Döntöttetek úgy már a szülés előtt, hogy inkább egyedül csinálnátok végig a vajúdást és szülést?
Tegnap egy vizsgálat után nagyon erősen lekezdtem görcsölni. Még régebben megbeszéltük férjemmel, hogy ő nem jön be, de édesanyám igen. Mivel gondoltam, hogy ez a görcs csak a vizsgálat miatt van, felhívtam és elmondtam neki, de kértem, hogy nem induljon el, mert nem akarom elszólni. (már nagyon várjuk a babát, pár nap van vissza a kiírt időpontig). De mire másodjára beszéltem vele már úton volt hiába kértem, hogy ne. És őszintén szólva végig, amig egy meleg zuhany után jobban nem lettem, mint ahogy számítottam is rá, egyis sírásból a másikba nem csapott és szentimentálisabbnál szentimentálisabb történeteket nem mesélt a saját szüléseiről. Nagyon nagyon idegesített (már kínosan idegesített a saját anyukám...)
Szerintetek, ha valahogy ellébecolom, hogy ideérjen még szülés előtt? És én inkább egyedül csinálnám, mert hazaküldeni is elég nehéz volt...?
Nekem a párom bent volt és Ő vágta el a köldökzsinórt.
Én nem tudtam volna elviselni,ha anyukám van bent,ez egy bensőséges dolog véleményem szerint,ami csak apára+anyára tartozik,bár mindenki másképp gondolja ezt. Inkább a párodat hívd be vagy senkit,anyukád pedig meg fogja érteni,hogyha inkább nem az ő aggódó jelenlétére lennél kíváncsi ezalatt a csodálatos,megismételhetetlen dolog alatt. Ha pedig nem érti meg,ne szólj neki amikor szülni mész! :)
Zökkenőmentes szülést és boldog babázást!
Én az egyedül szülés híve vagyok.Nem azért mert nem szeretem a párom vagy valami,csak egyszerűen nem tudtam volna úgy elengedni magam,amikor ott volt.Illetve őt is idegesítette volna,h mekkora fájdalom és ő nem tud semmit segíteni.Bár,kezdtem ráállni,h bent legyen,de nem volt elég idő beérni.Igazán el tudtam engedni magam,és sokkal könnyebben meg szültem,mintha megpróbáltam volna mutatni a párom felé,h nem is fáj ez annyira,mint amennyire látszik.
Szóval,a fontos az,h úgy szülj,ah te szeretnéd.Ha szerinted zavaró lenne édesanyád,akkor mond meg neki,h nem szeretnéd,h bejöjjön,de kompromisszum,legyen a szülőszoba előtt,ha mégis meggondolnád magad(bármikor megteheted),akkor be tudjon jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!