Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megéri a magánkórház azt a...

Megéri a magánkórház azt a pluszt?

Figyelt kérdés

Még a terhességem elején járok.

Szerencsére sosem kellett kórházban tartózkodnom, szűréseket, kivizsgálásokat, kisebb beavatkozásokat mind-mind magánúton csináltatjuk.

Szegeden élünk, itt elérhető közelségben nincs magánklinika. Pestre mennénk, ha úgy döntünk, magánúton szeretnénk a szülést is.

Ha lenne a városban lehetőség rá, gondolkodás nélkül azt választanám. De így, hogy még autóznunk kéne oda is, haza is 1,5-2 órát, nem tudom... Szóval itt inkább az idő és az út a kényelmetlenség, nem is a pénz.

Rólam tudni kell, hogy én nagyon elvagyok a saját kis világomban, nem nagyon találkozom a "magyar valósággal". Barátnőim szokták mondani, hogy én vagyok az, akinek szinte minden nap születésnap, a maradék 2 pedig a karácsony.

Valamint, nagyon egyben vagyunk a párommal, ő a támaszom mindenben. Ő kettőnk közül a határozottabb, képviseli az érdekeimet mindenhol és egyszerűen már most rosszul vagyok a gondolattól, hogy napokig nélküle kéne lennem, hogy nem lehet ott a gyereke első napjainál.

Szóval, a kérdésem igazából, hogy mennyire rossz a kórházi időszak, ha kicsit kényelmesebb vagyok? Mennyire nehéz hozzájutni pl. külön szobához, mennyire veszik rossz néven, ha inkább azt kérem, ott vizsgálják a babát és szeretnék végig vele lenni? Mennyire "futószalag" az egész (akár maga a szülés, akár a bentlét)?

jan. 18. 09:48
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező.

Ez a ketten vállaltuk majd ott dől meg először, mikor te 0-24 órás szoptatásban leszel ő meg alszik, esetleg gépezik a haverokkal. Mivel ő szoptatni nem tud.

Csak szólok. Nekünk utána lett kiegyensúlyozott a szerep, mikor a gyerek már nem akart rajtam lógni éjjel-nappal.

Igen, átbőgtem éjszakákat és tápszeres lett inkább 2 hónaposan, mert aludni is akartam néha napján ( ennyit az elvekről- az alváshiány megtör).

jan. 18. 20:23
 32/67 A kérdező kommentje:

Nem az a típus, aki inkább a barátaival van, amíg a gyereke körül is lenne teendő.

Igen, fontos a szabadidő, sőt, a külön eltöltött idő is. De nem úgy, hogy itthon én összeomlok, ő pedig barátokkal van közben. Nem ilyen típus, ha ilyen lenne, nem szülnék gyereket.

Szoptatni pedig nem kötelező.

jan. 18. 20:30
 33/67 anonim ***** válasza:
70%

Tényleg nem bántásból.

De te álomvilágban élsz.

Hidd el, nem véletlen írjuk sokan ezt. Mert mi már megtapasztaltuk.

Egy baba gyökeresen rengeti meg az életeteket majd. Honnan tudod, te milyen babát fogsz kapni? Honnan tudod, hogy a párod fél év múlva mit fog csinálni? Sehonnan. Majd amikor pofáncsap a valóság, akkor fogsz ide visszatérni, hogy "nem bírom, mit csináljak?"

Sül az írásodból, hogy te nem a földön jársz, hanem felette. Hogy azthiszed, a te életed előre meg van írva és csak jó dolog van benne.

A valóság nem ez.

jan. 18. 20:37
 34/67 A kérdező kommentje:

Ne haragudjatok, de az, hogy jósolgattok a jövőről, pár sor alapján, felesleges.

Nem írtam, mert nem tartozik a kérdéshez, valamint, ha idegenek hallják, értetlenkednek egy sort általában.

Van már egy kislányunk, a férjem előző házasságából (én örökbe fogadtam). 1,5 éves kora óta ismerem, így igaz, a csecsemőkor kimaradt, de eddig minden akadályt sikerrel vettünk. Együtt. Így merek bízni abban, hogy a babánk érkezése sem fog minket "pofáncsapni".

jan. 18. 20:44
 35/67 anonim ***** válasza:
76%

A kérdező részéről a császár sem szimpi, a szoptatás sem szimpi, mert amikor vállalunk egy gyereket akkor igenis valamilyen szinten magunk elé kell helyezni. (Valamilyen szinten!!! Nem minden áron)

De rémeket sem kell festeni a falra neki. Babát vár. Boldog tök jó. Nem lehet mindig azon rettegni hogy mikor fuccsol be az élete. Egy normális kapcsolatban úgy van ahogy írja. Hogy megdönti e a férjét a gyerek, nem tudni majd kiderül. Azt sem tudni milyen gyereket kap. Én úgy voltam vele, majd kiderül. Angyal gyerekem van. Viszont előtte, és még most is olvasgatok a témában és tudom hogy százszor "rosszabbak" is vannak, mondjuk az órás kelés éjszaka, vagy szülés utáni depresszió már maga, vagy ha hasfájós, vagy ha nem találod a sírás okát, stbstb. De ez az élet minden területére igaz. Lutri. Valamilyen szinten persze fel lehet készülni rá, nekem is az agyamban folyton pörögnek az opciók, megoldások, kérdések, felvetések, minden.

Egyébként én is császárt akartam, de örülök hogy végül nem az lett.

jan. 18. 20:47
 36/67 anonim ***** válasza:
100%
Nem.lesz könnyű menet már a hazaút a heggel egy pokol volt pedig én közel lakom a magán kórházhoz.Aztan a furdeshez is segítség kellett. Akkor a non-stop szoptatás,szeparáció szorongásos babám volt ergo letehetetlen.Császárral felkeln8 is gyönyörűséges, de férjem az első héten mindig odaadta a babát. Most 3 éves a gyerekem és még mindig nem alszom eleget😅 de ő ilyen gyerek,más gyereke bezzeg átalussza az éjszakát.
jan. 18. 20:59
 37/67 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: Ha van már egy kislányotok (a férjednek vér szerint is), akkor még jobban át kellene gondolnotok a logisztikai részt! Az egyik, hogy akkor nem csak az utazás idejével kell számolnotok, hanem hogy ki vigyáz addig a nagyobbik gyerekre. Ha az utolsó hónapra Budapestre költöznétek, az is bonyolultabb és a gyerekfelvigyázás megoldása is. Szüléskor sokszor nincs idő gyerekfelvigyázót hívogatni. Márpedig ha apás szülést szeretnétek, akkor kell egy megbízható valaki, akire a nap bármelyik pillanatában záros határidőn belül számíthattok és a "nagy" is szívesen van vele. A másik, hogy a magán egyik előnye így el is veszik, mert a férjed nem költözhet be hozzátok, hiszen ott a másik gyerek. Illetve beköltözhet, de akkor a másik gyereknek minden oka meglesz már az elejétől egy combos testvérféltékenységre.

Abban igazad van, hogy nem mindenkinek masszív szívás az anyaság. De nem tudhatod, hogy nálatok mi lesz. Az elején főként nincs egy csomó mindenre ráhatásod. Kívánom, hogy egy bárkivel nyugodtan ellevő, csendes, eszik-alszik álombabátok legyen, igazi kis rózsaszín álom! De az enyémek például nem ilyenek voltak. A második különösen nem. És hidd el, a másodiknál az első hónapokban a szoptatás maga volt az instant megváltás! Jó, az elsőnél meg 5 hónapig szívtam vele, de ezt szintén nem lehet előre tudni. Ezzel nem azt mondom, hogy úgy gondolj a csecsemőkorra, mint egy ordas nagy szívásra, de ne csak a rózsaszín habos álomképek legyenek a fejedben, mert akkor egy kisebb kellemetlenség is egy arcon csapással fog felérni!

jan. 18. 23:59
 38/67 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező

Nem olvastam el az összes hozzászólást, de ha adhatok tanácsot akkor annyit, hogy legalább, amíg kórházban vagy szoptass. Az a pár csepp előtej hatalmas segítség az immunrendszerének és ha van nagy tesó, akkor segít, hogy ne kapjon el fertőzéseket. Aztán ha hazaértek tudod majd tápszerezni. Amúgy hozzáteszem az sem könnyebb, mert ettől fáj a hasa, attól szorulása van. Sokat szoktak szenvedni mire megtalálják a megfelelő tápszert.

Én amúgy elsőt is utáltam szoptatni, 5 hónapig tudtam csak csinálni (egyéb okokból) utána lett tápszeres. Most várandós vagyok és nem akarok szoptatni, de fejni fogok neki, hogy anyatejes legyen. Ez is egy járható út.

Amúgy tényleg nem tudja senki mi lesz majd a jövőben, de az anyaság mindig szívás :D. Persze nagyon szép meg minden, de vannak napok mikor egyszerűen nem akarok anya lenni és ezzel nincsen semmi baj. A lényeg, hogy kezelni tudjam :D.

jan. 19. 08:41
 39/67 anonim ***** válasza:
77%

A lényeg, hogy kezelni tudjam :D."".

Ez mekkora igazság.:)

jan. 19. 09:24
 40/67 A kérdező kommentje:

8 éves a kislányunk.

A nagyszülőkkel, de szerencsére még az én nagyszüleimmel is nagyon jól elvan. Apukámékkal most megy síelni majd, nyáron 2 hétig volt velük nyaralni. Sokat vigyáznak rá, ők is a sajátjukként szeretik. Anyukám háztartásbeli, így a gyerekfelvigyázással sosincs gond (és igen, a baba körül is fog segíteni:D).

Programozott császárnál ugye nem várják meg, hogy beinduljon a szülés, nem is várnak a terhesség végéig, ezért is jobb nekünk az.

jan. 19. 09:54
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!