Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Védhető lenne jogilag egy...

Védhető lenne jogilag egy olyan szerződés, amiben a barátnőmmel megállapodnánk, hogy amennyiben terhes lesz és úgy dönt, hogy megtartja, akkor engem nem terhel semmilyen ezzel kapcsolatos kötelesség (pl. tartásdíj)?

Figyelt kérdés
Tekintettel egy esetleges nemvárt terhesség engem érintő súlyosságára, arra gondoltam jobb lenne, ha a szóbeli megállapodásunkat papírra vinnénk és egy szerződéssel bebiztosítanám magam afelől, hogy ha egy ilyen helyzetben a kormány propagandája meggyőzőbb lenne a barátnőm számára, mint én, és megtartaná a gyereket, akkor engem semmiféle ezzel kapcsolatos felelősség ne terheljen, gondolok itt első sorban a gyerektartás költségeire. Védhető lenne jogilag egy ilyen szerződés? Lemondhat egy ember a gyereke jogairól?

2021. jan. 2. 23:05
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/126 anonim ***** válasza:
30%

"Ez nem bizalom kérdése, senki sem tudja előre, mit fog érezni terhesen, és az erős érzelmek felül írják a logikát, plusz lesz egy rakás új gondolat is, mert ugye az ember véleménye képlékeny, új információk birtokában(jó esetben) formálódik."

#110, egy biztos, én a tettek indítékai között az átkozott anyai ösztönt nem enyhítő, hanem vastagon súlyosbító körülménynek tartom. Ha egy nő azért tett valamit ellenem, mert "az ő anyai szíve" - az egyértelműen lapát.

2021. jan. 4. 11:24
 112/126 anonim ***** válasza:
65%
"tett valamit ellenem" lol, azt hiszed az abortusz a férfiról szól?? Direkt vele akarnak kicseszni? Direkt őt akarta átverni a nő, akinek változott a véleménye? Te beteg vagy.
2021. jan. 4. 11:33
 113/126 anonim ***** válasza:
28%
"Direkt őt akarta átverni a nő, akinek változott a véleménye? Te beteg vagy." - szerintem meg az a nő beteg, akinek egy vatradék embrió bármilyen tekintetben is előrébb való a párjánál.
2021. jan. 4. 11:37
 114/126 anonim ***** válasza:
17%

Válaszolok a 110nek újra.

Én értem amit te mondasz nem vagyunk egyformák én nem vetettem el egy gyerekemet sem. De mikor nem szerettem volna még védekeztem. Nehezen jött össze hát én időben vagyok 26 éves vagyok. Mindig 30 éves korom előtt szerettem volna gyereket és hála isten osszejott mert szerettük volna. Viszont 18-19 évesen én nem éreztem hogy készen állok anyának lenni és ha egy nő nem érzi ezt akkor miért szüli meg.

Amikor megfogalmazodott bennünk hogy babát szeretnénk akkor már nem védekeztünk és lett baba.

Szóval szerintem arról is szól a dolog hogy ki mit szeretne a jövőben úgy szülni hogy az apa nélkül vagy találni egy olyat aki elfogadje és együtt nevelik fel. Nekem is volt olyan barátom 18 évesen aki mondta hogy nem akar gyereket még én se akartam nem is tuduk volna hova tenni mit csináltunk? Védekeztünk. Volt olyan párom akinek a vilagert se szültem volna gyereket ha akarja se. Szóval ez a nőtöl is függ igenis hogy felelősségel tartozik a gyereke iránt. Apa nélkül vagy apával együtt akarja nevelni a gyereket? Szegénységbe szüli e vagy vár amíg jobb lesz az anyagi körülmény. Én vártam arra amikor azt mondjátok bármikor jöhet nem lenne gond. 26 éves vagyok a párom 29 Ausztriában élünk évek óta nem jelent gondot a gyereke. Míg otthon laktunk nem lett volna anyagilag jó döntés sajnos. A szeretetet nyilván megkapta volna de albiba nem szültem volna plusz a kiadások. És az akkor fizetésem... Szóval azt mondtam amíg anyagilag nem vagyunk stabilak addig nincs baba.

Ha a kérdezo barátnője úgy gondolja hogy egyedül felneveli a gyereket mert anyagilag jól áll és megfelelő körülményeket tud teremteni akkor tegye.

2021. jan. 4. 11:43
 115/126 anonim válasza:
58%
Először is a kérdésekre a válasz nem nem létezik ilyen, ha nem akarsz gyereket vagy ne szexelj vagy húzz gumit a faszodra, ha meg megtörténik és gyereked lesz fizess utána hisz nem háríthatsz minden felelősséget az anyára amikor te is ott voltál amikor fogant. Jobb is hogy így gondolkodsz az ilyen felfogású embereknek nem kell szaporodni....
2021. jan. 4. 21:13
 116/126 anonim ***** válasza:
20%
" ha nem akarsz gyereket vagy ne szexelj vagy húzz gumit a faszodra" - na az ilyen beteg felfogás miatt lenne kívánatos, hogy az atlantinak csúfolt civilizáció mihamarabbb a történelem szemétdombjára kerüljön. Nehogy már bárki is a szexuális életét alárendelje egy embriónak...
2021. jan. 4. 23:06
 117/126 anonim ***** válasza:
27%

A kérdező oltogatásából látszik, hogy itt az anyatudatúak vannak többségben.

Valójában a magyar közvélemény most így áll a kérdésben:

ÉRTELMES DOLOG A JOGI ABORTUSZ?

17148 - Végülis, lehet benne valami

6780 - Ez egy veszélyes hülyeség

4095 - Felesleges. Ha nem akar apa lenni, nem kell, de fizessen eltartási díjat.

Szóval abszolút többségben (!) van a Kérdezőéhez hasonló álláspont.

2021. jan. 5. 10:59
 118/126 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, le lehet mondani a gyerekről és a gyerektartásról. De akkor viszont nem lesz jogod látni a gyereket ha az anyja nem akarja.
2021. jan. 5. 14:25
 119/126 anonim ***** válasza:
31%

Sajnos ma jogszerűen nem lehet lemondani, csak ha valaki örökbe is fogadja helyetted, vagy a nőbe szorul annyi tisztesség, hogy nem nevez meg apának, ha a saját feje után menve tartotta meg a terhességét.

"De akkor viszont nem lesz jogod látni a gyereket ha az anyja nem akarja" - na ezt a tragédiát:) Ha egyszer nem akarok gyereket, és mégis megszülik, mi a pék lapátjáért akarnám látni??? Nyilván akkor arra törekszem, hogy semmilyen formában se legyen része az életemnek, nem arra, hogy még kapcsolatom is legyen vele...

2021. jan. 5. 14:42
 120/126 anonim válasza:
20%
Meapodtok? Figyelj ha szexelsz védekezés nélkül akkor tök mond1 te mot ejtettél ki a pofidon tudod a felellőséged! Innentők kezdve ha becsústik a gyerek a te felelótlenségedből igenis fizess!
2021. jan. 20. 18:14
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!