Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mennyit adnátok ilyen...

Ti mennyit adnátok ilyen esetben a dokinak?

Figyelt kérdés

A magánrendelésére jártam ahol otthagytam 100.000 Ft-ot.

A dokit telefonon soha nem tudtam elérni volt hogy 10x próbáltam akkor sem vette fel.

A szülésnél pont a kórházba jött reggel 8-ra persze nem jött volna előbb én már fél 11-től ott voltam.

4x nézett rám maximum összesen és még annyit sem kérdezett hogy vagyok.

A szülés után ő varrt de végig mindent a szülésznő csinált (akinek ezt egy szép összeggel megis háláltuk).

A kórházba 2x jött be hozzám 2-2 percre ebből is a legfontosabb azt volt ha mennénk dobjak rá egy smst mert várta a pénzt ( végül akkor nem engedtek haza így nem volt ott mikor hazajőhettünk)

Érzéstelenitést nem kaptam pedig szerettem volna és lett is volna rá idő mert 13 óra alatt született meg a picim.

A doki kijelentette hogy ő készenléti díjat kér 100.000 Ft-ot.

Én sokkalom ezért a munkáért....

Ti mit tennétek?

2013. márc. 18. 06:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 anonim ***** válasza:
Akkor vigyed az összes papírodat a terhesgondozóba, vagy a kórházba és mondd meg, hogy adják ki azok alapján az igazolást. Minden számít, az ultrahang, az NST, stb. Arról nem Te tehetsz, hogy nem pecsételt.
2013. márc. 18. 10:07
 32/90 krisztivan ***** válasza:
37%
Nem olvastam végig a kommenteket,bocsi.De ha jól értem akkor előre tudtad,hogy mennyi pénzt kell fizetni neki a szülésért.Vagyis előre le lett egyeztetve,hogy Ő mit akar.Csakhogy sajnos Te nem egyeztetted le vele,hogy Te mit kérsz ennyi pénzért cserébe tőle.Innentől kezdve(ne haragudj érte)de meg kell adnod amit kér,hiszen tudtad mibe fog kerülni a fogadott dokid:-(( Bár én nem fogadtam és nem is fizettem senkinek és tökéletes ellátást kaptam. Természetesen a döntés a Te kezedben van.
2013. márc. 18. 10:28
 33/90 anonim ***** válasza:

Nekem a terhesgondozóban adták ki az igazolást. Van orvosom, de egyszerűbb volt a gondozóban kikérni, úgyis mentem ctg-re, uh-ra.

Kérd ki ott, ki fogják adni. A dokidnak nem adnék semmit!

2013. márc. 18. 10:34
 34/90 anonim ***** válasza:
9%

A következőképp kötelezhet rá!

Ha van magánrendelése akkor van vállalkozása is! Ami azt jelenti hogy ő ilyen címen, hogy készenléti díj kérhet pénzt. Elmondta mennyi. Kiszámlázza neked, eljutattja hozzád és azt bizonyos napon belül ki kell fizesd, mert feljelenthet érte! Ez így van!

Az meg hogy nem kaptál számlát egyszer sem, arra egyszerű a megoldás, visszamenőleg megírja..ennyi!! Ezeket mostmár nem nagy ügy megoldani!!

Ez mind azért szívás mert magánrendelésre jártál, ha a kórházba mentél volna más lenne a helyzet! De így...ez van.

2013. márc. 18. 11:00
 35/90 anonim ***** válasza:
8%
Ha magándoki és fix összeget mondott akkor köteles vagy sajnos, ezt terelheti jogi útra bizony, igaza van a párodnak, muszáj lesz kifizetni, hiába viselkedett így. Megegyeztetek már jóval előre, így nem állhatsz el a megbeszélt összegtől, nem adhatsz kevesebbet mert ez nem a hálapénz kategória!
2013. márc. 18. 11:32
 36/90 anonim ***** válasza:
18%

Sajnálom ami történt veled, de tudd, hogy ha nem fizetsz akkor gond nélkül beperelhet (és valószínűleg be is fog) és gond nélkül nyerni fogja a pert.

Az egyik: mivel magánpraxisa van, így egyéni vállalkozó, mivel egyéni vállalkozó, adózik, mivel adózik, minden egyes bevételt könyvelnie kell, így a te terhesgondozásod is nyilván van tartva, azaz kiszámlázhatja neked visszamenőleg is.

A másik: te egy szolgáltatást vettél igénybe, a szolgáltalásért pedig kutya kötelességed fizetni a szolgáltatónak PONTOSAN annyit, amennyit ő kér.

Ha elmész a fodrászhoz de nem tetszik a végeredmény akkor 5 ezer helyett csak 2500-at fizetsz? Ha elmész egy étterembe de mondjuk elsózzák a levest vagy rágós a hús, akkor a végösszegnek a felét fizeted csak? Mondok jobbat, ha a plasztikai sebész elrontja mondjuk a mellműtétet, a páciensnek akkor is ki kell fizetni, érdekes módon abban a témakörben sosem születnek ilyen "kifizessem-e vagy sem?" kérdések. :)

Ki KELL fizetned, hidd el a doki tisztában van a törvénnyel és hidd el, a dokik mögött olyan ügyvédi csapat áll, hogy egy másodpercig nem lesz kérdés hogy a felperes vagy az alperes nyeri-e az ügyet.

És mivel ő fogja, így a perköltséget a vesztesnek kell kifizetni, ami tárgyalásoktól függően 50 és 500 ezer között van. Ehhez még hozzá jön ugye nektek a fogadott ügyvéd díja, pluszban az alap 100 ezer, amit majd odaítélnek a dokinak, de sok esetben még kártérítési díjat és kamatos kamatot is szoktak rárakni.

Ha nem fizetsz, mindenféleképp te fogsz belőle kijönni rosszul, a legtöbb amit tehetsz hogy odaadod a pénzt most neki amit kér, és utána elkerülöd amilyen messze csak lehet.

2013. márc. 18. 11:59
 37/90 anonim ***** válasza:
18%

Így igaz, ha nem fizeted ki, majd köteleznek rá.

Én sem fizettem mert nekem is olyan kontár munkát végzett a doki, hogy bármelyik utcáról behívott ember jobban levezette volna a szülést mint ő, ebben biztos vagyok.

Na beperelt, még mindig azt nyögöm.

Te döntesz, de a magánpraxissal rendelkező dokinak minden nyilván van tartva és bizony, ő játszhat ezzel az utólagos kiszámlázással, amivel tökéletesen mossa kezeit és a te sarad lesz ha nem fizetsz.

2013. márc. 18. 12:02
 38/90 anonim ***** válasza:
6%

Nézd csak:

A közszolgáltatás díja és díjfizetési módja

9.§ (3) A szolgáltató a díjat a szolgáltatás elvégzését követően azonnal vagy visszamenőleg számla alapján jogosult beszedni.

(4) A díj megfizetése a szolgáltatás elvégzésének tűrése alól nem mentesít.

(5) A szolgáltatási díjat késedelmesen teljesítő tulajdonossal szemben a szolgáltató a Polgári törvénykönyv 301.§-ában meghatározott késedelmi kamatot jogosult felszámítani.

Szabálysértési rendelkezések

11.§.

Szabálysértést követ el és pénzbírsággal sújtható aki:

a.) a szolgáltatót feladata ellátásában bármilyen módon megakadályozza,

b.) a szolgálati díjfizetést a szolgáltató felé bármilyen módon megtagadja

Szerintem ezt a dokid is tudja, én nem nagyon játszadoznék a helyedben ilyennel.

2013. márc. 18. 12:10
 39/90 anonim ***** válasza:
10%
Hiába pontoztok le minket utolsókat. Ez így van ahogy leírtuk.
2013. márc. 18. 12:17
 40/90 szsuzs ***** válasza:
én csak azt nem értem, hogy ha nincs konkrét szerződés, ahol leírták, hogy mennyi az annyi, mire tud hivatkozni a doki? ilyen alapon bkit beperelhet, hogy ő felfogadta, pedig nem is. Mondjuk azért a 9 hónapra készenléti díjat elszámolni azért nem semmi. Az ok, hogy ha a munkaidején kívül készenlétben áll behívásra, és be is megy, akkor jár neki a pénz, de hogy az anyuka már sok órával előbb ott volt és be se dugta az orrát... azt meg az anyuka is tisztázta vele, hogy akar fájdalomcsillapítást, és a doki is tudja hogy meddig adható. Akkor most ki is mulasztott? mert a doki se tette meg, amit az anyuka azért a pénzért kért.
2013. márc. 18. 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!