Ki nem várja 16-19-e között? Szerintetek esélyes vagyok ezzel a görbével?
Nektek van görbétek?
Félre értés elkerülése érdekében nem görcsölök rajta,csak szeretnék beszélgetni! :)
Noti,te nem teszteltél még? Már rég meg kellett volna jönnie,nem?
Ja,és te is írd le a lasagna receptet nekem! Köszi!!!
Én nagyon nagyon nem szeretem a lecsót! De nagyon nagyon nem! :(
Lottót nagyon ritkán adok fel,párom szokott minden hónapban! Én azt hiszem idén 3x adtam fel!
Hahó csajok, itt Tücsök!
Ez az anyósos dolog kinek hogy...mi pl.hetente 2szer megyünk a szülőkhöz (hozzánk ritkábban jönnek, mert már idősebb mindenki és a 4. emeletre nehézkesen jönnének fel). Persze ez sok minden függvénye, anyóson egyedül él, örül, ah megyünk és jól ki is jövünk. A szüleim pedig - hát a szüleim :) szeretek haza menni és besegíteni ezt-azt, pl. porszívózás, ilyesmi...
Hú, én lottózni nem szoktam, viszont a kaparós sorsjegy :) azt szeretem és gyakrabban is nyer, mint a lottó. Van egy nyeremény alapunk, ide tesszük el a nyereményeket, még ha csak 500 Ft, akkor is eltesszük és gyűjtjük vmire. Most pl. a fürdőszobára.
Ja, és nem teszteltem, egyébként szombat óta (!!!) barnázok, aztán hét elején 2 napig abba maradt, azóta most megint...de a cicim nem jelzi, hogy meg akarna jönni. És ne feledjük, hogy a múlt hónap miatt én sem tudom, mikorra várom...
Köv.kommentben küldöm a lasagne receptemet! Ha megcsináljátok, nem fogtok csalódni! :)
Lasagne:
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús (én combból szoktam)
- 50 dkg lasagne tészta (van amikor kevesebb is elég)
- olaj
- hagyma, fokhagyma
- só, bors, bazsalikom, kakukkfű
- paradicsomszósz
Fentiekből készítünk egy egyszerű alapot: kevés olajon a hagymát megpároljuk (tudtátok, hogy ha megsózzátok a hagymát, úgy hamarabb párolódik meg és leégni se akar??!!), később hozzáadjuk a fokhagymát is.
Ha kész, hozzáöntjük a darált húst, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel és puhára pároljuk.
Ha már majdnem jó a husi, öntsünk hozzá paradicsomszószt (paradicsom konzerv, bolognai alap...igazából bármi megteszi szerintem, ami paradicsomos).Ezen rottyintsunk egyet és ha puha a hús, ez kész. Figyeljünk, hogy azért szaftos legyen!
- 10 dkg teavaj
- 4 ek liszt
- 5 dl tej
- só, bors, petrezselyem, szerecsendió
A fenti hozzávalókból besamellt készítek: vajon megpirítom a lisztet folyamatos kevergetés mellett, mert gyorsan odakap. Hozzádobom a fűszereket, majd felöntöm a tejjel. Állandó keverés mellett addig kavarom, míg be nem sűrűsödik (olyan puding állagúra)
Egy hőálló tálat kevés vajjal vagy olajjal kikenek.
Az első réteg a besamell lesz, ebből teszünk egy kicsit az egész tál aljára.
Erre jön a tészta (van aki megfőzi félig, én totál nyersen/szárazon pakolom a tepsibe, majd ott megfő).
Erre jön a husi-musi. Én meg szoktam bolondítani ezt a réteget borsóval, gombával....ki mit szeretne még látni benne, igazából minden tehető bele (szerintem). Ha megy bele borsó, szeretem, ha apróra vágott pirított máj is van egy kevés (olyan 10 dkg), mert a borsó és a máj a legjobb páros!
Erre jöhet egy kis besamell, aztán tészta megint.
Így rétegezzetek, attól függően, hogy kinek mekkora a tepsije...stb.
Fontos, hogy a legfelső réteg besamell legyen!
A tetejére egy kis reszelt sajtot teszek, és máris repülhet a sütőbe.
Legutóbb házi tésztából készítettem, 30 perc alatt megfőtt a tészta!
Sok örömet a főzéshez! És ha kész, jó étvágyat!! :)
Tücsi
Tücsök,nagyon köszönöm a receptet,már ki is nyomtattam! :)
Képzeljétek,tegnap ste fél 12 körül párom rosszul lett,rossz volt a gyomra,szerinte hirtelen sokat evett... hát fél 1 körül segíítettem neki kicsit enyhíteni a hasfájását,aminek egy orbiztális orgazmus lett a vége! És el is múlt a hasfájása! :D:D:D:D
Mondjuk az igaz,ha nekem kezd fájni a fejem,és még csak picit fáj,a szex eltereli a gondolatot róla,és mire végzünk,már nem is érzem... :D:D:D:D
A baj csak az volt,hogy fél 2-kor feküdtünk le aludni,és párom 4:20-kor kelt,mert ment dolgozni! :D:D:D:D
Én meg 7-kor! :D Nem is volt kedvem főzni,úgyhogy csak előkaptam a fagyasztóból egy sajttal sonkával töltött pulyka mellet,és csináltam hozzá tört krumplit! Tejföllel,meg margarinnal kevertem ki,és baromi sótlan is lett! :D:D:D:D De marha finom volt! :)
Pussz csajok! :)
Mindenki el van tűnve! :(
Pedig hoztam nektek sajtos tejfölös tésztát... De akkor megeszem én! :) Imádom a fusili tésztát! :)
kisvuuuk,én itt vagyok,adjad csak ide feleeee :D
most megyünk bevásárolni egy kis hamit,ma nem föztem...
holnap nemtudom mit csináljak haminak...
a palacsinta az már tuti...de mit kellene még fözni? hmmm...
én majd még késöbb benézek,most lépek,megyünk valamit venni...
puszi :))))
nothing :)))
szép estét,délutánt,kinek mit... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!