Ki mikorra nem várja ? (2022 )
Sziasztok!
Van még aki ebben a hónapban próbálkozik? :)
Én 22.-ére nem várom!
Ti már éreztek valamit?
Sziasztok.
Kérdező! Bocs, hogy téged zaklatlak, de szerintem te vagy otthon leginkább ebben a témában és segítséget szeretnék kérni. Persze, bárki válaszát szívesen fogadom ha úgy érzi, tudja a megfejtést. Légyszi, valaki világosítson fel!
A probléma: Voltam nődokinál, kb.középidőben vagyok. Azt mondta, nem lát domináns tüszőt. Petesejtet lát és tüszőket is, de domináns tüszőt nem! Hogy lehet ez? Persze, kérdeztem őt is, de nem sok szót pazarolt rám, így nem igazán értettem. Majd leírom az én tippem is, meg azt is, mit mondott, ha érkezik válasz, de egyelőre nem szeretnék senkit befolyásolni. Légyszi, írjátok le, akkor is, ha rossz hír!🙏 Köszi előre is.
A.
Kedves A!
En meg nem irtam ehhez a kerdeshez, de tavaly ota olvasgatom🥹
Remelem tudom segiteni:
egy ciklus alatt általában csak egyetlen egy petesejt érik meg és lökődik ki. Mégis azért kezd el érni több is, mert ezek az érő tüszők termelik a petefészekben az ösztrogént és a progeszteront.
Ezek a tüszők a petefészekben fokozatosan egyre nagyobbak lesznek, majd a ciklus közepén a legnagyobbik tüsző fog megrepedni, ebből szabadul ki az érett petesejt. A többi tüsző pedig fokozatosan elsorvad. A petesejt által hátrahagyott tüsző átalakul sárgatestté, ami nagy mennyiségű progeszteront termel. Ez a sárgatest segít fenntartani a terhességet az első három hónapban.
G.
G! Köszönöm, én is így tudtam. Ez alapján te arra gondolsz, hogy még nem volt ovuláció, ezért egyformán kicsi minden tüsző? De ha egy petesejt érik, akkor miért nem tudja, hogy az lesz a domináns, amiben azt látta, hisz állítólag petesejtet látott?
A.
Szia A, igen azt a tüszőt hívjuk dominánsnak ami potenciálisan meg is reped abban a hónapban, megérett.
Én mindig a menstruáció első napján telefonálok és a 8-12. napok között kell mennem peteérési ultrahangra.
Olyankor szokott már minimum 11mm, de általában nagyobb domináns tüsző látszani.
Hányadik napon mentél?
Sziasztok,olvasom csajok ,csak rengeteg a meló🙁
Fel.vagyok puffadva..ez normalis? Mást egyenlőre nem érzek,hétfőn kezdtem es pênteken veszem be az utolsó szemet...majd aznap Uh- ra is mennem kell...
A! Barátosnêm 😃lehet hogy kesőbb lesz ovud,illetve esetleg anovulációs hónap? Vagy több apró tüsző volt...ami utalhat pco- ra.de ezt Te is tudod..es nem szivesen irom le,mert egyikünk sem akarja ezt hallani...🤗
I
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!