Császárt választó hölgyek! Miért döntöttetek emellett?
Egyre több orvos teszi fel a kérdést: Hogy kíván szülni?
Félelem a szüléstől? Alak megőrzése, betegség, Gátmetszéstől való iszony?
Nekem engedték, hogy megpróbáljam, de nekem gyógyszerrel sikerült beállítani. Terhesen úgyis másfajta gyógyszert kapsz majd, de ha azzal sem megy majd 150 alá, akkor biztosan császár lesz.
(az utolsó kommented egyáltalán nincs összahangban a kiírt kérdéssel, vagy nagyon nem stimmel nálad valami vagy kamuzol)
Azért azt az 5 cm-t én is megnézném.
Az enyém 13, igaz, hogy a lányom 4200 g volt.
Nekem feltette a oki a kérdést. És mit szeretne anyuka?
Mindez azért történt,mert a 41. hét végén még semmi jele nem volt a szülésnek, a gyerek az egekben volt, a feje is kimozdult vizsgálatoknál, még utolsó nap is, magzatvizet sem tudtak nézni, mert zárt volt a külső-belső méhszáj, és nagy volt a baba. Tehát a dokim azt mondta, hogy meginditja a szülést, de előtte elküldött egy uh-ra, és vizsgálatra, ahol nem ő vizsgált hanem a terhesambulancia vezetője, aki mindent összevetve azt kérdezte, hogy mit szeretnék, inditsák, vagy bele megyek egy másnapi császárba. A válszom pedig a következő volt, "Mindegy, tegye azt amit jónak lát, ami a picinek a legjobb, csak a gyerekemnek ne legyen legyen baja, és lehetőleg én is a saját lábamon távozhassak a kórházból" Hát igy történt, hogy másnap megcsászároztak.
Utólag azt mondta az orvosom is és aszülésznőm is, hogy szerintük ha meginditják akkor is császár lett volna a vég, igy megúsztam pár órás kinlódást!
És most mégis nem az a lényeg, hogy a baba és a mama is egészséges legyen?
KEDVES SZULESZNO! Igen, kulfoldon feltesznek ilyen kerdest, hogy hogy kivan szulni a kismama? Svajcban mindenesetre igen. 4-4.5 kg kozott a szuloknek kell eldonteni, hogy akarnak-e csaszart, persze ha minden mas rendben van, es a magzat sulyan kivul semmi sem indokolna a csaszart.
A mi kisfiunk 4100 gramm volt, en a 41. hetben 63 kg (164 cm), es a normal nagysagu fejecskeje de szeles valla miatt dontottunk csaszar mellett. Nem bantam meg, nem igazan fajt utana, max 2-3 napig kellemetlen. Fel eve pont ma, egyaltalan nem erzem, kb.10-12 cm a sebem.
12:12 hozzászóláshoz:
a barátnő,et Bp-en császározták és mondhatni alig vágták meg, gyönyörű vékony hegecske maradt, alig látszik de az övé is 10 cm.
Ha nem látom a saját szememmel nem hiszem el hogy ott kifért a 3,5 kg-os baba, de ennél kisebben tuti nem lehet.
Gondoljatok bele 5 cm??? Hogy férhet azon át egy babafej és a vállak meg a többi ... az az 5 cm legalább 10-15..
Kedves válaszolók!
A kérdés azokról a normál esetekről szólt ahol nem lenne orvosi, fizikai vagy bármilyen ok a császárra!Én úgy gondolom, hogy a női szervezet és annak minden porcikája ás sejtje úgy van kitalálva, hogy életet adjon! Ha nem muszáj abba mesterséges úton ne szóljunk bele!
Csak az a baj, hogy nagyon sokan ezt nem így gondolják!
Az élet egy szent dolog, amit ha kell igenis mentsenek ha arra szűkség van (erre van a császár)!
Ráadásul aki saját döntáse miatt szűl császárral az egy áletre szóló élménytől fosztja meg magát!
Én heteken belül adok életet az első gyermekemnek!
Nagyon félek, talán jobban is mint az átlag, ráadásul borzasztó alacsony a fájdalomküszöböm!
De mindenkit bíztatok arra, hogy meg kell próbálni vágigcsinálni!
Hány és hány nö szült meg mióta világ a világ mégis kibírták! Mi is ki fogjuk!!!!
Remélem többen is elgondolkoznak a dolgon! A szülésznö sem hiszem, hogy bárkinek rosszat akart, hanem csak vannak akiket csak ilyen hangnemben lehet jobb belátásra bírni.És lássuk be, ő valószinűleg többet tud a szülésről mint mindannyiónk összesen!!!
Mindenkinek szép terhességet és sikeres szülést, kinek így kinek úgy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!