Császárt választó hölgyek! Miért döntöttetek emellett?
Egyre több orvos teszi fel a kérdést: Hogy kíván szülni?
Félelem a szüléstől? Alak megőrzése, betegség, Gátmetszéstől való iszony?
Igen megkerdezheted.
Angliaban.
Itt mindent szeretnek a termeszetre bizni.
Sajnos a csaladomban meg az esetek 80 szazalekaban csaszarral szulnek a maradek 20ban pedig nehezen.
En megprobaltam es iszonyatosan szenvedtem kozben.
Nem tudtam elvezni az elso 1 honapot, mert annyira fajt a sebem.
6 hettel a szules utan meg rettegve mentem nagyvecezni, mert 3szor beszakadt a varratom es ujravartak.
Ugy nezek ki mint akin a kalocsai asszonyok gyakoroltak egy uj mintat.
Persze ez nem a szuleszno hiabaj, hanem en nem tagultam rendesen es szakadtam szana-szet.
De a kovetkezo babanal szeretnem kiprobalni a csaszart.
Nem mondom, hogy az konnyebb vagy jobb, de megprobalom.
Anyukam 2 sima szules utan kerte az orvosat, hogy legyen csaszar.Az orvos belement, mert a noveremnel majdnem meghalt szules kozben.
2 honapot toltott korhazban szules utan.
Szerinte jobb volt a csaszar.
Nyilvan faj az is hiszen egy mutet, de utolagos velemenye szerint inkabb szult volna mindharmunkat csaszarral.
De ez is orvos es szervezet fuggo.
Megfigyeltem egy érdekes dolgot: csak azok a nők borzadnak a császár gondolatától, akik kizárólag természetes úton szültek.Hogy tudnak valamiről véleményt alkotni, amiről fogalmuk sincs?Pl. hogy meddig fáj a seb.Nekem 1 napig fájt.Amikor rákérdeznek, hogy ugye borzasztó volt a műtét és én elmondom, hogy egyáltalán nem, azt hiszik, szegényke....csak úgy mondja...
Én az egész terhesség alatt féltem a gátmetszéstől, tudom hogy nevetséges,orvosi indokkal lett császár, de inkább a heg a hasamon.
Utolsónak: ez nagyon változó szerintem. Nekem is császár volt, de előtte jó hosszú vajúdás, gyakorlatilag 5 órán át voltak nem egész perces szünettel fájások a végén, de a császár után is nagyon fájt és nehézkesen épültem fel (pedig nem hagytam el magam, sokat mozogtam).
Végülis nekem a kitolás volt ami kimaradt, azt nem tudom milyen, de biztos vagyok benne, hogy az fáj a világon a legjobban, de ezen kívül mindent sikerült megtapasztalni.
Most megint terhes vagyok és mindenki azt kérdezi, hogy ha választanék, akkor hogyan döntenék. Őszintén szólva nekem most 50-50%-ra jön be mindkét szülési mód, mert nincs kedvem még egy ilyen hosszas vajúdáshoz, de a császár utáni kínlódáshoz sem. Még jó, hogy nem kell döntenem :)
Én úgy látom, hogy mindenkinek más az elképzelése a szülésről, másfajta fájdalmakat másképp él meg, máshogy alakítja a természet is az eseményeket, hogy nem lehet egymás felett ítélkezni, akárhogy is alakul vagy szeretné, hogy alakulna..., csak ezt sokan nem képesek elfogadni, pl a kérdező sem.
Sziasztok!
Nekem mindkét gyerekem császárral született, egyiknél sem ÉN döntöttem:-(
Az elsőnél 9 óra vajúdás és 2 tolófájás után vittek sűrgőséggel a műtőbe mert kifelé jövet elfordította a fejét és úgy nem fért ki:-( 4 napig nagyon szenvedtem!! Alig bírtam felemelni a babám, felülni az ágyra, megszoptatni:-( de utána jobb lett:-)
A másodiknál azt mondta az orvosom hogy ő megadja a lehetőséget a természetes szülésre de csak akkor ha a hegem olyan állapotban van(sok orvos nem vállalja be császár után a hüvelyi szülést)
Hát nem volt:-( A 37. héten vészes hegszétválás miatt meg kellett hogy császározzanak:-( a babámnak nem lett semmi baja 3450gr született:-)) de ez után a műtét után 4 hétig alig bírtam mozogni:-( iszonyú kínlódás volt!!!! Nem gondoltam hogy egyazon szervezet ennyire eltérően tudjon reagálni ugyanarra a műtétre:-( Volt hogy már sírtam annyira fájt, pedig nem vagyok egy mimóza!
Én ezek tudatában SOHA nem választanék császárt! Végig éltem az első gyereknél a vajudást a kitolási szakaszt, borzasztóan fájt, de utána (jó esetben) vége van!!!! A császár után még hetekig nincs vége:-( nem arról beszélek hogy a gátmetszés nem fáj, vagy utána nincsenek problémák, de sok barátnőm van aki hüvelyi úton szült és negyed annyi problémájuk volt-van mint nekem:-((
De ez teljesen szervezet függő! Valakinek ez-valakinek az fáj jobban.
Nem ítélek el senkit amiért császárt választ, mert joga megvan hozzá, a gyereke életét nem veszélyezteti, de szerintem sokkal macerásabb mint egy sima szülés:-(
De attól még ugyan úgy anyuka, ugyan úgy szereti a gyerekét és ugyan úgy életet adott amire büszke lehet:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!