Megzavarodtam! Mikor esélyes a teherbeesés? A kiugróan alacsony vagy a kiugróan magas hőmérsékletnél?
Ezt olvastam: "Termékeny napok az emelkedést megelőző 2-3 nap és az emelkedés napja."
És ezt is: "Az ovuláció (tüszőrepedés) 0,2-0,5 fokos csökkenéssel jár. Ekkor minden együtt van a megtermékenyüléshez."
Tanulmányozom a hőmérős módszert, de kicsit megzavarodtam.
magas hőnél!! de ahhoz hogy sikerüljön eltalálni a "magas hős" napot.. elég kicsi a valószínűsége! Úgy hogy a petesejt csak 24 órán kersztül termékenyíthető meg, és ha már kiszabadult és nincs ott hímivarsejt, nincs ideje megtermékenyülni! tehát az alacsony hőjű napon is együtt kell lenni!!
Nekem a dokim azt javasolta, hogy legyünk együtt a ciklus 11-19 napjáig napi 1x! és ez bejött. Így is a 2. hónapban lettem terhes. Előtte 8 hónapig próbálkoztunk hiába!
Én azt olvastam, hogy a hő attól esik le mert a megrepedt tüszőből kifolyik a folyadék, ami lehűti a hasfalat.
Tehát olvasmányaim alapján én azt vontam le, hogy tüszőrepedés akkor van amikor leesik a hő. DE ez még nem jelenti azt, hogy ki is tud szabadulni a pete!
Ha kiszabadult a pete a tüszőből, akkor a tüsző elkezdi termelni a progreszteron hormont, ami megemeli a hőt.
Az alacsony hő, és az előtte lévő pár nap.
Amúgy nem mindenkinek esik le a hője ovukor, vkinek csak az látszik a görbén, hogy felmegy a hő.
De a hő a progeszteron miatt emelkedik meg, amit a petesejt helyén kialakuló sárgatest termel.
Ha már magas a hő, akkor jó eséllyel lekésted...
Szóval alacsony hőnél meg előtte a legjobb.
Szerintem a lényeg az, hogy amikor magas a hő, akkor már késő szeretkezni. Nem?
Amúgy tényleg úgy lenne logikus, hogy amíg alacsony, addig hajrá, mert mire magas a hő, már a helyükön kell lenniük a spermiumoknak, hogy legyen idejük megtermékenyíteni a petesejtet.
Utolsó: Igen, tudtommal így van.
A spermiumoknak egyébként is t9bb óra, míg elérnek a megfelelő helyre. Ha már magas a hő,akkor magas a progi szint is, azaz már kialakult a sárgatest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!