Nem, a legtöbb ember mostanság ilyenkor vállalja az első gyereket. Mire végzel az egyetemmel, legalább vagy 25 éves (mesterrel/osztatlannal számolva), pár évet dolgozol is, hogy ne a semmire vállalj gyereket, előtte persze stabil párkapcsolat is kell, meg nem árt egy saját tulajdonú ingatlanba várni a gyermeket, mert albérlet mellett egy hazárdírozás az egész családos élet.
tegnap 12:50
3/28 anonim válasza:
Igen, késő. Fiziológiailag 25 éves korig kellene.
De tátsadalmilag sajnos sokszor ez lehetetlen.
tegnap 12:51
4/28 anonim válasza:
Tudok olyat aki 41 volt az elsőnél, probléma nem volt.
tegnap 12:53
5/28 anonim válasza:
3as vagyok.
Én is 34 évesen szültem..28 éves voltam, mikor megismertem a férjemet. A fogamzásgátló miatt még lett egy 1.5 éves hormonzavarom is,amikor nem estem teherbe.
Elhiheted,nem így terveztem. Késő volt, igen. Nem olyan a szervezet 25 évesen, mint 33-35 évesen. Ez biológia. Vissza nem megy az idő,csak előre. Úgyhogy ez van. De attól még későn szültem,igen.
tegnap 12:54
6/28 anonim válasza:
Én 31 évesen szültem, gyors és könnyű szülésem volt, végig dolgoztam 37. hétig, könnyen viseltem a terhességet. Igaz előtte is aktív sportos életet éltem, a fiam fél éves korában már senki nem mondta meg, hogy kihordtam egy gyereket.
Szóval azért ez erősen genetika és életmód függő, nyilván a statisztikába mindenki beletartozik. Már 10 éves a gyerekem és nem éreztem úgy soha, hogy teher lenne, vagy ne tudnám tartani a tempót. 🤷🏻♀️ A genetikai rendellenességek pedig ma már elég jól kiszűrhetőek, ha van rá 300 ezer forintod.
tegnap 12:55
7/28 anonim válasza:
Annak aki azt irta hogy 40 felett problema mentes volt a terhesseg..
Azt a gyermeket fel is kell nevelni!
Egyik ismerosom 35 eves 2 gyerekkel es mondta hogy nagyon szereti a gyerekeit de biztos benne hogy mar nem lenne turelme hozza es pont ezert se ajanlana senkinek se a kesoi teherbe esest mert nem olyan vegig vinni , majd ejszakazni, felnevelni mint 25 evesen.
Szerintem 35-36 meg csak csak belefer de felette mar nem mondanam
tegnap 13:25
8/28 anonim válasza:
Nincs ilyen, hogy későn szülni. Nyilván tisztában kell lenni azzal, hogy a kor előrehaladtával megnőhet a kockázatok esélye. Azonban gyereket vállalni tudatosan akkor kell, amikor lelkileg késznek érzed rá magad és biztonságos anyagi körülmények között tudod vállalni. Én is 30 felett szültem, baromira nem álltam még készen a 20-as éveimben arra, hogy gyermeket vállaljak. De én tudatosan szerettem volna már nekifogni a szülőségnek és mielőtt belevágtunk a gyerek tervezésbe nagyon sok terápián voltam túl, ami segített abban, hogy az évtizedeken át meglévő családi traumákat ne nyomjam át a saját gyerekemre. Így pedig az anyaság első időszakát is pozitívan éltem meg, mindamellett, hogy mentálisan a legterhelőbb időszakom volt, pedig a munkámból adódóan azért kaptam már eleget az élettől, de mégis. Akkor vállalj, amikor tényleg igazán vágysz rá, különben nehéz és életeket tehetsz vele tönkre. A sajátotokét és a gyerekét is.
tegnap 13:25
9/28 A kérdező kommentje:
7es
Hát azért aki 40 évesen szűl nem úgy számol 50 évesen meghalna,miért ne nevelhetné fel?😅
tegnap 13:31
10/28 anonim válasza:
Igen késő, mert így kiesel abból, hogy megszivatva a többi adófizetőt és gyermektelen fiatalt a többiekhez képest potom pénzért juss ingatlanhoz az állam csöcsén élve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!