Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárt választó hölgyek!...

Császárt választó hölgyek! Miért döntöttetek emellett?

Figyelt kérdés

Egyre több orvos teszi fel a kérdést: Hogy kíván szülni?

Félelem a szüléstől? Alak megőrzése, betegség, Gátmetszéstől való iszony?

2010. ápr. 15. 10:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 anonim ***** válasza:
100%

"Mert egy gyereknevelésben a szülés a legegyszerübb dolog!"

Ez nagyon igaz!!!

2010. ápr. 23. 20:40
 72/88 anonim ***** válasza:
100%
Ez a mondat nekem is tetszett :)
2010. ápr. 23. 20:48
 73/88 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem, amikor az orvos felteszi ezt a kérdést, nem erre gondol. Hanem pl. szülőágy, szülőszék, vízben vajúdás stb. Nem lehet megválasztani, hogy császárt vagy természetes szülést szeretnél-e! Legalábbis a legtöbb helyen. Persze biztos vannak olyan orvosok, akik jó pénzért bármit.

Nekem 5 kg-s babát jósoltak, és megkérdeztem az orvosom, hogy megcsászároz-e. Azt mondta, hogy kizárt dolog.

Az unokatesómnak gerincsérve van, ő is kérte a császárt, tőle is megtagadták.

2010. ápr. 23. 22:12
 74/88 A kérdező kommentje:
Kedves Válaszolók! Közönöm szépen, de engem tényleg az érdekelne, hogy aki választhatott miért választotta a császárt? Úgy gondolom, sokan nincs óenek tisztában azzal, h ez valóban egy komoly hasi műtét, de mégis egyszerűbbenek tűnik igaz? Nincs gátmetszés, se kínlódás, vágnak, kiveszik és kész. erre gondoltam
2010. ápr. 24. 08:40
 75/88 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 15.33-as valaszolo. En vagyok aki Svajcban szult. Nalunk nem annal szul az ember lanya, akihez terhesgondozasra jar, hanem kivalasztunk egy korhazat, es az epp ugyeletben levo orvos lat el. (Az mas kerdes, hogy rossz banasmodra az ember itt nemigen szamithat, nem kell az orvosnak fizetni, hulyenek is neznenek, viszont nagyon magas a betegbiztositas, de ezert "kapunk is valamit", ebbe most nem megyek bele.) Nekem a korhazban azt mondtak, hogy meg lehet szulni ekkora babat is, teny, hogy normal meretu fejhez tenyleg szeles volt a valla. A nogyogyaszomat akkor ismet felhivtam, aki azt mondta, hogy o 3 gyereket szult, de ezt nem merne bevallalni. Nagy volt az eselye, hogy beszorul a valla, s akkor se ki, se be. O javasolta a csaszart, s aranyosan azt mondta, a kovetkezo kislany lesz, azt megszulhetem :-). A dontesben az mozditott engem s a ferjemet a csaszar fele, hogy a szomszedunk 45 eves fianal is pont ez volt-normal fej, szeles vall. S a szomszedneni megszulte, beszorult, elnyomta a koldokzsinort, s most szellemileg teljesen visszamaradott. Tehat en a gyermekem erdekeit tartottam szem elott, szamomra (szamunkra, a ferjem is a csaszart javasolta) az o szellemi epsege volt a donto. Ha biztos lett volna, hogy kifer a vallacska, vallaltam volna a szulest. Bar a szuleszno megmondta, hogy semmikepp sem mehetek kadba, es csakik PDA-val (azt hiszem ti EDA-nak hivjatok) szulhetek.

Lehet 3 csaszar utan is terhes az ember lanya, lehet 6-szor is, csak a 2-3 csaszar utan nem engednek mar szulni vaginalis uton.

2 nappal kesobb lejott a foorvosasszony (aki szinten javasolta a normal szulest) es gratulalt a babahoz es a jo dontesunkhoz. Kicsi vasgyuro arany bogarkam, tegnapelott volt 6 honapos, 9 kg, ha az ertelmes, csillogo, mosolygos szemebe nezek, minden alkalommal tudom, hogy az o erdekeben igenis jol dontottunk!

2010. ápr. 24. 10:48
 76/88 anonim ***** válasza:
74%

"ez valóban egy komoly hasi műtét"

"Nincs gátmetszés, se kínlódás, vágnak, kiveszik és kész"

Kicsit ellentmondásos vagy, nem gondolod ?! :)

Most akkor egy komoly műtét vagy csak kiveszik és kész?

2010. ápr. 24. 14:26
 77/88 anonim ***** válasza:
100%
Nemetorszagban szültem es megkerdeztek, hogy hogyan szeretnem. Nem vetettem fel elötte es utana sem hogy csaszarral, de ugy voltam, ha szükseg van ra ugysem tehetek mast, de megprobalnam termeszetes modon. Igy született a lanyom, tuleltem, igaz kaptam erzestelenitest valoszinüleg ezert is rossz ember vagyok "egyesek szemeben", bar hozzateszem 14 ora vajudas utan es tovabbi 13 ora mulva lett meg a lanyom, reszletkerdes. Az is reszletkerdes, hogy megkerdeztek azt is, akarok e szoptatni, mert az en jogom eldönteni es nem a szülesznöe, mert nem ö eli az eletem nem ö neveli fel a gyerekem, nem tudja milyen körülmenyek között elek, stb. Aztmondtam persze, hogy szeretnem szoptatni, de volt aki nemszerette volna es senki nem itelkezett felette es afelett sem, ha valaki csaszart akart es nem kerdeztek mi miatt. Ellattak a feladatukat, tekintettel voltak a keresekre es senki nem jött a szar szöveggel, hogy "ha megcsinaltad szüld is meg" Ez sajnos csak otthon divat... Nem az a dolgunk, hogy itelkezzünk masok felett, hanem hogy ellassuk a feladatainkat, lehet velemenyünk, de tartsuk meg. Föleg egy szülesznönek kellene tudnia, hogy egy nöben nem csak testi, de lelki folyamatok is jatszodnak... Köszönöm a sorsnak, hogy nem egy ilyen intezmenyben, nem egy betokosodott itelkezö pics@nal kellett szülnöm (elnezest), annak ellenere, hogy termeszetesen szültem es szoptatok. Lepontozhat barki, de sztem nem dolguk a korhaz dolgozoinak mas helyett dönteni es mivel magyarorszagon elmeletileg nem is lehetne kerni a csaszart, plane fogadja el mindenki ha valaki azzal szül gondolom az esetek többsegeben van oka, de ha eppen kifizette a mütetet es az orvos etikailag elfogadhatonak talalta senki ne biralja fölül a kettejük dönteset. Amugy meg kerdeznem a kedves szülesznötöl, hogy azt, hogy az orvos zsebet megtömik sokszor, az apoloknak ajandekcsomagot kell vinni a szülesznökkel nemtudom mi a helyzet de biztosan azok között is akad aki megeri a penzet, nem ra gondoltam csak altalanossagban, na ezt etikusabbnak tartja mint azt, ha valaki keri a mütetet?
2010. ápr. 24. 20:31
 78/88 anonim ***** válasza:
Bocs az offert, utolso voltam.
2010. ápr. 24. 20:32
 79/88 anonim ***** válasza:
84%

Szia.

En a kovetezo babamat szeretnem csaszarral szulni ha lehetseges.

2 napig vajudtam, ugy, hogy 10 perces fajasokkal indult.

Nem kaptam fajdalomcsillapitast, mert a szuleszno szerint jol birtam....(attol, hogy nem uvoltottem es visitottam iszonyatosan szenvedtem)

Vizben szultem amire azt mondtak, hogy minimalis az eselye, hogy repedjek (itt nagyon ritkan vagnak).

Ennek ellenere ugy szetrepedtem kivul es belul is, hogy tobb mint egy oran keresztul himezgettek ossze.

Ahogy ez megtortent gondoltam vegre a lanyommal is foglalkozom kicsit erre elkuldtek zuhanyozni.

Alig birtam magam elvonszolni a tusoloig pedig itt minden szobaban van.

A szulesutan kiraktak volna 6 oraval a korhazbol, de 26 oraval a lanyom szuletese elott elfolyt a vizem es korbban is szuletett 2 hettel, igy 1.5 napot bent voltunk megfigyelesen.

Nem mellekesen ahogy elfolyt a vizem azonnal korhazba mentem es bent issak a voltam egy ejszakat es kozoltek, hogy mehetek haza, mert nem jon a baba eleg gyorsan es csak a helyet foglalom az osztalyon.A fertozes veszelyre nem is gondolva ugye.

En ezert szeretnem.

2010. ápr. 25. 00:23
 80/88 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, megkérdezhetem hol szültél?

Elég gáz amit leírtál.

2010. ápr. 25. 21:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!