Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A baba apjának a nevét vagy a...

A baba apjának a nevét vagy a saját vezetékneveteket adnátok a babának ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Párommal 9éve együtt vagyunk. Nem sürgettük a házasságot, de terveztük, hogy majd összekötjük az életünket. 2hónapja kiderült, hogy babát várunk, igy én úgy éreztem elérkezett az idő, ideje megházasodni, hiszen úgyis meg akartunk.

Most, hogy felvetettem a témát, kiderült, a páromnak más a véleménye erről, ő nem akar házasodni, mondjuk ki nyiltan: nem akar feleségül venni!!! Az eljegyzési gyűrűt, amit 1 éve kaptam tőle, vissza is adtam, mondván, azt hittem ez jelent is valamit, de ugy látszik csak egy sima gyűrű, bár még 1éve nem az volt.

Nagyon fáj ez nekem, el sem tudom mondani mennyire. De beletörődök, nem akarom magam idegesiteni a pici érdekében. Csak arra lennék kiváncsi, hogy mi a ti véleményetek? Ti adnátok ezek után az apa nevét a picinek? Tudom, nagyon örnzően hangzik, de egyszerüen úgy érzem, nem érdemli meg.

/azért a terhesség rovatba irtam, mert terhesek véleményére vagyok kiváncsi leginkább, de persze irhat más is, köszönöm/

2012. szept. 24. 18:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
77%
Kedves cinikus összefoglaló. Ez a nő igen, 9 év együttjárás után egy babával a hasában jogosan elvárja, hogy a férfi a törvény és ország-világ előtt kinyilvánítsa, hogy vele akar lenni, és elveszi feleségül. Ennek nem most hanem már évekkel előbb itt lett volna az ideje, és a gyűrű visszaadásával még olcsón megúszta a pasas. A szerencséje az, hogy nem engem választott, mondjuk az más kérdés, hogy nem jutott volna velem eddig se. Nem értem meg, hogy az emebrek miért félnek a házasságtól jobban, mint a gyermekvállalástól, hisz az egyiket fel lehet bontani, de a gyermek egy életre összeköt. Amelyik férfi nem érti meg, hogy a házasság mennyire jóleső érzelmi biztonságérzetet ad egy nőnek (bocs, átlag nőnek, nem a mostani húdeszabadongondolkodommegcsakegypapír nőre gondolok), az nem tudom, miért nem teszi meg, már csak azért is, mert tudja, hogy annak, akit szeret (?) ez fontos. Neki nyilván nem. Én megértem a kérdezőt. DE le kell ülni és meg kell beszélni vele, hogy ezt mégis hogy képzelte? Kellemetlen, de ha nem akar elvenni, akkor ki tudja, a gyereket akarja -e? Talán csak meg sem kérdezte még senki erről? Honnan tudod, hogy a nevét adja a gyerekhez? Ha neked nem adja? ... nem akarok gonosz lenni, de valami nem stimmel a pasi agyával.
2012. szept. 24. 19:06
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Így egy kicsit olyan kicsengése van az egésznek, hogy vagy elveszel vagy nem viseli a gyerek a neved. Én nem csinálnám. Mióta világ a világ a gyerek az apja nevét viseli, felesleges magyarázkodásokat szülne csak a dolog. Ha majd a gyerek megkérdezi egyszer miért nem az apja nevét viseli azt mondod hogy azért mert apád nem vett el. Hogy fog ez a gyereknek lejönni. Valamelyikőtöket hibáztatni fogja. Gondold át ezt az egészet
2012. szept. 24. 19:08
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezném a helyedben, hogy mi változott meg ahhoz képest, amit 1 éve gondolt. Történt valami, vagy akkor sem gondolta "komolyan", csak esetleg azt gondolta, hogy te ezt szeretnéd, és mivel nem volt konkrétunm, megtette. Rövid idő alatt változott meg a véleménye az eljegyzés/esküvővel kapcsolatban, ennek kell hogy legyen valami oka.

Ha szeret és szeretné a kicsit is, akkor szerintem adjad az ő nevét a kicsinek. Nekem is rosszul esne, de nekem nem számítana az esküvő, ha jól megvagyunk, ezen a házasság sem változtat.

2012. szept. 24. 19:26
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt mondom, hogy nem szívesen szülnék házasság nélkül. De ez azért egy kicsit túlzás. Attól még az ő gyereke is. Azt se felejtsd el ha később lesznek gyerekeitek akkor ők is csak az a családnevet kaphatják mint az első.
2012. szept. 24. 19:32
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Szerintem várjál ezzel a dologgal még néhány hónapot, addigra talán leülepszenek a dolgok. A párommal mi sem vagyunk összeházasodva és most várjuk a második gyerekünket. Mindkét gyerek az ő családnevét kapta/kapja, mivel én a lánynevemmel még lehetek a felesége, aki nem vette fel az ő nevét (sokat úgy is emlegetnek minket), de a gyerek már problémásabb lenne. És egy gyerek erősebb kapocs mind érzelmileg, mind hivatalosan, mint a házasság.

2-3 hónap múlva újra beszéljétek meg ezt a dolgot, akkor már te sem foghatod a hormonokra.

2012. szept. 24. 19:59
 16/27 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek, hogy válaszolt! Minden válasz hasznos volt számomra.
2012. szept. 24. 20:06
 17/27 anonim ***** válasza:
50%

Ne haragudj, de nem értelek. Ha tényleg ennyire fontos neked az esküvő, akkor miért estél teherbe ELŐTTE? Meg kellett volna mondani a párodnak hogyha már házasok vagytok, akkor abbahagyjátok a védekezést.

Az is igaz, hogy ő átvert téged, ami elég aljas dolog volt. De ehhez a babának semmi köze. Sajnos én is úgy gondolom, hogy később emiatt megszólják majd :-(

Ne most dönts, várj még pár hete, élvezd picit a terhességet :-)

2012. szept. 24. 20:07
 18/27 anonim ***** válasza:
Nekem van egy munkatársam akit 4éve eljegyeztek és most van egy majdnem 10hónapos kislányuk nagyon jól megvannak így hogy nem házasok. Párom unoka tesója 10éve jegyezte el a barátnőjét és lassan 5éves a kislányuk ők is jól megvannak házasság nélkül. Én a párommal lassan 7éve vagyok együtt és nem is beszéltünk még a házasságról sőt még el se jegyzett. Most járok a 12hétben és nagyon jól megvagyunk.
2012. szept. 24. 21:34
 19/27 anonim ***** válasza:

nekünk nincs pénzünk összeházasodni. de ettől szerintem nem dől össze a világ. a vita a házasság-kérdésről sosem fog eldőlni. pro és kontra mindig lesz,akik felváltva vitatkoznak,hogy de hát csak egy papír,minek az, vagy de hát csak egy papír, akkor miért ne?

megértelek: átvertek,becsapva érzed magad. de ettől szerintem nem fogja kevésbé szeretni a a gyereket, vagy téged. vagy esetleg úgy érzed,azóta kevésbé szeret,hogy tudtodra adta,nem akar esküvőt?

2012. szept. 25. 06:10
 20/27 anonim ***** válasza:

11-es. Jogosan elvárja?? Mi ez keretszerződés?

Szerintem csak kicsit pánikol az új jövevény miatt, nem kell (nem is szabad) erőltetni. Ha majd megszokja az apa szerepet, újból meg lehet említeni. De ne úgy, hogy itt az idő, nosza ideje megházasodni.

Mi sem vagyunk még házasok, várjuk a picurt, ebben az évben szerettünk volna, de nem akarok nagy hassal, majd jövőre, és velünk lesz ő is a templomban.

2012. szept. 25. 06:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!