Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A baba apjának a nevét vagy a...

A baba apjának a nevét vagy a saját vezetékneveteket adnátok a babának ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Párommal 9éve együtt vagyunk. Nem sürgettük a házasságot, de terveztük, hogy majd összekötjük az életünket. 2hónapja kiderült, hogy babát várunk, igy én úgy éreztem elérkezett az idő, ideje megházasodni, hiszen úgyis meg akartunk.

Most, hogy felvetettem a témát, kiderült, a páromnak más a véleménye erről, ő nem akar házasodni, mondjuk ki nyiltan: nem akar feleségül venni!!! Az eljegyzési gyűrűt, amit 1 éve kaptam tőle, vissza is adtam, mondván, azt hittem ez jelent is valamit, de ugy látszik csak egy sima gyűrű, bár még 1éve nem az volt.

Nagyon fáj ez nekem, el sem tudom mondani mennyire. De beletörődök, nem akarom magam idegesiteni a pici érdekében. Csak arra lennék kiváncsi, hogy mi a ti véleményetek? Ti adnátok ezek után az apa nevét a picinek? Tudom, nagyon örnzően hangzik, de egyszerüen úgy érzem, nem érdemli meg.

/azért a terhesség rovatba irtam, mert terhesek véleményére vagyok kiváncsi leginkább, de persze irhat más is, köszönöm/

2012. szept. 24. 18:45
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
83%

Ha a gyereket akarja, akkor kapja meg a nevét. Egyébként meg csak a gyereknek lesz szar, hogy rajta kívül mindenki az apja vezeték nevét viseli. Attól, hogy nem akar házasodni, még lehet jó apa! ne rontsd a képét a gyerek előtt már megszületése előtt.

Egyébként nem értem amit írsz teljesen. Akkor most szakítottatok is? vagy csak házasodni nem akar? Ha meg veled akar lenni, miért számít neked ennyire a papír? Ő meg miért ellenzi ennyire?

2012. szept. 24. 18:49
 2/27 anonim ***** válasza:
43%

Igen,mindenképpen,mert ezzel elismeri,hogy ő az apa.És bármi történhet,nyugodtan járuljon hozzá a gyerek költségeihez.

Mert ha a Te nevedet kapja később bizonygathatod,hogy ő volt,míg a kedves röhögve továbblép.

2012. szept. 24. 18:51
 3/27 anonim ***** válasza:
68%
Arról nem beszélve,hogy még mindig jobb a gyereknek,ha nem az anyuka nevét viseli.
 4/27 anonim ***** válasza:
55%

Az gyűrűvel nem jegyzett el, az csak egy sima gyűrű. Az eljegyzéshez mindkettőtöknek karikagyűrű kellett volna.

A párod akarja-e a gyereket? Hajlandó lesz-e a nevére venni?

Ha nem akarja, akkor te egyedül feltudod-e nevelni?

Ha ezeket a kérdéseket tisztázod, akkor könnyebb lesz a néven dönteni.

5/27 A kérdező kommentje:

Nem, nem szakitottunk. Csak kiderült, hogy mégsem akar feleségül venni. Ennyi a történet. Nő vagyok, nyilván rosszul esik, csak nemtudom, hogy egyelőre dühömben vagy egyébként is igy fogok érezni a névvel kapcsolatban. A gyereket ő is várja, akarja, nem is becsúszott baba volt.

Attól, hogy az én nevemet viselné, tudtommal nem függ össze az apaság tényével, az más lapra tartozik. Szóval a jogaim/a gyerek jogai meglennének igy is-ugy is.

Az eljegyzést meg mióta csinálja valaki hivatalosan :D ugyan már, ez vicc? :)

2012. szept. 24. 18:57
 6/27 A kérdező kommentje:
utolsó: nem sima gyűrű volt hidd el, megkérte a kezem :) nálunk nem szokás a pasinak is karikagyurut venni, csak az eskuvőre :)
2012. szept. 24. 18:58
 7/27 anonim ***** válasza:
69%

aki csak a gyerek miatt házasodik (addig eszébe sem jutott erőltetni), az minek házasodik?

én nem adnám az én nevem, mindenki később azt kérdezné tőle, neked nincs apukád?

2012. szept. 24. 18:58
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Tehát, tisztázzam:

Ti most egészen komolyan, 9 év együttélés után, egy gyerekkel a hasadban összevesztek egy értéktelen papírcetlin, olyannyira, hogy te az ajándékba adott gyűrűt is meglehetősen maró megjegyzéssel egyetemben visszaadtad?

A házasság az ég adta világon nem számít semmit. Szereted őt? Ő szeret téged? Ha erre a két kérdésre igen a válasz, akkor semmi mással ne foglalkozzatok. Az apuka természetesen gond nélkül a nevére veheti a gyereket, egyszerűen annyiról van szó, hogy alá kell írnia a papírt, miszerint vállalja, hogy övé a gyerek.

De ha esetleg attól félsz, hogy lelép és ott hagy a gyerekkel: azt házassági papírral is meg tudja tenni. Ti most egy totálisan szükségtelen külsőségen vesztek össze, és, csak a sorokból gondolva, veszélyeztetitek a majd évtizedes kapcsolatotokat - a semmiért. Az a papír nem biztosít semmit, maximum annyit, hogyha mégse működik (még hosszabb távon) a dolog, akkor lesz egy valag extra költségetek.

2012. szept. 24. 19:00
 9/27 A kérdező kommentje:
vagy ha megforditjuk, tőlem mindenki azt kérdezné: " ki ő, az unokaöcséd?" :D
2012. szept. 24. 19:01
 10/27 A kérdező kommentje:

igen, visszaadtam a gyűrűt mert nekem az teljesen mást jelentett, ő úgy adta ide, mint egy szimbólumot, hogy szeretné, hogy a felesége legyek. Nos, kiderült, már nem igy gondolja. Ezek után én hogy is nézhetnék arra a gyűrűre boldogan? Nem, nem vagyok hajlandó hordani, mert fáj! Ennyi

De biztosan egyelőre a hormonok és a harag mondatják velem ezt a baba nevével kapcsolatban, mert elég egybehangzóak a vélemények. Köszi mindenkinek, igazatok van.

2012. szept. 24. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!