A fogadott orvosom elutazik május 9-21 között szabira, én május 23-ra vagyok kiírva. Bemutatott egy Őt helyettesítő dokinak a kórházban, ha előbb szülnék meg, mint, ahogy Ő hazajön. Ha valóban előbb szülök meg ennél a másik dokinál, akkor neki adjak pénzt a szülésért? Vagy fele-fele? Hisz, ha előbb jön a baba és az eredeti orvosom még szabin lesz, akkor tulajdonképpen Ő nem csinált semmit, viszont a 6 hetes kontrollt és a továbbiakat vele szeretném folytatni továbbra is. Eredetileg a saját orvosomnak 80e Ft-ot adunk, ha hazaér. Mit tennétek?
2011. máj. 5. 13:28
1/8 anonim válasza:
Nekem fogadott volt a nőgyógyászom és a szülésznőm is. Mint kiderült a nőgyógyászom elutazott a hétvégére a Mátrába (úgy számolta, hogy ha idő előtt megindulna a szülésem, akkor is beér a kórházba hozzám). Nos nem ért be csak addigra, mikor már szoptattam a kislányomat. Én megkérdeztem a szülésznőmet, hogy ilyen esetben mit csináljak. Ő azt mondta, hogy adjam a pénzt, a fogadottnak, és majd ő fog adni belőle az ügyeletesnek. Én szerettem volna legalább egy bon-bont adni az ügyeletesnek, de ő annyira cseles volt, hogy amikor látta, hogy adnék valamit, akkor mindig elszaladt gyorsan. Én a terhesgondozásért nem fizettem, pedig mindig előre megbeszélt időpontban fogadott a nőgyógyász, nagyon alapos is volt. A szülésre is megpróbált beérni, csak nem sikerült neki. A Te eseted azért más.
2011. máj. 5. 14:18
2/8 anonim válasza:
Ha 80ezret szántatok, akkor én 40-40-et adnék a 2 dokinak. De szerintem az is elég, ha ilyen esetben 30-30-at adsz.
2011. máj. 5. 14:26
3/8 anonim válasza:
Én szerintem max a helyettesítőnek adnék. Ha egyszer a tiéd nincs is ott,akkor miért is kapja a pénzt?
Jársz hozzá magánrendelésre, havi 8-10000ft-ért, majd mikor szülni kéne nincs ott, de adnál neki 80at? Aztán a 6 hetesen megint fizetsz a magánrendelésért?
Persze ha nagyon sok a pénzetek...
2011. máj. 5. 14:54
4/8 anonim válasza:
3. vagyok
az ügyeletesnek is max akkor adnék pénzt, ha nagyon rendes. Mert egyébként miért? Mert munka idejében ellátja a feladatát?
szerény véleményem, hogy el lettek kapatva a dokik. 80000 ft? az az egész havi keresetem.
Másrészt Te sem kapsz plussz pénzt azért a munkahelyeden, mert megcsinálod a feladatod...
(félre értés ne essék, nem a kérdező ellen szól, csak már felháborítónak tartom, hogy ennyi pénzt kell kifizetni a tb mellett, ha azt akarod, hogy rád nézzenek...)
2011. máj. 5. 14:58
5/8 anonim válasza:
Osztom a véleményt az előttem szólóval!Tényleg nagyon el lettek kapatva!És szégyen a részükről,hogy ha nem látnak plussz pénzt benned,akkor tojnak rád de nagyon!Én pénzt nem adnék max 1 bonbont az ügyeletesnek!
2011. máj. 5. 21:41
6/8 anonim válasza:
Ha most is fizetsz a dokidnak a vizsgálatért és nincs ott a szüléskor nem adnék neki semmit, aki jelen van a szüléskor annak 20-30 ezret maximum.
És egyetértek azzal hogy el vannak kapatva az orvosok.
2011. máj. 6. 00:08
7/8 anonim válasza:
Én annak adnék, aki jelen van a szülésnél, bár ő meg ügyeletes, tehát mindenképp bent kell lennie. Mert ugye a pénzt azért adjuk, hogy éjjel-nappal készenlétben áll a fogadott doki a 36. héttől a 42. hétig. Ez valóban érdemel némi pénzt, mert hát senki nem köteles mondjuk a karácsonyi vacsora mellől felugrani és ott hagyni a családját egy szülésért ingyen. Ezért szerintem megérdemelné a 80 ezret, de mivel a Te orvosod előre tudja, hogy ha a szabadsága alatt szülsz, akkor nem tud bemenni, így ő semmiképp nem érdemli meg a 80 ezret.
Az ügyeletesnek én akkor adnék valamit, ha meg lennék vele elégedve.
2011. máj. 6. 07:59
8/8 A kérdező kommentje:
Azt hiszem félreértettetek vagy nem fogalmaztam jól. Akinek bemutatott az orvosom, az nem ügyeletes lesz, hanem Ő fog bejönni amikor rám jön a szülés. Tehát tulajdonképpen ua fog funkcionálni mint a fogadott dokim. Ha éppen nem dolgozik aznap, de én szülök, akkor őt értesítik és jön be, ha éjjel, ha nappal. És igazatok van, el vannak kapatva....ezzel én is egyetértek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!