Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárt választó hölgyek!...

Császárt választó hölgyek! Miért döntöttetek emellett?

Figyelt kérdés

Egyre több orvos teszi fel a kérdést: Hogy kíván szülni?

Félelem a szüléstől? Alak megőrzése, betegség, Gátmetszéstől való iszony?

2010. ápr. 15. 10:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/88 anonim ***** válasza:
100%

Igen megkerdezheted.

Angliaban.

Itt mindent szeretnek a termeszetre bizni.

Sajnos a csaladomban meg az esetek 80 szazalekaban csaszarral szulnek a maradek 20ban pedig nehezen.

En megprobaltam es iszonyatosan szenvedtem kozben.

Nem tudtam elvezni az elso 1 honapot, mert annyira fajt a sebem.

6 hettel a szules utan meg rettegve mentem nagyvecezni, mert 3szor beszakadt a varratom es ujravartak.

Ugy nezek ki mint akin a kalocsai asszonyok gyakoroltak egy uj mintat.

Persze ez nem a szuleszno hiabaj, hanem en nem tagultam rendesen es szakadtam szana-szet.

De a kovetkezo babanal szeretnem kiprobalni a csaszart.

Nem mondom, hogy az konnyebb vagy jobb, de megprobalom.

Anyukam 2 sima szules utan kerte az orvosat, hogy legyen csaszar.Az orvos belement, mert a noveremnel majdnem meghalt szules kozben.

2 honapot toltott korhazban szules utan.

Szerinte jobb volt a csaszar.

Nyilvan faj az is hiszen egy mutet, de utolagos velemenye szerint inkabb szult volna mindharmunkat csaszarral.

De ez is orvos es szervezet fuggo.

2010. ápr. 25. 21:41
 82/88 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap előtt 20:32 es. Ez egy csodás megfogalmazás volt. Köszönjük szépen.
2010. ápr. 26. 06:55
 83/88 anonim ***** válasza:
100%

Megfigyeltem egy érdekes dolgot: csak azok a nők borzadnak a császár gondolatától, akik kizárólag természetes úton szültek.Hogy tudnak valamiről véleményt alkotni, amiről fogalmuk sincs?Pl. hogy meddig fáj a seb.Nekem 1 napig fájt.Amikor rákérdeznek, hogy ugye borzasztó volt a műtét és én elmondom, hogy egyáltalán nem, azt hiszik, szegényke....csak úgy mondja...

Én az egész terhesség alatt féltem a gátmetszéstől, tudom hogy nevetséges,orvosi indokkal lett császár, de inkább a heg a hasamon.

2010. ápr. 26. 20:22
 84/88 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak: ez nagyon változó szerintem. Nekem is császár volt, de előtte jó hosszú vajúdás, gyakorlatilag 5 órán át voltak nem egész perces szünettel fájások a végén, de a császár után is nagyon fájt és nehézkesen épültem fel (pedig nem hagytam el magam, sokat mozogtam).

Végülis nekem a kitolás volt ami kimaradt, azt nem tudom milyen, de biztos vagyok benne, hogy az fáj a világon a legjobban, de ezen kívül mindent sikerült megtapasztalni.

Most megint terhes vagyok és mindenki azt kérdezi, hogy ha választanék, akkor hogyan döntenék. Őszintén szólva nekem most 50-50%-ra jön be mindkét szülési mód, mert nincs kedvem még egy ilyen hosszas vajúdáshoz, de a császár utáni kínlódáshoz sem. Még jó, hogy nem kell döntenem :)

Én úgy látom, hogy mindenkinek más az elképzelése a szülésről, másfajta fájdalmakat másképp él meg, máshogy alakítja a természet is az eseményeket, hogy nem lehet egymás felett ítélkezni, akárhogy is alakul vagy szeretné, hogy alakulna..., csak ezt sokan nem képesek elfogadni, pl a kérdező sem.

2010. ápr. 26. 20:43
 85/88 A kérdező kommentje:
Én elfogadom mind a két álláspontot, szerintem nem baj, ha valaki császár párti és azt választja, az sem, ha a természetes szülés híve.
2010. ápr. 27. 07:59
 86/88 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Nekem mindkét gyerekem császárral született, egyiknél sem ÉN döntöttem:-(

Az elsőnél 9 óra vajúdás és 2 tolófájás után vittek sűrgőséggel a műtőbe mert kifelé jövet elfordította a fejét és úgy nem fért ki:-( 4 napig nagyon szenvedtem!! Alig bírtam felemelni a babám, felülni az ágyra, megszoptatni:-( de utána jobb lett:-)

A másodiknál azt mondta az orvosom hogy ő megadja a lehetőséget a természetes szülésre de csak akkor ha a hegem olyan állapotban van(sok orvos nem vállalja be császár után a hüvelyi szülést)

Hát nem volt:-( A 37. héten vészes hegszétválás miatt meg kellett hogy császározzanak:-( a babámnak nem lett semmi baja 3450gr született:-)) de ez után a műtét után 4 hétig alig bírtam mozogni:-( iszonyú kínlódás volt!!!! Nem gondoltam hogy egyazon szervezet ennyire eltérően tudjon reagálni ugyanarra a műtétre:-( Volt hogy már sírtam annyira fájt, pedig nem vagyok egy mimóza!

Én ezek tudatában SOHA nem választanék császárt! Végig éltem az első gyereknél a vajudást a kitolási szakaszt, borzasztóan fájt, de utána (jó esetben) vége van!!!! A császár után még hetekig nincs vége:-( nem arról beszélek hogy a gátmetszés nem fáj, vagy utána nincsenek problémák, de sok barátnőm van aki hüvelyi úton szült és negyed annyi problémájuk volt-van mint nekem:-((

De ez teljesen szervezet függő! Valakinek ez-valakinek az fáj jobban.

Nem ítélek el senkit amiért császárt választ, mert joga megvan hozzá, a gyereke életét nem veszélyezteti, de szerintem sokkal macerásabb mint egy sima szülés:-(

De attól még ugyan úgy anyuka, ugyan úgy szereti a gyerekét és ugyan úgy életet adott amire büszke lehet:-)

2010. ápr. 27. 08:00
 87/88 anonim ***** válasza:
79%
Az egész családom a császár mellett van. Egyszer szültem természetesen. Utána a császár megváltás volt. És lesz!
2010. ápr. 27. 10:33
 88/88 anonim ***** válasza:
78%
mikor várandós voltam,sokszor eszembe jutott,h kérem császározzanak meg inkább,mert annyira féltem a fájdalom miatt,a kiszolgáltatott helyzettöl,h nem tudtam mi vár rám,a gátmetszéstöl(eszembe se jutott,h a császártól nagyobb vágásom lesz),attól,h mi lesz ha bekakkantok szülés közben, nem bírom ki üvöltés nélkül,stb...de aztán ezek elhalványultak ahogy egyre közelebb kerültem a szülés kiírt idöpontjához és ezerrel a természetes szülésre fokuszáltunk:apás,gátvédelmes,apa vágja a köldökzsinort,mellkasratétel közvetlenül szülés után,stb...a jó Isten hallotta a gondolataim amikor a császáron járt az eszem és nem hagyta,h temészetesen szüljek,így végül császár lett!nem bántam meg....de ha választani lehetne akkor a kövit nem szeretném császárral,mert azok a napok,amik a mütét után következtek:maga volt a pokol
2010. ápr. 27. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!