Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 30 felett késő szűlni? Akár...

30 felett késő szűlni? Akár 35 felett?

Figyelt kérdés
tegnap 12:38
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

7-es

Szerencsére ma már a technika korában nem kell nőként olyan fizikai feladatokat ellátni a háztartás körül, mint 60 évvel ezelőtt. Így az öregedés üteme sem olyan, mint a korábbi generációkban. Nyilván ha elcigized meg eliszod a szerveidet az szívás. Elég elmenni pár országgal arrébb és megnézni a 60-70 éves nőket, teljesen fitten tartják magukat és nem néznek ki 50-nek.

tegnap 13:36
 12/33 anonim ***** válasza:
21%
Feleslegesen peldalozunk szerintem mas orszagokkal .
tegnap 13:41
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

34 és 38 éves voltam, amikor a gyermekeim születtek. Nem így terveztük, de meddőségi problémáim adódtak, 8 évet küzdöttünk az elsőért.

Örülök, hogy vannak; és ebből az aspektusból nézve sosem késő.

tegnap 14:01
 14/33 anonim ***** válasza:
63%

30 még nem késő, a 35 már határeset, persze attól is függ, hogy hányadik gyerek.

Valóban biológiailag a húszas évek eleje lenne az ideális, de manapság már tanulnak a fiatalok, meg szeretnének saját ingatlant. Eleve nem is biztos, hogy összejön egy stabil kapcsolat olyan korán.

Én 31 és 33 voltam, amikor szültem, 40 évesen még gondolkodtunk egy harmadikon, de aztán elvetettük.

tegnap 14:05
 15/33 anonim ***** válasza:
0%

12

Már miért is? Normális szakmával ugyanazon az életszínvonalon lehet itthon is élni, mint külföldön. A technikai dolgok pedig ugyanúgy adottak. A köteleti helyzet valóban bicskanyitogató, de emellett attól még a saját életedet csak te alakítod.

tegnap 14:06
 16/33 anonim ***** válasza:
közéleti*
tegnap 14:06
 17/33 anonim ***** válasza:
73%
40 felett már én sem szülnék, hiába vannak genetikai vértesztek. 36 éves korom óta úgy hivatkozom a térdemre, hogy a jó és a rossz, nem pedig bal és jobb. 😁 Nem csinálnék végig még egy első 3 évet.
tegnap 14:08
 18/33 anonim ***** válasza:
86%
3as, még fiziológiailag sem 25 év ameddig "kellene" szülni. Soha nem is volt jellemző az, hogy a nők 25 felett màr ne szültek volna, sőt, évezredekig, míg nem volt normális védekezési lehetőség, teljesen temrészetes volt addig szülni, míg menstruáltak
tegnap 14:11
 19/33 anonim ***** válasza:
76%

Ha 30-35 felett késő szülni, de nekem a 27 és 29 évesen született gyerekeimnél csodálkozva csapkodták a kezüket, hogy ejj, de fiatalon szültem, akkor mégis mikor "kéne"? :D :D :D

Amúgy a magam részéről én későinek tartanám, ezért is szültem 30 alatt, de ez csak az én testemre és én életemre vonatkozó vélemény, ami másra nem vonatkozik. Nem tudhatom, és nincs is közöm hozzá, hogy másnak hogy alakul az élete, párkapcsolata, egészsége, a körülmények, ami miatt esetleg később vállal gyereket. És őszintén szólva, nem ítélkezem, amikor 40+ terhes vagy kisgyerekes anyukát látok. Örülök, ha örül. Tényszerűen valóban nem ez az ideális, sok szempontból sem, de attól még nem gondolnám azt, hogy "késő". 60+ már késő, igen, akkor már lehet, hogy meggondolnám, hogy megtartom-e a babát, de 40 környékéig szerintem még teljesen normális és rendben van. Azért amikor a menopauza környékén sikerül be a gyerkőc, az már azért fura, de hát ahogy írták is, a történelem folyamán alapvetően ez volt a norma, így normálatlannak sem nevezhető. A társadalmunk szeret mások életében (méhében) turkálni, de ez semmit sem jelent, mindenki élje úgy az életét, ahogy nekik optimsális.

tegnap 14:32
 20/33 anonim ***** válasza:
0%
En 40 evesen mar csapolni akarok a vidamparkba a fiammal 😂 nem babazni :)
tegnap 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!