Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárt választó hölgyek!...

Császárt választó hölgyek! Miért döntöttetek emellett?

Figyelt kérdés

Egyre több orvos teszi fel a kérdést: Hogy kíván szülni?

Félelem a szüléstől? Alak megőrzése, betegség, Gátmetszéstől való iszony?

2010. ápr. 15. 10:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
29%
15:19-es nem értetted a lényeget,nem a szülő nő kiszolgáltatottságával ,,példáloztam",hiszen én is voltam már abban a ,,kiszolgáltatott" helyzetben.De beláthatod, Te is,hogy egy kissé visszafogottabban viselkednénk ott,mint ezen az oldalon,én erre utaltam.
2010. ápr. 16. 17:04
 42/88 anonim ***** válasza:
75%

Na most ezt a vitát nem értem.Mindenki tisztában van a császár következményeivel, ha azt választja, lelke rajta.

Mostanában divat szülésznőt is fogadni, és annak is tömni a zsebét,na persze császárnál erre nincs szükség.

Ha meg nem ez a fajta vagy, örülj neki, hogy több a császár kevesebb a munka.Úgyse vagytok szegénykéim agyonfizetve.

Én császárral szültem, magzati szívhangproblémák miatt.Olyan bunkó volt a szülésznő, hogy majdnem sírtam örömömben, amikor közölte, hogy akkor most viszlát.Pedig csendben kínlódtam, egy rossz szavam se volt.Csakhát a férjem nem tömte a zsebét.

2010. ápr. 17. 11:24
 43/88 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

Megmondom őszintén,hogy SOHA nem akartam természetes úton szülni.Nagyon sokáig gyereket se,a Párom miatt vállalom be.

De csak császárral.

Ja és köszönöm,első szülésnél legtöbbször gátmetszést csinálnak,ott is vágnak,jó nem akkorát,de vágás-vágás.

És igen,félek a szüléstől és azt se szeretném,ha a Párom velem lenne.

Szenvedni tudok egyedül is.Szóval én semmiféleképpen nem szeretnék természetes úton szülni.

Remélem találni fogok olyan orvost,aki megkérdezi,hogy szeretnék szülni.

2010. ápr. 17. 15:07
 44/88 anonim ***** válasza:
52%
Utolsó:hány éves vagy?
2010. ápr. 17. 22:18
 45/88 anonim ***** válasza:
77%
Bár én másként érzem, de több ismerősöm is úgy gondolja, ahogy a 15:07-es válaszoló írta. Nem értem, hogy mi ezzel a baj vagy kinek fáj ez. Klassz anyuka lett mindegyikből!
2010. ápr. 17. 22:21
 46/88 anonim ***** válasza:
100%
Nem én választottam,hanem az orvosom........Téraránytalanság miatt.
2010. ápr. 18. 08:01
 47/88 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók! Köszönöm a hasznos hozzászólásokat, valóban vannak ilyen orvosok, közeli barátok, munkatársak mesélték akik terhesek. és mind a császárt választották, mert úgy gondolják, biztonságosabb. Engem csak tapasztalt nők véleménye érdekelt volna, én szeretnék gyereket, de nagyon magas a vérnyomásom, gyógyszerekkel sem megy 150 alá, így elképzelhető, hogy császárt választok. A lényeg , hogy mind a ketten egészségesek legyünk és maradjunk is.

Köszönöm

2010. ápr. 19. 08:10
 48/88 anonim válasza:
82%
Első szülés császár volt, idő előtt leváló lepény miatt, később kiderült, volt még nyakra és vállra tekeredett köldökzsinór, magas egyenesállásban tartott fej, fájásgyengeség. Szóval jól döntöttek. Nekem akkor az volt a legfontosabb, hogy minden rendben legyen, ha ez császárral, akkor azzal. Ez 4 éve volt. Most 38 hetes vagyok és nem akarok természetes úton szülni. Persze tudja az orvos is és én is, hogy nem döntés kérdése, de megkérdezett, ha tehetném, mit választanék. Megmondtam. Félreértés ne essék, nem a fájdalomtól félek, vajúdtam is anno, és jelentem nekem pl. varratszedésig borzasztóan fájt a sebem, hosszában vágtak, húzódott nagyon, még csak egyenesen állni sem tudtam rendesen. Kapaszkodás nélkül felülni, felkelni lehetetlen volt. Az indokom megint csak az, hogy rendben menjen minden, ha arra kerül a sor. A félelmem arra irányul, hogy pl. vajúdás közben ne legyen semmi gáz, pl. hegszétválás akár a méhen, akár a hasfalon, stb. A heg alig látszik, kb. 10 cm :-).
2010. ápr. 19. 12:25
 49/88 anonim válasza:
92%
Kedves Kérdező! Ilyen kórelőzménnyel szerintem alapban császár jön majd szóba, a magas vérnyomás az egyik legkomolyabb kockázati tényező.
2010. ápr. 19. 12:28
 50/88 anonim ***** válasza:
63%
Hello! Az én vérnyomásom is magas, de szerencsére nem ennyire. Nekem anno azt mondta a szülésznő, ha szülés közben nem tudják 160 alá hozni, akkor van császár. Szerencsére 130-140 volt végig. Így gond nélkül megszültem. De mint mondtam, nekem azért gyógyszerrel kordában lehetett tartani. A te eseted szerintem más. Sztem kérdezd az orvosod. Itt csak álláspontokat olvashatsz, és ebben a témában mindig csak (sajnos) vita lesz.
2010. ápr. 19. 12:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!