30 felett késő szűlni? Akár 35 felett?
Figyelt kérdés
tegnap 12:38
21/33 anonim válasza:
Mindig két-három gyerekre vágytam. 32 évesen szültem az elsőt, most 34 évesen (lassan 35) várom a másodikat és ezzel be is fejeztem sajnos. Azt érzem most még egyszer lesz erőm végigcsinálni az első pár évet, de utána tudom hogy nem lenne már türelmem és így is annyi mindent szeretnék még elérni az életben. Ezek miatt is jobb lett volna korábban gyermeket vállalni, de későn találtam párra és mi is küzdöttünk meddőségi problémákkal is. Ilyen az élet. Marad a két gyerek. Aztán ki tudja. Lehet 2-3 év múlva megint bekattan valami.
22/33 anonim válasza:
31 évesen szültem a lányomat. Ekkor lett meg minden feltétel, és másfél év volt, mire terhes lettem. Szerettem volna 30 alatt szülni, de nem kívánságműsor.
23/33 anonim válasza:
40 felett gusztustalan szerintem, de alatta belefér
26/33 anonim válasza:
Kinek mi. Én mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenni. 25 évesen szültem, és már úgy éreztem, nem tartozok a fiatal anyukák közé :D szerintem az ügy 20-23 között van, 24-tol átlagos kor a szülésre, de max olyan 27-ig, utána már EN azt mondom, későn vállalt egy nő gyereket, de ez nem az én dolgom. És ez azért is mindig kényes téma, mert sokaknak nem olyan korán jön össze, amikor akarják. Én amúgy most 26 vagyok, 15 hónapos a fiam. Még tervezünk egy gyereket, de őt is harminc éves korom előtt szeretném mindenképpen megszulni. Aztán ember tervez, Isten végez :D az sem biztos, hogy lesz még egy, mert nekem nagyon traumatikus volt a szuleselmenyem, és sokáig nem tanakodhatok már, mert a férjem 49 éves. De az se tragédia, ha nem lesz második, abbol a szempontból, hogy van egy 12 éves féltestvére a férjem révén a kisfiunknak.:) mindenesetre nekem úgy 33-34 lenne max a felső határ, amíg szulnem a másodikat (ha férjem fiatalabb lenne). De ezt mindenki maga érzi, kar beszolni a fiatal és az idősebb anyukáknak is.
27/33 anonim válasza:
Kolléganőm 32 évesen szült, és úgy számolta, hogy a szülési szabi alatt befejezi a főiskolát, mert máskor a munka miatt nem lenne rá ideje. Na, az a gyerek is csak ki van b-szva legelni.
29/33 anonim válasza:
26: 27 felett keso egy nonek gyereket vallalnia szerinted, viszont a ferjed 48 evesen nem keson lett apa? Remelem azt fogod valaszolni, hogy de.
30/33 anonim válasza:
29# a férjemnek második gyereke, mint írtam. Amúgy nem azt mondtam, hogy 27 felett már ne vállaljon egy nő gyereket, hanem hogy az már nem átlagos, hanem késői kor egy nőnél SZERINTEM. Azért a férfiaknál más ez, nyilván egy negyven feletti, sőt, 50hez közeli apuka már nem fiatal, csak náluk nincs ez a ketyeg a biológiai óra dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!