Ki mikorra nem várja ? (2022 )
Sziasztok!
Van még aki ebben a hónapban próbálkozik? :)
Én 22.-ére nem várom!
Ti már éreztek valamit?
R! Pozsony nem johet szóba? Tudom messze van..de hátha
I
Ahh.. Sajnos nem, nemtudnánk hozzá bejárni.. Akkor pedig összeomlana végképp, hogy magára hagytuk. Sose gondoltam volna hogy valaha ennyire összetörtnek és ennyire kitörölve látom az édesanyám... Jelenleg azon imádkozom, hogy ne a paranoid skizofréniát diagnosztizálják nála. Eddig minden tünet klappol, sajnos. A nagypapam huga paranoid skizofrén. Őszintén bevallom rendesen bevagyok szarva, hogy mennyire öröklődik ez az akármi. Jelenleg a 15 éves öcsém, meg a nagymamám vigyáz rá, bár ma még nem volt semmilyen halucinációja. Tegnap megkérdezte, hogy én tényleg a lánya vagyok e 🥺😞 aztán, hogy ő meg e ölt valakit. Olyan erős nyugtatót adtak neki, lehet még ma is kitart, azért van most jól. Nagyon elvagyok keseredve.
(R)
Pedig még annyira fiatal, szombaton amikor először halucinált aznap volt 45 éves... Nemtudom mi hozta ki ezt belőle ilyen hirtelen
(R)
R! Már nem emlékszem, nem pestiek vagytok? Ha igen, Tündérhegyre kéne bejuttatni. De aki viszi orvoshoz, mindenképpen emelje ki, hogy hallucinációi vannak, hozzátartozót nem ismer fel stb., mert ezekre muszáj reagálniuk. Ha nem szed rendszeresen gyógyszert, akkor be kell állítani, és ahhoz biztos befektetik, mert ki kell vizsgálni és ha komolyabb gyógyszer kell (ami ebben az esetben valószínű), azt bent fekvéssel csinálják.
A.
R, annyira sajnálom nagyon borzasztó nem is tudom hogyan tartanék ki a helyedben, annyira rossz hogy ebben a helyzetben éled meg a legnagyobb áldást a világon.
Én nagyon nagyon szurkolok hogy rendbe jöjjön!
Valamiért az élet elétek állította ezt a nagy akadályt de úgy hiszem azért mert letudjátok küzdeni!
Nem történt semmi vele mostanában? Azt. mondtad hirtelen történt.
Nem. Szlovákiában élünk.
Valamiért így kellett lennie.
Igazából mióta az az öcsém megszületett azóta megváltozott. 15 éve, kedvetlen, nem tudta kimutatni az érzéseit, apuval kicsit rá is ment a házasságuk. Az utóbbi két évben átment kicsit durvábba a helyzet, mar tényleg alig beszélt velünk.. Meg másokkal se nagyon, de voltak jobb napjai, voltak rosszabbak, mikor teljesen bezárkózott. De volt olyan is mikor tök jó volt sokat beszélt, sokat nevettünk. Én már 5 éve csak hetente vagy kéthetente látom, ezeket is csak a kolleganőitől tudom, akiket körbetelefonáltam, hogy mi okozhatta, mert munkában lett először ilyen rohama. Hogy mi válthatta ki erre voltam kíváncsi. De azt mondták nem történt semmi. De reggel már úgy ment munkába, hogy nem igazán volt képben, aztán délben meg totál elkapta őt, és elfelejtett mindent, hogy mit kell csinalnia munkába aztán, akkor is azt kérdezgette, hogy megölt e valakit. Azt mondták, hogy az utóbbi két hétben már elég fura volt, nem komunikált senkivel. Aztán kitört. Mostmeg már nyugtatók nélkül folyamatosan képzeleg.
Most beszéltem vele mivel hogy sürgősségin kapott nyugtatót egész nap jól volt, nevetgél beszélget. Nagymamám azt mondta hogy mióta ismeri anyukámat összesen nem beszélgettek annyit mint ma. Dehát sajnos csak nyugtatóval lehet elérni ezt az állapotot. És semmiképp sem szabad hagyni elaludni napközben, mert benne marad az álomban, nembír kijönni belőle, hiába csinálunk bármit. Hiába mondjuk el 100x hogy ébren van nem hiszi el, és félrebeszél, és olyan dolgokat kérdez, hogy rá tudja hozni az emberre a frászt. Nembeszélve arról mikor, az arcnélküli katonákról beszél. Nagyon remélem helyrejön, mer lassan én zizzenek meg 🙃 (R)
Pont ezt akartam kérdezni,hogy volt e valami esemény,ami ezt beindította nála? Az egyik legjobb baratnom édesanyjánál is hirtelen jöttek elő a tünetek,szinte egyik napról a másikra.Pozsonyban kezelték,aztan jelenleg erős gyógyszereket szed,amit ellenőrizni kell,hogy be szedi e.
I
Hála istennek, ő belátja, hogy beteg. Tudja. És örül, hogy kapott gyogyszereket, nyugtatókat. És alig várja, hogy pénteken kórházba menjen, és kiderüljön, hogy mi baj van vele. Ő is nagyon fél. Most is gyönyörűen magától szedi amit felírtak neki. Csak hát ez még ugye nem megoldás a problémára amíg nem tudni mi pontosan a baja. Ez a szerencse, hogy meg akar gyógyulni, és együttműködik. Mikor épp jólvan mindig elmeséli mit érez olyankor. Bár sokszor nem emlékszik mindenre.
Csak, hogy mit érez. Köszönöm, hogy elmondhattam nektek. Könnyebb így sokkal. (R)
Ne viccelj..mi ( is) itt vagyunk neked.Par nap es biztosan kiderül a diagnózis,vagy legalábbis közelebb kerültök hozzá.Ha megkapja a szükséges kezelést,gyógyszert,rendbe fog jönni.Kitartást kívánok és próbálj megnyugodni.🤗
I
A! Azóta fejemen a paplannal kisértek a lakásban." Ez" elment kàrtyázni megint..ilyenkor " ez" mert nem.igazan díjazom,hogy magamra hagy,amikor senkit se akarok látni😂😂pedig cukin ülhetne a sarokban es dobálhatna bon- bonnal.Na az most igazan jól esne.
I
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!