Szülés közben a kitolásnál egyedül nyomtad ki
magadból a babát, vagy a doki rásegített?
Figyelt kérdés
Nem tudom, pl egyik barátnőm szült nemrég, két nyomásra megvolt a baba, alig vajudott, szerencsére gyorsan ment minden, mégis a doki felpattant mögé és a két nyomással ő nyomta ki a lányát- ez nem baj sztetek?
én kétszer szültem.
1.nagy baba, nyomtam mint egy.... az utolsó két nyomásnál segített picit a doki- de lényegében én csináltam, csak a legvégén, mikor fáradtam segített be.
a doki mind a két szülésemnél ült a szoba sarkában, esetleg néha kiment
senki nem segített rá egyikre sem ;-)
2010. dec. 16. 11:20
2/16 anonim válasza:
4 kg-os babám született, aki ráadásul szalutálva jött a világra, hiába nyomtam, eléggé megszorult. A szülésznő passzírozta ki belőlem, ha ő nincs, nem tudom megszülni. Így is teljesen végigrepedtem kívül-belül. Szóval nekem volt segítségem, de én örülök neki, hogy nem lett végül császár.
2010. dec. 16. 11:24
3/16 anonim válasza:
Nekem segített az orvos, szegény férjem attól lett rosszul, hogy a doki beletenyerelt a hasamba, én meg nem éreztem belőle semmit.
2010. dec. 16. 11:25
4/16 anonim válasza:
Elsőnél rásegített, és sürgősségi gátmetszés is volt+oxitocin, mert lelassult a baba, így is szilvakéken jött ki (bár én ezt szerencsére nem láttam, azonnal elvitték, oxigénezték a csecsemősök)
Másodiknál nem volt semmi komplikáció, ott nem kellett még az orvos sem nagyon volt jelen, csak a szülésznő segített.
2010. dec. 16. 11:32
5/16 anonim válasza:
lelassult a szíve, bocsánat, természetesen nem a baba, bár ő is elég lassú volt (26 óra) :o))
2010. dec. 16. 11:33
6/16 anonim válasza:
Bocsánat az offért!
Akinek szalutálva született a babája: Hol szültél?
Hogy a kérdésre is válaszoljak: Az utolsó 3 nyomásnál rámkönyökölt a doki elég rendesen, állítólag nagyon csúnya látvány volt, de én nem éreztem vészesnek!:)
2010. dec. 16. 11:41
7/16 anonim válasza:
Nekem is segített a végén, de nem is éreztem. Csak örültem, hogy végre kibújt a Babóka!
2010. dec. 16. 12:10
8/16 anonim válasza:
A fejénél segített be egy picit.3-4x indultam neki a buksijának. Ahogy a feje kint volt, még egy nyomás és kint volt.
2010. dec. 16. 12:16
9/16 anonim válasza:
Nekem nem segített/segíthetett.Farral született a lányom.A fejét mégsem nyomhatja meg!
2010. dec. 16. 12:30
10/16 anonim válasza:
Nálunk is a fejének segített be egy kicsit, hogy meginduljon, utána már nem nyomkodott. Nem éreztem gáznak, de másnap azért már igen:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!