Szülés közben a kitolásnál egyedül nyomtad ki magadból a babát, vagy a doki rásegített?
Nem tudom, pl egyik barátnőm szült nemrég, két nyomásra megvolt a baba, alig vajudott, szerencsére gyorsan ment minden, mégis a doki felpattant mögé és a két nyomással ő nyomta ki a lányát- ez nem baj sztetek?
én kétszer szültem.
1.nagy baba, nyomtam mint egy.... az utolsó két nyomásnál segített picit a doki- de lényegében én csináltam, csak a legvégén, mikor fáradtam segített be.
2.4nyomás volt és én csináltam mindent. :-)
Az elsőnél segített 3850 grammal született.
A másodikat tök egyedül nyomtam ki ő is 3850 gramm volt.
Nekem segített az orvos,de nem ugrott azonnal.
Elég hosszan vajúdtam,és volt egy kis komplikáció is,ami miatt pont a kitolásra már alig maradt erőm.
Természetesen úgy nyomtam,hogy nem is tudom szavakkal elmondani,mégis kevésnek bizonyult.
Aztán amikor a doki látta,hogy ez a maximum erőm,akkor egy kicsit rásegített és ki is csusszant a lányom.
Én csak hálás vagyok érte a dokinak!!!!
Jaj- remélem senki nem értett félre, én nem rosszallásból kérdeztem, hogy segített-e a nyomásban bárkinek a doki?
Nekem is jó volt, mikor az elsőnél segített.
Nekem ami fura, az a barátnőm esete, aki egyet sem nyomott, hanem rögtön a dokija ugrott fel mögé az ágyra, és ő nyomta ki két nyomásra. (úgy, hogy nem volt elhúzódó szülés, sőt, 3órát vajúdott összesen)
Ezek szerint a dokik sem egyformák, valaki rögtön segít, valaki meg inkább csak néz, és a sokszor akkor segítenek, ha kell.
Persze főleg az ilyen szalutálós szülés, az más, ott természetes, hogy segít.
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!