknek is vannak jogai, és a törvény ezeket védi.

Ha ennyire félsz, akkor vagy ne szexelj, vagy szexelj férfiakkal, vagy csináltasd meg pénzért a vazektómiát.

2021. jan. 3. 17:11
 67/126 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, feltetted már ezt a kérdést szemtől szembe egy nőnek?
2021. jan. 3. 17:15
 68/126 anonim ***** válasza:
100%
76-os miért ne tehetné fel a kérdező a kérdését szemtől szembe egy nőnek? Általában a kapcsolat elején szokás megbeszélni hogy mi lesz a kapcsolatuk lényege akarnak e gyereket stb... Na és mi lesz ha esetleg becsúszik egy gyerek.
2021. jan. 3. 17:26
 69/126 anonim ***** válasza:
74%

Persze, hogy felteheti, senki sem mondta, hogy nem.

Csak gyanítjuk, hogy nem meri...

Illetve a legtöbb nőnél egy ilyen kérdés után (jogosan) biztos, hogy nem lenne szex

2021. jan. 3. 17:29
 70/126 anonim ***** válasza:
29%

Olyan van, hogy a gyerekről lemondhatsz.

Lemondasz a jogokról és a kötelezettségekről is.

Ehhez tuti kell az anya beleegyezése, különben mindenki ezt csinálná.

Szóval születés után meg lehet csinálni, de előtte nem lehet ilyet lepapírozni.

Az örökbefogadott gyereknél is lemondanak a vérszerinti szülők a jogaikról és ők sem fizetnek tartásdíjat az örökbefogadó szülőknek.

2021. jan. 3. 17:30
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!