Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mennyit adnátok ilyen...

Ti mennyit adnátok ilyen esetben a dokinak?

Figyelt kérdés

A magánrendelésére jártam ahol otthagytam 100.000 Ft-ot.

A dokit telefonon soha nem tudtam elérni volt hogy 10x próbáltam akkor sem vette fel.

A szülésnél pont a kórházba jött reggel 8-ra persze nem jött volna előbb én már fél 11-től ott voltam.

4x nézett rám maximum összesen és még annyit sem kérdezett hogy vagyok.

A szülés után ő varrt de végig mindent a szülésznő csinált (akinek ezt egy szép összeggel megis háláltuk).

A kórházba 2x jött be hozzám 2-2 percre ebből is a legfontosabb azt volt ha mennénk dobjak rá egy smst mert várta a pénzt ( végül akkor nem engedtek haza így nem volt ott mikor hazajőhettünk)

Érzéstelenitést nem kaptam pedig szerettem volna és lett is volna rá idő mert 13 óra alatt született meg a picim.

A doki kijelentette hogy ő készenléti díjat kér 100.000 Ft-ot.

Én sokkalom ezért a munkáért....

Ti mit tennétek?

2013. márc. 18. 06:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/90 anonim ***** válasza:

Fogadtam én is dokit, megmondta az árát és hogy ebbe mi tartozik bele. Mondjuk én meg voltam vele elégedve. De mikor felfogadtam, tisztáztam vele, mi tartozik bele ebbe az összegbe (szintén 100.000-t kért). Ha nem éltem volna ezekkel a lehetőségekkel, akkor is volna fizetnem, mivel készenlétben volt. Tisztáztam vele, hogy nem csak a szülést vezeti, hanem ott lesz velem a vajúdásnál, kvázi úgy működött mint egy szülésznő stb. Letisztáztuk mit kapok a pénzemért cserébe. Csak úgy nem fizetek, akkor inkább besétálok és megszülök egy ügyeletesnél.

Ha megbeszéltétek, tisztán lekommunikáltátok, mi az amit ez a pénz takar és ezt ő betartotta, ki kell fizetned.

Ha nem beszéltétek le alaposan, akkor is ki kell fizetned, és így jártál. Tanulópénz. Legközelebb máshogy teszel.

Ha megbeszéltétek a részleteket és ő ennek ellenére letojta, akkor fizessen akinek 3 anyja van. Nemhogy nem fizetnék, de meg is mondanám a véleményem neki. Na akkor aztán perelhetne.

Leszögeztétek, hogy ő elérhető lesz, vagy ha nem, mert pl. szülést vezet, akkor egy asszisztense veszi fel a telot, vagy visszahív? Mert ha igen, már nem tartotta be a megállapodást.

HA 100000-t kér és 10szer kell hívnom, elmehet a francba.

Ebben az esetben én tuti nem fizetnék.

2013. márc. 18. 14:51
 62/90 A kérdező kommentje:

3-4 alkalommal próbáltam hívni mert fontos volt (nem a legkisebb hülyeséggel) egyszer vette fel de akkor is 15x-re kb.

Egyszer nagyon rosszul voltam szerettem volna előbb menni a magánrendelésre egy héttel fel is hívtam őket közölték hogy telt ház van nem tudok menni.

A másik ha én mégsem vagyok vele megelégedve mert nekem ne mondja senki hogy én este fél 11-kor a kórházba megyek kivan kapcsolva a telefonja belőlem dől a vér az normális dolog és utána reggel 8-ra besétál....

Igaz nem beszéltem le vele hogy mit tartalmazz ez az ár ő mondta hogy bármi van akkor hívhatom és bármikor jön ha kell.

2013. márc. 18. 15:01
 63/90 anonim ***** válasza:

61es vagyok. Ha meg lennél vele elégedve, elsiklanál efelett, hogy nem vette fel a telot. De mivel nem vagy, megjegyzem a leírtak alapján jogosan, ez egy olyan pont lehet, melyet megemlíthetsz neki.

Tanácsolom, hogy ne tűnj el csak úgy, hanem beszélj vele, indokold meg, miért nem fizetsz neki. Mond el a véleményed és kérd el tőle az igazolásos papírt. Légy határozott.

Ebben az esetben én nem fizetnék.

Egyébként a kedves doktor urat elő lehetne venni utólag, hogy nem adott számlát, tehát mire föl perelgetne. ezzel az erővel azt is beperelhetné, aki nála ügyeleten szült a kórházban és semmi közük egymáshoz. Nemde? Semmi szerződésetek sincsen.

Ha szülsz még, figyelj oda jobban, mikor lebeszéled a dokival, mi mennyi, hova hány méter.

Ez egy kínos ügy, mérlegelj, hogy jössz ki most jobban. Nyilván nem csak az anyagiakra gondolok.

Én nem fizetnék.

2013. márc. 18. 15:16
 64/90 anonim ***** válasza:

Ja még annyit, hogy mindegy kis vagy nagy dologért "zaklatod" telefonon, ha ez benne van az árban. Hívhatod azzal is, hogy a nyákdugódról csevegjetek. Megfizeted.

Most nyilván nem azt mondom, hogy minden szarért fel kell hívni, érted...

De komoly problémád volt, nonszensz, hogy nem éred el és ennyivel később jön be a kórházba.

Akkor miért fizettél?????????

2013. márc. 18. 15:19
 65/90 A kérdező kommentje:

Igen de ha tényleg beperelhet akkor nem ér annyit az egész mert ezeket a pereket mindig a dokik nyerik....

Nem akarom elhinni hogy így beperelhet!

2013. márc. 18. 15:31
 66/90 anonim ***** válasza:

Menj fel egy jogi fórumra, vagy nálunk pl. a kerületben van ingyenes jogi tanácsadás.

Szerintem sem perelhet be így, de én nem vagyok jogász...

2013. márc. 18. 15:36
 67/90 anonim ***** válasza:
100%

Bennem 2 kérdés merült fel a leírtak alapján:

1. Mire vonatkozott a szóbeli megállapodás? (A Ptk. nagyon kevés esetben ír elő írásbeliséget, tehát elvileg szóbeli megállapodás alapján is követelhető a teljesítés és az ellenérték kifizetése) A 100 Eft-ot csak és kizárólag a terhesség alatti készenlétre értette, vagy szülés levezetésére és a kórházi ellátásra? Ez azért fontos, mert a szülésért állami kórházban nem kérhet pénzt, sőt ez bűncselekmény, ezért az ilyen irányú megállapodás eleve semmis. A jelenlegi szabályozás alapján a szülésért elfogadhat hálapénzt, amennyiben a kórház vezetése ehhez hozzájárult. Ilyenkor nem kell számlát adnia, nem kell vállalkozónak lennie, de adóznia kell. Az a lényeg, hogy ezért nem kérhet pénzt. Tehát, ha a 100 eFt a szülést is tartalmazta, akkor véleményem szerint a megállapodás semmis Ptk 200. § (2) bekezdése alapján.

2. Ha érvényes a megállapodásotok, tehát a pénzt a terhesség alatti rendelkezésre állásért és nem a szülés levezetésért kérte, akkor megtörtént-e a teljesítés? Amennyiben nem történt meg a teljesítés még Te perelhetnéd Őt. Véleményem szerint, ha rendszeresen nem veszi fel a telefont, nem hív vissza, nem elérhető, akkor nem állt rendelkezésre, nem teljesített, tehát nem kérheti az ellenértéket. Az, hogy a szülésre és utána a kórházi tartózkodásod alatt bement már irreleváns, hiszen ezért nem kérhet pénzt.

Még egy-két dologra reagálnék, amit korábban írtak:

- azzal, hogy utólag kiszámlázza neked a már kifizetett 7000 Ft-okat, semmire nem megy az orvos, az a terhesgondozás volt, azt kifizetted, annak semmi köze a rendelkezésre álláshoz

- azok a jogszabályi hivatkozások, amiket az egyik válaszoló bemásolt szerintem nem vonatkoznak ide, ez nem közszolgáltatás (sajnos nem találom ezeket, jó lenne, ha megírná honnan vette, akkor megnézném szívesen)

2013. márc. 18. 16:05
 68/90 A kérdező kommentje:

Én a szülésre kérdeztem kb így:

Doktor úr elválallná a szülés levezetését és ha igen mennyiért?

Válaszolt hogy igen és hogy ő amit számol az egy készenléti díj ami azt jelenti bármikor hivhatom ha problémám van.Ha hétvége, ünnep és éjszaka van akkor is jön a szülésre illetve ha császár lesz akkor is ennyi az ár.

2013. márc. 18. 16:48
 69/90 anonim ***** válasza:
67-es végre egy értelmes válaszoló! Ez valóban nem közszolgáltatás, ahogy az okos "jogosok" írták, vagy próbálták megmagyarázni a tutit. Nem perelhet be. Nyugi. Most az jut eszembe, hogy én végig egy főorvoshoz jártam terhesgondozásra, alkalmanként 10 ezerért. Ő konkrét árat a szülésre nem mondott, mert mivel állami kórházban szültem, ezt nem is tehette meg. Szóval, Ő szülés előtt pár nappal közölte, hogy szabin lesz. Ügyeletesnél fogok szülni. Akkor én is beperelhettem volna? Hogyan? Nem volt semmilyen szerződésünk, számlát sosem adott. Viszont a szülésért sem kapott egy fillért sem, mivel ott sem volt. De én azt terveztem, hogy vezeti le a szülésemet. Szóval az okos jogosok elmélete alapján és is perelhettem volna, mindenféle papír nélkül.
2013. márc. 18. 17:19
 70/90 anonim ***** válasza:

Jaj- de jól meg van fogalmazva, hogy készenléti díj- így hívják a hálapénzt? Nagyon fain!

Ez totál kínos, és én sem tudom, hogy a helyedben hogy állnék oda a drágalátos doki elé, és mégis hogy mondanám meg neki ezeket a dolgokat. Én sem igen hiszem, hogy megérdemelné ezt a pénzt. LÉnyegében nem tartotta be azokat a dolgokat, amiket felsorolt, hogy nála mi tartozik bele a készenlétbe 100.000ft-ért.

Nem hallottam még ilyet, hogy egy doki így bepereljen valakit- aki a válaszadók közül ezt írta, hogy őt beperelte a dokija- írja már le részletesen hogy volt- hogy ő miért nem fizetett, hogy volt a megállapodás?

Én a 2. szülésemnél jártam úgy, hogy dokimnál ki volt írva, hogy a szülés levezetésének díja 80.000ft. Persze én nagyon meg voltam vele elégedve végig a terhesgodnozás alatt és a szülésnél is, azzal nem is volt semmi gond. Csak éppen pont úgy jártam, hogy maga a szülés 45perc volt- mindenféle beavatkozás nélkül, bár igaz a végére egy pici repedésem csak lett, így egy öltést csak kellett csinálnia.... Dokim 3kor végzett a kórházban egy konferencián- még be sem kellett jönnie hozzám, és 6kor már ment hazafele. Szóval nagyon gyors könnyű, komplikációmentes szülésem volt, (munkaidőben, hétközben, nem éjszaka, nem hétvégén) a dokinak tényleg nem sok dolga volt velem. Ezért igazából kicsit sokallottam a 80ezret- de azért persze odaadtam neki. Mert lehtett volna a másik véglet is, hogy mind időben mind nehézségben nagyon macerás szülésem lett volna- és akkor is ennyi lett volna...

Kivácsi vagyok, hogy fog az ügyed zárulni!!

De kicsit helyre kéne tenni azt a dokit, az biztos!

2013. márc. 18. 17:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!