Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki mikorra nem várja ? (2022 )

Ki mikorra nem várja ? (2022 )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van még aki ebben a hónapban próbálkozik? :)

Én 22.-ére nem várom!

Ti már éreztek valamit?

2022. nov. 16. 17:39
 2261/4851 A kérdező kommentje:
Mármint nem azt akartam ezzel sugallni hogy ne keress fel akit RM ajánl, szerintem is érdemes valakit találnod és biztos vagyok benne hogy hamarosan minden csillag összeáll ❤️
2023. ápr. 18. 22:21
 2262/4851 anonim ***** válasza:

Kedves A! Most olvasom csak, hogy mi történt. Borzasztóan sajnálom. :(

Nekem nyáron volt vetélésem, nem is láttak petezsákot, csak valami kis felritkulást, de nem tudták kizárni a méhen kívülit se, ezért kb egy hétig a kórházban nézegettek, hátha mégis meglesz, mert a hcg nőtt (igaz nem rendesen), közben viszont véreztem. 5 különböző orvos nézett meg és egyik se látott sehol semmit, úgyhogy műtöttek, nehogy rossz helyen legyen. Engem a műtét előtt csak az nyugtatott meg, hogy tényleg nem lenne már ebből baba, amikor mondták, hogy már nyílik a méhszáj is. Ott már biztos volt, hogy később se találnák meg, elhalt. Aztán ezt a patológia is igazolta, méhen belül volt, de még nagyon pici és korán elhalt, ezért nem látták.

Nagyon sokat sírtam. Kb 2 hétig szerintem minden nap, hol magamban, hol valakinek. Nekem az ugye nagy segítség volt, hogy van egy megértő férjem, aki velem sírt és egy kisfiam, akivel gondtalan terhességem volt, úgyhogy tudtam, hogy még sikerülhet. Neked ennyiből jóval nehezebb ezzel egyedül megbirkózni, de nagyon jó csapat van itt, bármikor írd le, amit gondolsz és támogatni fognak/fogunk.

Nagy ölelést küldök!

Meli

2023. ápr. 18. 22:30
 2263/4851 anonim ***** válasza:

Meli! Nekem is ez a bajom, hogy én ugye mára egy negatív tesztet vártam, merthogy már szombaton elhalt. Akkor a doki azt mondta, petezsáknak néz ki, de még nagyon pici. Végül a papírra csak 7mm felritkulást írt. Ehhez képest mára ugye egy rohadt erős tesztem lett. Erre azt mondta a cuki doki, hogy elhalhatott szombaton, mert még utána is nőhet a hcg. Hát, én ilyenről még nem hallottam, csak olyat, hogy halványodik a teszt. (Ugye, nekem nem volt túl erős, ezért számítottam ma hómezőre.)

Azt mondta, ilyenkor szoktak adni valami cseppet, ami segít kiürülni, de ahhoz az kellett volna, hogy láttak már petezsákot, hogy egyértelmű legyen, hogy nem nőtt, vagy nincs már ott, de nálam ugye nem igazolt. Ilyenkor nem adnak, mert adnak rá 1% esélyt, hogy mégis van valahol és az biztos megöli. Na, de a progi leállítása így is, úgy is megölné, szóval nem vagyok előrébb. Annyira borzalmas ez!😭 Tudom, hogy nincs már velem, de mégis. Miért így???

A.

2023. ápr. 18. 22:54
 2264/4851 anonim ***** válasza:
100%

A, sajnos azt kell mondanom, hogy sokkal jobb most, az elején. Gondolhatod milyen volt látni a szívét, a lábait, a kezeit, majd elvetélni. Kötődtünk hozzá, már szülők voltunk. Sokkal jobb, ha a legelején megy el. Tudom, ez most nem nyugtat meg, de hidd el, jobb most, mint később.

RM

2023. ápr. 18. 23:04
 2265/4851 anonim ***** válasza:

RM! Persze, én is ezzel vígasztalnám magam, csak még nem megy. Lehet, ha sikerül "erőszakkal" itt tartani, aztán a 12.heti genetikain derül ki, hogy beteg. Az mennyivel jobb? Még borzalmasabb. És közben az idő is ment, még tovább nem lehet egészséges terhességem. Csak ugye 2/2 doki inkább hormon gondra tippelt. Nem tudom, mit kellett volna még tennem. Szerintem mindent megpróbáltam, de mégis magamat hibáztatom.

Neked a spontán vetélésnél mennyire fájt? Meddig tartott a vérzés?

A.

2023. ápr. 18. 23:27
 2266/4851 anonim ***** válasza:

Nekem mindkettő beindult spontán, illetve a 2. csak simán elindult vérzéssel (előtte nem volt barnázás, semmi, viszont UH-n nem láttak szinte semmit, csak mintha ott lenne). A 3. pedig barnázással indult, hetekig tartott, volt sárgás folyás is, kaptam Duphastont, szájon át szedhető progit, de nem igazán használt. A terhes tünetek fokozatosan eltűntek. Ez a vetélés is beindult végül spontán, de mivel előrehaladott volt, műtéttel fejezték be.

Úgy emlékszem, nem voltak olyan brutális fájdalmaim, de megmondom őszintén, nem emlékszem már rá, mert a lelki megrázkódtatás ezerszer nagyobb volt. A testi dolgokra homályosabban emlékszem, de azt például tudom, hogy milyen ruhában sétáltam be a kórházba és hogy sütött a nap...furcsa dolgok ezek.

RM

2023. ápr. 18. 23:34
 2267/4851 anonim ***** válasza:

Ja igen, a spontán vetélés 5 teljes hétig tartott, 5 héten keresztül folyamatosan véreztem, a következőnél a műtéttel kiürültem azonnal.

RM

2023. ápr. 18. 23:35
 2268/4851 anonim ***** válasza:
És még valami, az altatóorvos simogatta a homlokom, mielőtt beadta az altatót, két nővérke pedig a vállamat simogatta. Csodálatos volt megtapasztalni az együttérzést, még azokban a szörnyű percekben is.
2023. ápr. 18. 23:37
 2269/4851 anonim ***** válasza:

Persze, értem, csak ugye az a bajom, hogy spontánnal egyszerűen nem tudod nem észrevenni, hogy mi zajlik éppen. Ettől a lelki rész is még rosszabb lesz gondolom. Ha lehet ez még rosszabb 😭

Szuper jó, ha empatikus egy doki, csak nagyon ritka. Nálam most a kórházban az volt, de arra kb.akkora esélyem volt ott, mint egy lottó ötösre. Szóval végülis mondhatnám, hogy szerencsés vagyok 😂

A körzetis meg tök rideg. Csak közli spontán vetélés, viszlát. Menjen műtétre a kórházba. Még azt is megkérdezte, hogy mennyire vérzek, hogy megvizsgáljon-e. Épp csak azt nem mondta, hogy szégyelljem magam, hogy összepiszkítottam az ultrahang fejet. (Akkor épp kicsit véreztem)Miért, ha valakiből mondjuk dől a vér, akkor inkább hagyná elvérezni?

A.

2023. ápr. 18. 23:50
 2270/4851 anonim ***** válasza:

Én is találkoztam flegma orvossal, de sokkal többen voltak, akik kedvesek és segítőkészek voltak. Sok múlik azon is, hogy az ember mit vesz észre, mire fókuszál.

Adj időt magadnak, heteket, hónapokat, mert ilyen zaklatott állapotban nem lesz sikeres a dolog. Pihenj, kapcsolódj ki, utazz el 2-3 napra!

RM

2023. ápr. 19. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!