Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Védhető lenne jogilag egy...

Védhető lenne jogilag egy olyan szerződés, amiben a barátnőmmel megállapodnánk, hogy amennyiben terhes lesz és úgy dönt, hogy megtartja, akkor engem nem terhel semmilyen ezzel kapcsolatos kötelesség (pl. tartásdíj)?

Figyelt kérdés
Tekintettel egy esetleges nemvárt terhesség engem érintő súlyosságára, arra gondoltam jobb lenne, ha a szóbeli megállapodásunkat papírra vinnénk és egy szerződéssel bebiztosítanám magam afelől, hogy ha egy ilyen helyzetben a kormány propagandája meggyőzőbb lenne a barátnőm számára, mint én, és megtartaná a gyereket, akkor engem semmiféle ezzel kapcsolatos felelősség ne terheljen, gondolok itt első sorban a gyerektartás költségeire. Védhető lenne jogilag egy ilyen szerződés? Lemondhat egy ember a gyereke jogairól?

2021. jan. 2. 23:05
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/126 A kérdező kommentje:
Jó látni hogy 100 válaszhoz közelítve kezdenek kihalni a trollok. Tetszik #97 megközelítése, érdekes módon őt nem szavazták, ha a nő akar extra jogi védelmet az teljesen rendben van, ha a férfi akkor egy gerinctelen állat aki nem érdemel emberi jogokat.
2021. jan. 3. 23:56
 102/126 anonim ***** válasza:
41%

"A reprodukcióhoz való jogával vastagon lemond a gumi visszautasításával és konkrétan magával a szexszeléssel." - ez az a fajta szélsőséges feminista álláspont amitől kinyílik a bicska a zsebemben. Eleve nem kezdenék olyan nővel, aki a gumihoz ragaszkodik...

" senki ne csodálkozzon ha meggondolja magát és mégis kéri az apát." - ezen az ember nem szokott cssodálkozni, ilyenkor a nő szokott nagy elkerekedett szemmel nézni, hogy a férfi a továbbiakban miért ellenségként kezeli őket...

2021. jan. 4. 00:09
 103/126 anonim ***** válasza:
62%
akkor eleve ne csodálkozz ha apa leszel 😆
2021. jan. 4. 00:10
 104/126 anonim ***** válasza:
100%

Lényeg a lényeg, mindenki vigyázzon a farkára és a méhére, mert a még meg nem fogant gyerekről nem lehet lemondani :D

Senki ne tegyen felelőtlenül hülye ígéreteket, és egyszerűen vegyük tudomásul, hogy aki szexel, könnyen szülővé válhat, ha akarja ha nem.

A nők ne járjanak olyannal, akikről tudják, hogy terhesség esetén lelépnek és a férfiak ne bízzanak semmilyen előzetes ígérgetésben.

Ne legyen senki feminista és himsoviniszta, főleg ne egyszerre és mindenki találja meg a hozzá passzoló szerelmet és ne drogozzatok.

2021. jan. 4. 00:17
 105/126 anonim ***** válasza:
31%

#103, mint egy másik kérdésnél már írtam: " egy fokkal komfortosabb lehet a sex gumi nèlkül,attól" - birom az ilyen eufemizmusokat... érdekes, eddig egyetlen gumi mellett agitáló sem tudott eddig választ adni arra, hogy erekció nélkül HOVA húzza a gumit, és hogy lesz egyáltalán szex.

A gumival ez a legnagyobb baj, hogy egy igazi fasisztoid eszköz, ami azokat hozza újabb előnybe akiknek eleve nincs sem fizikális sem pszichés erekciós gondja, parája, azokkal szemben, akiknek van. Tehát az ahhoz ragaszkodó nőkről eleve egyértelmű, hogy nem fontos számukra az igazságosság, hanem a winner-mentalítású alfa-köcsögöt keresik. Namost ez a mentalitás nálam eleve kizárja, hogy az illető nő kicsit is érdekeljen, nem hogy még bevállaljak a kedvéért egy töketlenkedést és rossz szexet...

Csodálkozni meg max a nő csodálkozna:)))

2021. jan. 4. 00:33
 106/126 anonim ***** válasza:
100%

A női példát is teljes mértékben leírom, hát hogy gondolná, hogy beleszólhat a másik fél egyetlen fogamzásgátló módszerébe, majd el is vetetné magát, ha terhes lesz?? A pasinak joga van eldönteni, hogy kit akar elvenni, ettől megfosztani nem lehet. Hülye az aki dugna ilyen gondolatokkal èlő nővel!

Pont mint a te esetedben, az övében is abszurd, csak annyival kevésbé felháborítóbb, hogy ott egy kisebb súlyú döntéstől fosztják meg a pasit, a házasság kevésbé dráma(pláne válás lehetőségével), mint kikapartatni egy másik emberi lényt egy ember testéből..

Remélem érzed a különbséget!

2021. jan. 4. 08:35
 107/126 anonim ***** válasza:
38%

Csak egy kérdés.

Miért vagy együtt olyannal szexuálisan akiben nem bízol meg?

Bennem mindig bíztak ha azt mondtam még nem akarok gyereket akkor nem lett gyerek mert megoldottuk. Várom a választ!

2021. jan. 4. 08:45
 108/126 anonim ***** válasza:
29%

Utolsó, mert a terhesség/abortusz egy gigantikus hormonbomba, illetve ilyen esetben szélsőséges stresszt vált ki, krízishelyzet, mint mondjuk egy ejtőernyős ugrás, csak jelentőségteljesebb, mert nem csak a saját életedről döntesz.

Èn sem akartam gyereket, nem is szerettem az apját szerelemmel, de mikor éreztem magamban, tudtam, hogy bennem van, úgy éreztem felelős vagyok érte, bennem növekszik, ha nem is nevelem én fel, hagynom kell fejlődni, élni, meg kell védenem.

Korábban nem ismert gondolatokat, érzéseket ébresztett, nagyon erőteljeseket, a gyerekek cukik, de otthonra nem kéne volt az álláspontom, aztán világfájdalmam lett ha a többi kis lénykezdeményre gondoltam, akiket nem hagynak kifejlődni. Terhesség után 2-3 évvel jöttem helyre, most megint nem ráz meg az abortusz ténye, megint tudok nevetni a csecsemős vicceken, és újra úgy gondolom, hogy abortuszra mennék, de lehet megint változna a véleményem, ha benne lennèk a helyzetben. Amúgy nem vagyok érzelmes, legtöbbször logikus döntést hozok, de ez betett.

2021. jan. 4. 08:54
 109/126 anonim ***** válasza:
0%

107es vagyok én is most vagyok 4 hónapos. Én csak azt kérdeztem a férfi miért van együtt olyan nővel aki lehet megtartaná a gyereket.

Sok olyat ismerek aki nem tartotta meg mert nem akarta. Ezt az elején kell tisztázni.

Ha megtartod nem veszem a nevemre stb.

Nyilván ez egy szélsőséges eset mert a normális az az hogy szeretik egymást és ha jönne a gyerek nem lenne gond felnevelnek együtt.

De ha a pasi ennyire tart ettől akkor miért nem keres olyat akiben MEGBIZIK hogy tényleg nem akar gyereket.

Mikor nem akartam gyereket tettem róla védekeztem.

2021. jan. 4. 09:51
 110/126 anonim ***** válasza:
81%

Jesszus, csak nem nehezen jött össze? Én lejárt foggátló(akkor még nem tudtam) mellett lettem terhes, úgy, hogy egy alkalommal voltunk együtt(se előtte két héttel, se utána két héttel nem is talàlkoztunk), és el sem ment az exem, mert túl ittas volt hozzá.

Előtte 7 évig tökéletesen ment a védekezés, sőt ha volt is baleset, vagy felelőtlenség, sosem lett semmi. Ezzel az új kapcsolattal meg elsőre(első együttlét) összejött pedig el sem ment az exem és szedtem a foggátlót. Még szerelmes sem voltam, nem akartam terhes lenni, mégis az lettem. Ha ő is védekezett volna, nem csak én, most nem lenne gyerekem, de gumival ugye kényelmetlen és nem olyan jó neki..

Ez nem bizalom kérdése, senki sem tudja előre, mit fog érezni terhesen, és az erős érzelmek felül írják a logikát, plusz lesz egy rakás új gondolat is, mert ugye az ember véleménye képlékeny, új információk birtokában(jó esetben) formálódik.

Meg aztán mikor éreztem, hogy keményebb a méhem(nagyon vékony voltam) annyira nyilvánvalóan csodálatos volt az egész, hogy fejlődik bennem egy új élet.

Mindegy, szóval szép dolog azt gondolni, hogy te aztán nagyon tudod, mit tennél, én is így gondoltam, de nem tudhatod előre, az mind csak jóslás, ami bizonytalan, új érzések, új gondolatok.. Ilyet senki sem ígérhet, felelőtlenség, mert egyszerűen nem egy biztos dolog és senkinek sem felróható, ha változik a véleménye új ismeretek birtokában.

2021. jan. 4. 10:37
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!