Császárt választó hölgyek! Miért döntöttetek emellett?
Egyre több orvos teszi fel a kérdést: Hogy kíván szülni?
Félelem a szüléstől? Alak megőrzése, betegség, Gátmetszéstől való iszony?
kedves 14:14-es
Én örülök, hogy Magyarországon nem kérdezik meg nagy súlyú babáknál sem automatikusan a császárt. Nekem mind a három lányom 4,5 kiló felett született (a 3. 4950 gramm). Én nem vagyok egy nagy darab (165 cnti és 50 kiló). Mégis mind a hármat meg tudtam simán szülni. bíztam az orovosomban és magamban.
Lehet, hogy ha a doki azt mondja az elsőnél, hogy drága kismama, nagy a baba, szeretne császárt? Akkor megyek a műtőasztalra, mert szerintem akinek ezt felvetik, annak bogár ül a füle mögé: miért kérdezte? lehet ebből baj?
És azért három császár után nem nagyon szokták javasolni a következő terhességet, én meg még nyugodtan szülhetnék, ha úgy szeretnék :-), és egyszer sem kellett tartanom hegszétválástól a következő babánál.
Ma 14:51es d-amerikas vagyok. Meg annyit szeretnek hozzafuzni, hogy en nagyon szerettem volna termeszetes uton szulni, de itt a dokik csaszar-partiak, tobb penzt kaszalnak vele. Sajnos ma mar sok helyen az orvostudomany is inkabb business.:((( Remelem, ha Isten ad meg egy babat, es minden rendben lesz, akkor esetleg megtapasztalhatom majd a termeszetesen uton valo szulest is.
Szep napot mindenkinek
Csajok gondolkozzunk már: a császármetszés egy életmentő nagy hasi műtét, ami nagyon jó, hogy van, de a maga helyén: akkor, ha valóban a kisbaba vagy az anyuka élete, egészsége van veszélyben! A szülés teljesen normális élettani folyamat, ami valószínűleg nem véletlenül alakult így az evolúció folyamán, vagy nem véletlenül teremtette így a Jóisten (döntse el mindenki maga, miben hisz) és érdekes módon eddig teljesen bevált!
Én teljesen természetesen szültem. Nem kaptam fájdalomcsillapítót, nem volt még gátmetszésem sem, a babám elég nagy volt, majdnem négy kiló, pedig én egy keskeny csípőjű, vékony, sportos alkatú nő vagyok. Kifért. Gond nélkül. És tudom, mert bizonyított tény, hogy jobb a babának, ha természetes úton születik meg. Ha csak azt nézzük, hogy statisztikai adatok is igazolják, hogy a császáros babáknál sokkal nagyobb arányban fordul elő asztmás és allergiás asztmás megbetegedés, mert azon az érési folyamaton, amelyen szülés közben átmegy a baba tüdeje, nem tud átmenni császárnál... Ez csak egy a millió dolgo közül. Érdemes utánaolvasni!
Ja és még valami, ha már az alakféltés is szóbajött: én szülés után azonnal (értsd, egy héten belül) belefértem a régi ruháimba, senki se akarta elhinni, hogy most szültem. Egy barátnőm ugyanakkor császárral szült (nagyon hasonló súlyról indultunk, kb. ugyanannyit szedtünk fel terhesség alatt) és azóta sem képes egyetlen grammot sem leadni. Szóval ne gondolja senki, hogy a császár garancia a régi forma visszaszerzésére. Ja és nem mellékesen köszi, de nem kérek egy vágást a hasamra, ha nem muszáj.
Le fogtok pontozni, nem érdekel, akkor is leírom: ha valaki babát vállal, akkor vállaljon mindent, ami vele jár. Ha muszáj császározni, mert baj van, az természetesen nem von le semmit az anyuka értékéből, nem tehet róla, hogy gond adódott. De aki azon gondolkodik, hogy lehetne megúszni a szülést, az bizony nem érett még az anyaságra!
Tőlem megkérdezte az orvosom, hogy mit szeretnék. Először köpni-nyelni nem tudtam, sőt sértőnek tartottam. Ki?, hogy én??Császárral? Hát igen, én császárral szültem a végén. És nem bántam meg. Hogy ez igaz vagy sem, de a babám minden egyidőben született gyereknél nyugodtabb (volt, mert már 1 éve szültem). A sebem "csodálatos" bár nekem egy vakbélműtét miatt már úgyis össze van vágva a hasam és nem vagyok hasmutogatós típus. Pedig ugyanolyan, feszes, mint azelőtt. Ugyanúgy tudok hasizmozni és emelni. Tény, hogy szerelmeskedés közben néha fáj, de gondolom ez egy gátvágásnál sem más.
De teljesen mindegy, hogy milyen módon szül az ember.
Mert egy gyereknevelésben a szülés a legegyszerübb dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!