Aki már szült, hogy emlékszik milyenek voltak a szülés előtti utolsó napok, hogy érezte magát, hogyan kezdődött a vajúdás, stb?
Nekem nem görcsölt semmim, a 40. héten még festettem a falat a nappaliban. :)
A fájások egyik pillanatról a másikra indultak olyan szinten, hogy azonnal mentünk a kórházba.
Szia!
Most várom a 3. babámat.
Mind a 3 kisfiú, így nincs összehasonlítási alapom a fájások helyével kapcsolatban, de nekem az első kettőnél a derekam fájt :)
Semmi előjele nem volt a szüléseknek.
Az elsőnél még a pelenkázó komódon álltam éjszaka és az utolsó díszeket tettem fel a falra, reggel kezdett fájogatni, 11-kor elfolyt a magzatvíz.
A másodiknál reggel még nst-n voltam, nem mutatott semmit. Mire hazaértünk (20 perc kb.) már tágulásos vérzésem volt és folydogált a víz)
Gyorsan visszamentünk a szülésznőm javaslatára. Onnantól kezdve másfél óra alatt meglett a pici a 37. héten.
Most 36+2 vagyok, fájogat a derekam, nyitva van a külső méhszáj, keményedek, jósolgatok, pakolok itthon ezerrel...ezen kívül semmi.
Szép és könnyű szülést!
Közvetlenül a szülés előtti napokban nem volt semmi bajom az ég világon.
Sőt, megtreveztük mit csinálunk másnap a férjemmel, és lefeküdtünk péntek este aludni,mint bármikor máskor.
Szombat reggel fájásokra ébredtem, 40+2 voltam akkor.
Délután meglett a lányom.
2 gyereket szültem. Az elsőt 3 héttel korábban indították, szóval ott nem is érezhettem semmit előtt. Csak nst-re mentem, ami rossz lett, és ezért kellett indítani.
Másodjára meg 39+5 napra szültem, és aznap- szülés előtt 2,5 órával még semmit sem éreztem, fogalmam sem volt, h én annyi idő múlva már kórházban leszek és a kitolásnál tartok, mert nem éreztem még akkor sem semmit (a nagytesót altattam otthon, a kicsi meg észrevétlenül és irtó gyorsan készülődött kifelé) :))))
Szia!
Nekem annyira semmi előjele nem volt annak, hogy szülni fogok, hogy még 5-kor küldtem mélt a barátnőmnek, hogy még mindig semmi. Aztán jött pár jósló, majd 8-kor hirtelen 5 perceseim lettek. Lezuhanyoztam, hajat mostam, szőrtelenítettem, és bementünk a kórházba, mert már elég erősek voltak a fájások. Ahogy beértünk, még megvizsgálta a szülésznő, és 40 perc múlva már szoptattam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!