Első babátokra vágyakoztok, de mind hiába?
Hasonló helyzetben lévő csajok, jó lenne, ha leírnátok a történeteteket. Azokat a nőket, akiknek nehezen sikerül a teherbeesés, csak olyan érti, aki szintén hasonló cipőben jár. Beszéljük ki magunkból a gondjainkat, hátha könnyebb lesz utána. Bízva abban, hogy hamarosan mi is beállhatunk a "pozitívat tesztelők" sorába!!! :)
(kérlek titeket, hogy hozzászólásaitokat, valamilyen módon szignózzátok, hogy minél könnyeben tudjunk "beszélgetni") köszi :)
"K"
Jelen!
Májusban volt kettő éve, hogy eldöntöttük babát szeretnénk. Egy évig semmi, így elkezdődött a kivizsgálások sora, ahol rögtön derültek ki a problémák, így azóta én mindenkinek azt mondom ne várjon egy évet a vizsgálatokkal, mert feleslegesen megy az idő.
Az eredményeim a gyógyszerek hatására jók, de ezt még a babó nem így gondolja, nem akar még jönni.
A hozzáállásom változó, van hogy sírdogálok mikor megjön, van amikor azt mondom, nem érdekel, ha jönni akar jönni fog. Amit viszont szigorúan most már betartok, hogy nem keresek tüneteket és nem tesztelgetek.
"R"
Sziasztok!
Én félig-meddig kilógok a sorból, de mégsem.
Nem rég volt egy vetélésem. Nem tervezett baba volt, becsúszott, de nagyon boldoggá tett minket. Elment elég korán, magától, nem kellett műtéttel "rásegíteni". Azóta csak a babatervezésre tudok gondolni. Reménykedek minden hónapban, de mégsem akar jönni a tesó. Olyan elkeserítő! Azt hittem, hogy ha ilyen könnyen jött, akkor jönni fog újra. Hát, nem! Nem tudom, mi lehet a baj. Lehet, hogy az, hogy tényleg túlzottan akarom és más körül sem forognak a gondolataim. Gondolkozom a kivizsgáláson, hiszen valamiért elment az első babánk és félek, hogy nem abba az egymillióba tartozok, akiknek a vetélés után volt több sikeres terhességük is, hanem pont azok közé, akikkel valami baj van. Nem így kéne hozzáállnom, tudom. De nem megy. Mindenki babás lett körülöttem az elmúlt hónapokban, én meg őrlődök magamban és bár örülök más boldogságának, de mindig belém hasít, hogy nekünk miért ment el a babánk, miért nem akart minket? És ha már elment, miért nem jön újra??? Ez felemészti az embert. Az én hangulatom is változó. Most nagyon szomorú vagyok, de máskor meg igyekszem túllendülni ezen. Most nehéz.
Kedves "R". Köszi, hogy írtál. Nálad/nálatok mi/mik a problémák? Mennyi idősek vagytok?
Én 34, a párom 31. Mi is két éve szeretnénk a babánkat, de nem akar összejönni. :( Első lépésben a természetes gyógymódok felé kezdtünk el hajlani, gyógyteák, méhpempő, de sajnos egyik sem ért semmit.
Mi is átestünk minden létező vizsgálaton. 1 évvel ezelőtt kezdtünk bele, akkor már tényleg nyomasztóvá kezdett válni, a folyamatos kudarc.
A páromnál mindent rendben találtak. Jöttem Én, az első nődoki, 3. napi vérvételből, csak mert az éhgyomri cukrom 6,2 lett (a többi értékem jó) megállapította, hogy PCO-m van. A papírra még ráírta, hogy biztos ami biztos csináltat egy petevezeték átjárhatósági vizsgálatot. Erre nem mentem el.
Időközben költöztünk, új orvosra volt szükségem.
Az új doki szintén elküldött vérvételekre, Ő már elküldött egy pajzsmirigy Uh-ra is, de a leleteim alapján azt mondta, hogy azon kívül, hogy igen ritkán van spontán peteérésem, semmi akadálya a babának!!! Felírt Folsavat és Clostylbegytet. Ezeket szedtem ellenőrzés mellett 3 hónapon keresztül. A ciklusom, ami egyébként gyerek korom óta össze- vissza van(28-60), elkezdett rendeződni azokban a hónapokban(28-35). Volt peteérés is az Uh szerint, de valamiért minden ciklus elég erős vérzésekkel fejeződött be. Erre a doki soha nem mondott semmit. A harmadik hónap végén azonban, amikor már 45. napon voltam, felkerestem a dokimat, hogy még nincs menstruációm, bár volt 4 db negatív HCG tesztem. Ő azonban reményt töltött belénk, amikor az Uh-ás közben közölte, hogy itt bizony van "valami/valaki", majd megmutatta nekem is, hogy mire gondol. Egy vesetál(babszem) alakú fekete kis foltocska volt. A doki javasolta, hogy 1 hét múlva újra teszteljek, ha addig sem jön meg, mert lehetséges hogy egy még nagyon korai terhesség, de nem akart sem igent sem nemet mondani.
Azt az érzést, abban a pillanatban, soha nem fogom elfelejteni, majd a párom arcát miután kimentem a rendelőből és közöltem vele a jó hírt. Egész uton hazafelé a kocsiban, a születendő "babánkról" beszélgettünk, tervezgettük, hogy mi lesz a neve, hogy milyen nemű lesz..... Nagyon boldogok voltunk, leírhatatlanul boldogok.
Egészen 2 nappal későbbig, amikor szinte úgy ahogy eddig elöntött a vér.....:( Éppen Németországba mentünk, ezért dokimhoz nem tudtam menni, szóval bármi/bárki is volt akkor ott az Uh-n nem maradt velünk. :(
Nagyon szomorúak lettünk, bár a párom próbált vigasztalni, de láttam rajta, Ő is nagyon beleélte már magát.
A külföldi út után, rendben elmúlt a menzeszem, semmi problémám nem volt, a clostyt már szüneteltetnem kellett. Újra költöznünk kellett, mert a párom kapott egy új munkalehetőséget, ezért a régi dokimat ismét le kellett cserélnem.
És lassan el is jutunk napjainkba.
Ahol most lakunk, első lépésbe kerestem egy jó endokrinológus doktornőt, mert már annyiszor hallottam, hogy a nőgyógyászok nem feltétlen értenek az ehhez hasonló problémák felkutatásához.
Találtam is és rögtön kértem időpontot(ez volt február vége). Sajnos közben már 1 hete volt barnás folyásom és egy HCG tesztem, amin nem tudtam eldönteni, hogy most ez pozitív vagy káprázik a szemem(még soha nem láttam élőben pozitív tesztet). Elvittem hát magammal a doktornőhöz, Ő sem volt biztos a dolgában, ezért elküldött egy HCG vérvételre, hogy megtudjuk mi van. Természetesen nem lepett meg az eredmény, ahogy már sokszor ezidáig, negatív volt!
A doktornő javasolta menjek el egy nődokihoz, mert biztos gond van nálam.
Felkerestem hát a szakrendelést, mert újabb magándokira nem volt keretem, és kértem időpontot. Kaptam is 2 hét múlva. Addig is folyamatosan barnáztam. A doki ahogy beléptem a kezelőbe "kedvesen" megjegyezte, miután elmondtam a panaszaimat, hogy nem mondta még nekem senki, hogy fogynom kellene? ( gyermek korom óta küzdök a plusz kg-al, hol 76-100 kg vagyok, most sajna az utóbbi)
Megvizsgált és írt fel 2 doboz Norcolutot.
El is kezdtem szedni, 2 napra, meg is szűnt a barnázás, majd ahogy elfogyott a gyógyszer, rá 2 napra megjött a vérzésem. Azonban a 3. és 21. napi vérvételt nem tudtam megcsináltatni, mert a doki azt mondta, várnom kell egy természetes ciklust, mert a norcolut bezavarhat az eredménybe. Szóval vártam...vártam és vártam. A következő természetes ciklusom máj. 22-én jött. Ahogy kellett elmentem a 3. és a 21. napi hormon vérvételre, ezek eredményeire majd 1 hónapot kellett várnom.
Visszamentem hát az itthon, házilag "kielemezett" véreredményeimmel, meggyőződve róla, hogy nagyon nagy a bajom(PCO, Inzulinrezisztencia, pazsmirigy alul működés,progreszteron hiány).
De meglepetés ért az endokrinológusnál :), közölte, hogy a TSH és a progreszteron szinten kívül, a többi értékem megfelelő. Nagy kő esett le a szívemről. Mert tudom mit takar egy IR-es diéta!!!
A dokinő írt fel a TSH szint levivésére(de hülye szó), Letrox 50-et. Napi 1 szemet szedek belőle és majd 6 hét múlva kell mennem vérvételre. Remélem segít és addigra az értékem 1-2 között lesz.
Viszont 1-1,5 hete pár napig újra barnáztam. Igaz ez teljesen elmúlt és menzeszem már nincs máj. 22 óta. Van viszont egy múlt hét szerdai negatív tesztem(miért nem lep meg).
Nődokihoz csütörtökön megyek, nagyon kíváncsi leszek, most mivel áll elő majd, fogyjak le, progreszteron hiány..... Biztosan kapok majd gyógyszert erre a bajomra is és nagyon remélem, hogy majd ezek fényében végre hamarosan megérkezik a Mi kis "CSODÁNK"!!! :)
Persze a történethez kapcsolódik, hogy amíg Mi folyamatosan "szenvedünk" a mi picikénkért, addig a környezetemben, az összes barátnőm, kolléganőm és az ismeretségemben élő nők zöme kisbabát vár, vagy éppen szül/szült!
Nem tudom kinél, hogy megy ez, de nekem egyre nehezebb őszinte mosollyal az arcomon gratulálni a kismamáknak, a pici kis boldogságukhoz. Nagyon utálom magam ezért, de képtelen vagyok harcolni a bennem rejlő kisördöggel, valahogy mindig Ő az erősebb! Mindig bennem van az a "rosszindulat", pedig alapból jóindulatú ember vagyok, nem is értem magam sokszor! Lehet ezért ver a jó Isten!
Kevés nőt ismerek a közvetlen környezetemben, aki megértené a problémámat és el tudnék beszélgetni vele erről a dologról. Mert ugye akiknek "csettintésre" jön a baba, nem tudják átérezni, hogy Mi mit érzünk valójában. Soknak amikor mesélek vagy meg sem hallgat vagy nem érti a felét sem a szakszavaknak, amiket Én már úgy vágok, mintha orvosi diplomám lenne ezen a téren!
Kedves mindenki, aki hasonló problémával küzd, remélem, itt talán tudjuk egymást támogatni, a nehéz időkben, amíg nekünk is megadatik, hogy egyszer egy csodaszép, egészséges kisbabánk lehessen!!! :)
Szeretettel és szívesen olvasom a soraitokat, bátran írjátok ki magatokból, mit gondoltok, talán picit így könnyebb...!!!
"K"
Sziasztok!
Az én problémám a tiédhez képest kérdező semmi,sajnálom,h ilyen hosszú ideje nem jön a baba.
Az én történetem:
Tavaly októberben elhatároztuk,h nem védekezünk tovább,jöhet a baba....akkor 5 hónapja voltunk házasok,kicsit akartuk is igy,h vmeddig kettesben legyünk,nem akartunk rögtön belevágni a baba projektbe. Aztán ott októberben igazából még nem is mondhatnám,h mindent megtettünk,h terhes legyek,együtt voltunk védekezés nélkül amikor úgy tartotta a kedvünk. December 1.én pozitivat teszteltem. Sikerült a baba. Aztán 1O.én már orvosnál voltam barnázással,amúgy még nem mentem volna,m korainak tartottam 6 hét körül. Kaptam utrot,injekciót,magnéziumot,terhes vitamint is elkezdtem szedni,12.én újra orvosnál voltam,m akkor reggel már ah wc-n vtam rendesen folyt belőlem a vér. A doki akkor elküldött vérvételre,m uh-n már nem látszott semmi,azt mondta,h ha akarok menjek el,de valszeg elment a baba. Elmentem,m hát reménykedtem. Volt még HCG a szervezetemben,de alig. Nagyon szomorúak voltunk,hiába mondta a doki,h ez még nem jelent semmi bajt,előfordul mással is,csak hát mikor az ember maga éli át az más. Na és akkor megkezdődött a herce-hurca...szinte 2 hetente orvoshoz jártam,először csak baktériumok miatt,kaptam antibiotikumot,semmi vészes nem volt,de azt mondta,h ha már babát tervezünk,akkor legyen minden rendben. Elméletileg nem kellett volna várnunk a próbálkozással,de ugye az orvoshoz szaladgálás várásra kényszeritett bennünket. Februárban szerencsésen felfáztam,újra orvos,megint hetekig jártam,ott akkor mentem ám mindenféle vizsgálatra,klamidiától kezdve,mycoplazma,kolposzkópia,meg már nem is tudom mi még,de közben a doki elment 3 hét szabadságra...na és ekkor elmentem magánrendelésre,m úgy éreztem nem birok várni és végül ott fejeztem be a dolgokat. Május elején elmentem endokrinológushoz,m hiztam 1O kg-ot. Magas volt a TSH-m,4,46,kaptam Euthyroxot,de csak 25mg-ot,3 hét múlva le is ment 1,22re. Akkor már próbálkoztunk közben,de semmi,nem jön a baba. Mi csak 3 sikertelen hónapon vagyunk túl,de engem kikészitett december óta ez az egész,meg leinkább a vetélés. Borzalmas volt a várakozás,amig próbálkozni sem tudtunk. Én most ott tartok,h elkezdtem hőmérőzni ebben a hónapban,talán csak annyi a baj,h nem jól számolom a peteérésemet,m úgy vagyok vele,h ha már egyszer sikerült akkor őgyis fog megint. Viszont ha nem sikerül igy sem,akkor elmegyünk orvoshoz,nem fogok várni 1 évet az biztos. Párom már eléggé ki van,h biztos vele van a baj,ő már menne dokihoz,hiába mondom,h 1 év sikertelen próóbálkozásig szóba se állnak velünk sajnos. Meg h ez még nem jelent bajt,h 3 hónapig nem sikerült. Kicsit ki vagyunk idegileg mind a ketten,ez is közre játszhat nagyon.
Tudom,h nem pont ilyen történtekre gondoltál,de jó volt kiirni magamból,m én se tudom kinek elmondani a környezetemben,mindenki vagy terhes vagy még nem akar babát....itt is mindenkinek sikerült,aki szerette volna,csak nekünk nem és ez nagyon rossz érzés.
"M"
Kedves "M". Köszi, hogy leírtad a történetedet, sajnos hozzánk hasonlóan, neked sem megy egyszerűen ez a dolog. Az hogy már volt egy terhességed és nem végződött jól :(, okod ad arra, hogy itt legyél velünk és bármi van nyugodtan írd ki magadból. Sajnos segíteni csak orvos tud a problémáinkon, de már az is jól eshet, ha támogatjuk egymást. :)
Köszi csajok nektek is akiknek már nem az első baba, Ti talán nem annyira érzitek át a mi problémánkat, mert nektek már egyszer megadatott a "csoda", de mivel a tesó nehezen akar jönni, megértem, hogy min mehettek keresztül. Nyugodtan írjátok le ti is a gondjaitokat, bajaitokat, talán így nektek is valamivel könnyebb a várakozás. :)
"K"
"T"
Sziasztok. Mi 15 hónapja vagyunk együtt a párommal és azóta próbálkozunk. (Ő 42, én 30 vagyok) Sajnos nálunk se akar jönni a baba még, pedig nagyon várjuk. Mi is kipróbáltuk a gyógyteákat, vitaminokat, akupunktúrát, reikit és minden hasonlót. Igaz nálunk valószínüleg nem szervi baj van hanem a páromnak előttem volt egy 2 éves "kapcsolata". A nő teljesen kihasználta érzelmileg, soha nem hagyta, hogy beleélvezzen még gumival sem, tehát mindig ki kellett vennie előtte. Az első időkben mikor szeretkezni próbáltunk már a behatolás előtt "elment a kedve". Igaz sajnos most is időnként szüksége van egy kis tablettás segítségre de már egyre kisebb adagokra. Én minden alkalommal amikor megjön legszívesebben üvöltenék, sírnék de azzal csak elszomorítanám őt is és ezt nem akarom. Az a baj, hogy elköltöztem az otthonomtól, a barátaimtól elég messzire (140 km-re) és itt nincs olyan akivel ezeket a dolgokat megbeszélhetném, meg ugye az ilyesmiről az ember nem beszél szívesen egy idegen embernek de most jól esik nektek elmondanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!