Megéri a magánkórház azt a pluszt?
Még a terhességem elején járok.
Szerencsére sosem kellett kórházban tartózkodnom, szűréseket, kivizsgálásokat, kisebb beavatkozásokat mind-mind magánúton csináltatjuk.
Szegeden élünk, itt elérhető közelségben nincs magánklinika. Pestre mennénk, ha úgy döntünk, magánúton szeretnénk a szülést is.
Ha lenne a városban lehetőség rá, gondolkodás nélkül azt választanám. De így, hogy még autóznunk kéne oda is, haza is 1,5-2 órát, nem tudom... Szóval itt inkább az idő és az út a kényelmetlenség, nem is a pénz.
Rólam tudni kell, hogy én nagyon elvagyok a saját kis világomban, nem nagyon találkozom a "magyar valósággal". Barátnőim szokták mondani, hogy én vagyok az, akinek szinte minden nap születésnap, a maradék 2 pedig a karácsony.
Valamint, nagyon egyben vagyunk a párommal, ő a támaszom mindenben. Ő kettőnk közül a határozottabb, képviseli az érdekeimet mindenhol és egyszerűen már most rosszul vagyok a gondolattól, hogy napokig nélküle kéne lennem, hogy nem lehet ott a gyereke első napjainál.
Szóval, a kérdésem igazából, hogy mennyire rossz a kórházi időszak, ha kicsit kényelmesebb vagyok? Mennyire nehéz hozzájutni pl. külön szobához, mennyire veszik rossz néven, ha inkább azt kérem, ott vizsgálják a babát és szeretnék végig vele lenni? Mennyire "futószalag" az egész (akár maga a szülés, akár a bentlét)?
Én azért lettem epilepsziás mert az orvosom a Hawaii útját intézte a születésemkor ,végül a nővér rángatta be káromkodva,( a legjobb orvosnak mondták és nagyanyám bejuttata hozzá anyámat🙄)aztán nem vette észre az agyvérzésem,amikor ez kiderült akkor sumákolt hogy nincsbis bajom végül epilepsziás lettem.
Amikor terhes lettem és kiírt az orvosom császárra elhatároztam én császárral szülök,nincs az az isten hogy természetesen szüljek pláne nem államiban,pedig ők végignyomták hpgy minek császár stb. Jól döntöttem, mert lett egy egészséges gyerekem és nem kezeltek egy darab rongyként.
61 államiban szültem kétszer.
Egyszer fogadott orvossal és szülésznővel, egyszer ügyeletesekkel. Még csak kicsik sem voltak mert az egyik 4 a másik pedig 4,5 kilós baba volt. Mindenki csupa sziv, segítőkész volt, egy rossz szavam nem lehetett. Második szülés után 5 nappal már vezettem. Természetes szülés volt mindkettő pici gátmetszéssel. Mai napig normál és mini tampont használok. Semmi nem ment tönkre. Itt egy orvos miatt akarod lehúzni az összes normális szülést...
Akkor kezdjük a listát:
Születésem elszúrta anyám szülészorvosa,utána egy orvos sem akarta felvállalni a dolgot mert a kollégát nem akarták bajba keverni.
Később csomó gyerekorvos nem vett észre tüneteket,azt mondták szimulálok.
Heim pályán egyszer ott kellett aludnom kivizsgálás miatt viszont mikor a fűtetlen nyitott ablakos WC miatt tüdőgyulladást kaptam és lázas lettem hazaküldtek mondván beteg vagyok( egy GYEREK KÓRHÁZBAN).
Nem beszélve életem során a tucat lekezelő stílusról, a minek jöttem be,mit szimulálok,nem kell nekem vérvétel,röntgen. Egyszer akkor.mondták hogy szimulálok mikor elestem a jégen és tele volt nagy lila foltokkal...
Egy fogorvos röntgen nélkül akarta kihúzni a jó fogam és nem akarta megröntgenezni kihúzás előtt, érdekes magánban kiderült csak simán lyukas volt a fogam...
Szülés előtt az orvosi papír ellenére leszóltak minek akarom megúszni a szülést.
Nőgyógyász a sebemre azt mondta ez csak 2mm nem fájhat nagyon mit virnyogok.
Most kislányomnak folytatódik,semmi baja csak lusta( devenytorna lett a vege) ,azért van székrekedése mert szar anya vagyok és rosszul etetem( glutén allergia, tej és tojás allergia lett a vége), azért veszi furán a levegőt mert a gyerek hisztizik( orrmandula műtét kell mert be van gyulladva) és 1 KEZEMEN megtudom számolni hány jó orvossal találkoztam.
Akkor is én vagyok a hibás amikor már bizonyíték van rá hogy ő szúrta el... gyűlölöm lassan az orvosokat és magánban is szerencse kell hogy ne isten komplexuszos dokit kapj.
Császárnál is lehetnek komplikációk. Nem kell a természetes szülést sátánként beállitani.
Jó orvos és szülésznő kell. Ennyi.
A többiben már igazad van, de nem a természetes szülés volt a legfőbb ok, hanem maga az orvos és a szülésznő. Nekik kellett volna dönteni. Ha császár kell, akkor az kell, de az egy beavatkozás, ha természetesen nem megy.
Az orvosokkal kapcsolatban tök igazad van. Találkoztam én is sok szr orvossal. Viszont azt is hozzáteszem hogy tök normálisakkal is.
Tritonnál szültem császárral most júniusban.
Arany csomagom volt, ügyeletben volt minden, nem fogadtam se dokit se szülésznőt, 2 ágyas szobában voltam.
Az utolsó fillérig megérte a pénzt, életem legjobb döntése volt. Összességében kb 700 000 ft-ba került, pont kifogtam egy kuponkedvezményt is🙂
Én is kértem a császárt, pont leszarom ki mit gondol erről. 0 fájdalmam volt, műtét napján elláttam a babát, lezuhanyoztam, pikk pakk felépültem. Minek szivassam magam 20 órás vajúdással ha nem muszáj? Hogy elmondhassam hogy kitoltam a gyereket a vaginámon, ami lehet szanaszét reped meg járhatok rekonstrukciós műtétre?
Van egy nem használt szülésznői diplomám, több dolgot láttam a gyakorlatokon mint szerettem volna, már ott tudtam hogy ha lesz gyerekem fix hogy császárt akarok...
Szegedi lakos voltam közel 30 évig. Decemberben 2 szegedi barátnőm is Kiskunmajsán szült a kórházban. Mindenki azt mondja hogy a szegedi női klinikán már csak hentesek maradtak... A magán szerintem borzasztóan drága. De megértem hogy sokan azt választják...
28N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!