Ti mennyit adnátok ilyen esetben a dokinak?
A magánrendelésére jártam ahol otthagytam 100.000 Ft-ot.
A dokit telefonon soha nem tudtam elérni volt hogy 10x próbáltam akkor sem vette fel.
A szülésnél pont a kórházba jött reggel 8-ra persze nem jött volna előbb én már fél 11-től ott voltam.
4x nézett rám maximum összesen és még annyit sem kérdezett hogy vagyok.
A szülés után ő varrt de végig mindent a szülésznő csinált (akinek ezt egy szép összeggel megis háláltuk).
A kórházba 2x jött be hozzám 2-2 percre ebből is a legfontosabb azt volt ha mennénk dobjak rá egy smst mert várta a pénzt ( végül akkor nem engedtek haza így nem volt ott mikor hazajőhettünk)
Érzéstelenitést nem kaptam pedig szerettem volna és lett is volna rá idő mert 13 óra alatt született meg a picim.
A doki kijelentette hogy ő készenléti díjat kér 100.000 Ft-ot.
Én sokkalom ezért a munkáért....
Ti mit tennétek?
A SOTE első és második számú klinikája is oktató kórház, benne van a házirendjében hogy bármilyen beavatkozást végigasszisztálhatnak tanulók. Az én szülésemen is benn volt 3 medikus. Ha oda mész szülni, akkor ezt vállaltad. Letölthető ez a szabályzat azt hiszem a honlapukról is illetve megtalálható a kórház házirendjében is.
Attól, hogy te erről még nem tudtál, ez így van. (nekem is csak utólag mondták mikor kérdeztem hogy ki ez a sok ember és ki akartam őket küldetni..)
A doki magánpraxis vezet tehát egyéni vállalkozó, így a vizsgálatnak és a szülésnek az árát is bejelenti a hatóságoknak és úgy adózik utána, azaz a NAV tudja hogy nála mennyi egy vizsgálat, egy receptírás, egy rákszűrés, egy szülés, akármi. Ő ezt fel tudja hozni, mert mikor megnyitotta az egyéni vállalkozását fel kellett faxolni/postáznia/akármi egy árlistát illetve a legtöbb dokinak az internetes honlapján fel is van tüntetve.
Ez egy fix összeg, ez az ő bére, így akár írtatok róla szerződést akár nem, így van bejelentve, ezután adózik, őt ez illeti.
Számlát pedig 20 évre visszamenőleg is lehet írni, ha akarja kiszámlázza neked a legeslegelső vizsgálatot is. Mert ő azt bevitte a gépbe, tehát nyoma van. Lekérheti akármelyik rendőrség, akármelyik bíróság, akármelyik hatósági szerv, ezek mind-mind bizonyítékok és az ő malmára hajtják a vizet.
Max annyit tudsz tenni, hogy odamész és megmondod neki, hogy nem a maximumot nyújtotta a szülés közben így te nem vagy hajlandó kifizetni a 100 ezret helyette csak 50et adsz. Lehet szerencséd lesz és belemegy, ha érzi hogy ő is sáros a témában.
A honlapon se az árlistába nincs nála ilyen hogy szülés 100.000 Ft olyan van hogy terhesgondozás 7.000 Ft.
De akkor az én kezembe miért nem ad számlát?
Bocsi de elvagyok döbbenve hogy van ilyen hogy visszamenőleg kiállithat mert nálunk nincs ilyen és én ezt szemétségnek tartom.
Hát bejött 2x kb 2-2 perc volt az egész annyit kérdezett mi újság, hol a gyerkőc (pont fürdeték) a másik találkozásnál meg hogy ha mehetek haza dobjak rá egy SMS-t.
Ennyi kb :)
Neharagudj, de te melyik országban élsz???
Itt bárki bármit megtehet!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!