Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A baba apjának a nevét vagy a...

A baba apjának a nevét vagy a saját vezetékneveteket adnátok a babának ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Párommal 9éve együtt vagyunk. Nem sürgettük a házasságot, de terveztük, hogy majd összekötjük az életünket. 2hónapja kiderült, hogy babát várunk, igy én úgy éreztem elérkezett az idő, ideje megházasodni, hiszen úgyis meg akartunk.

Most, hogy felvetettem a témát, kiderült, a páromnak más a véleménye erről, ő nem akar házasodni, mondjuk ki nyiltan: nem akar feleségül venni!!! Az eljegyzési gyűrűt, amit 1 éve kaptam tőle, vissza is adtam, mondván, azt hittem ez jelent is valamit, de ugy látszik csak egy sima gyűrű, bár még 1éve nem az volt.

Nagyon fáj ez nekem, el sem tudom mondani mennyire. De beletörődök, nem akarom magam idegesiteni a pici érdekében. Csak arra lennék kiváncsi, hogy mi a ti véleményetek? Ti adnátok ezek után az apa nevét a picinek? Tudom, nagyon örnzően hangzik, de egyszerüen úgy érzem, nem érdemli meg.

/azért a terhesség rovatba irtam, mert terhesek véleményére vagyok kiváncsi leginkább, de persze irhat más is, köszönöm/

2012. szept. 24. 18:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Hát nehéz kérdés, lehet nem tudja mit kezdjen az egész helyzettel..Jó lenne megbeszélned vele szerinte mi változott meg,nyilván nekem is rosszul esne ha visszavonná a jegyességünket a párom.Nem a házasság miatt hanem amiatt,hogy egy éve ő akarta....Ebben az esetben mindkettőtök vezetéknevét kaphatja a baba...Ha nem tudtok megegyezni én valószínűleg ezt választanám, bár akkor nem érdemes a kapcsolatot sem folytatni...

Remélem megoldódik..:)

18hkm

2012. szept. 25. 07:09
 22/27 anonim ***** válasza:
31%
Én nem vállalok gyermeket házasságon kívül. Nem vagyok idős, de nekem ez alap. Aki meg úgy gondolja, hogy ez nem gond,mert ez csak egy papír és szíves örömest együtt él valakivel közel 10 évig, az ne pattogjon utólag, ha nem veszik el. Ha 9 évig nem merted kimondani, hogy ba ssza meg ez nekem fontos, nem akarok mindig magyarázkodni, hogy ki is vagy te nekem és a gyerekemnek, akkor nem most kell elkezdeni. A gyereket meg ő csinálta, ugyanúgy az apja marad. SZerintem megkaphatja a nevét. Ez is alap. Minimum ennyiben jelenjen meg az életetekben.
2012. szept. 25. 07:10
 23/27 A kérdező kommentje:
22-es, azért ez kicsit erős, amit irtál. Mi az, hogy pattogok? Nekem nem annyira fonros a házasság, hogy 10évig ne tudjak valakivel együtt élni és szeretni anélkul, hogy ne házasodnánk össze. A baba miatt szerettem volna, előtte nem is filóztam rajta, eljegyzett és kész..majd lesz, ahogy lesz. Az a te dolgod, hogy te inkább elhagynád a nagy szerelmedet, ha nem akarna házasságot, nekem ez nem "alap", ahogy neked. Nekem egyedül az esett rosszul, hogy azt hittem igy áll hozzá, aztán kiderult mégsem. De tudom, hogy szeret, lassan 10éve egyutt vagyunk, babát akartunk/akarunk. Azért én sem vagyok házasságért toporzékoló, de uram bocsáss meg, rosszul esett az, hogy mégsem jelent az a gyűrű semmit. Hát nő vagyok, meluik nőnek nem esne rosszul könyörgöm?
2012. szept. 25. 08:56
 24/27 anonim válasza:
Szia!Mi mos tervezzük a babát de fel sem merült bennünk a házasság kérdése!Szerintem a mai világban egyáltalán nem mérvadó a házasság!Persze ez egyénfüggő,de ugyanúgy szerethetjük a másikat!Remélem megoldódik a problémád!!
2012. szept. 25. 12:14
 25/27 anonim ***** válasza:
Szerintem itt nem az a lényeg,hogy elveszi e meg,hogy mikor.Hanem az,hogy eddig azt mondta,hogy akarja és amikor meg ott az alkalom visszalép."Igérgetett" valamit,ami eddig nem is volt annyira fontos,de mikor már itt van valami ami miatt jó lenne ő meghátrál.Ez olyan dolog,mintha az arcodba hazudtak volna éveken keresztül és úgy érzed nem is szeret,minden megfordul most a fejedben.Én sem tettem volna másképp,vissza adtam volna a gyűrűt és ugyan úgy,mint te a baba nevén is gondolkodnék.Ha ő bele tiport a lelkedbe,akkor te miért ne tehetnéd?Ez tényleg szarul eshet!
2012. szept. 25. 14:49
 26/27 anonim ***** válasza:
25-ös atyaég! "lelkedbe tiportak, arcodba hazudtak" tudsz még ilyet? Talán saját példa? Egyértelmű hogy meg van ijedve egy kissé az apa, időt kell hagyni neki. Baba is meg házasság is egyszerre? Hát nem mindegyik férfi tudja ilyen könnyedén venni ezeket a változásokat. Márpedig nagy esemény mindkettő. Kérdező, ne tedd tönkre a kapcsolatotokat, ne legyél türelmetlen.
2012. szept. 27. 18:11
 27/27 anonim ***** válasza:
26os!Te még ilyen szavakat nem hallottál?Nem a földön élsz?Mond el a kérdésre,problémára a véleményed,de annyi..... Más nem hiszem,hogy kíváncsi rád.Mindenkinek lehet eltérő véleménye a tiédtől.Úgy utálom az ilyen "okos embereket" Otthon nem hallgatnak meg,hogy itt próbálsz meg valaki lenni?
2012. okt. 12. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!