Van olyan anyuka, aki nem hagyta, hogy a babáját megmossák szülés után, csak letöröljék? Miért döntöttetek így?
A magzatmáz pár óra alatt teljesen felszívódik. Ami csúnya az a vér.
Sok helyen ha mosnak is akkor is csak a vért mossák le, de nem dörgölik, hogy a magzatmáz is lejöjjön.
Tele van vitaminnal és erősen hidratáló hatású. Nagy kincs az egy újszülött babának.
Meg se kérdezik..Megfürdetik csap alatt.
S minden reggel nagyon csinosan,illatosan tolják ki a babákat.
4 gyerkőc anyukája
Egyébként nem dől össze a világ ha lefürdetik.
De nyugodtan szólhatsz, hogy nem szeretnéd.
De szerintem egy kis sima vizes (szappan nélküli) leöblítés jót tesz neki. Kicsit higiénikusabb.
Gondolom ez is kórházanként, városonként változik.
Én győri vagyok, 7 hónapja szültem, nem fürdették meg,csak letörölgették nagyjából, azért jó mázas, véres maradt. Másnap fürdették meg.
utolsónak:én is Győrbe szültem nálam se fürdettek kicsit véres volt a haja ami zavart mert rengeteg haja volt,de nem bántam meg hogy nem fürdették le.
Vannak népi mondák hogy a magzatmászból beszívódott illat teszi ki a babaillatot:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!