Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megéri a magánkórház azt a...

Megéri a magánkórház azt a pluszt?

Figyelt kérdés

Még a terhességem elején járok.

Szerencsére sosem kellett kórházban tartózkodnom, szűréseket, kivizsgálásokat, kisebb beavatkozásokat mind-mind magánúton csináltatjuk.

Szegeden élünk, itt elérhető közelségben nincs magánklinika. Pestre mennénk, ha úgy döntünk, magánúton szeretnénk a szülést is.

Ha lenne a városban lehetőség rá, gondolkodás nélkül azt választanám. De így, hogy még autóznunk kéne oda is, haza is 1,5-2 órát, nem tudom... Szóval itt inkább az idő és az út a kényelmetlenség, nem is a pénz.

Rólam tudni kell, hogy én nagyon elvagyok a saját kis világomban, nem nagyon találkozom a "magyar valósággal". Barátnőim szokták mondani, hogy én vagyok az, akinek szinte minden nap születésnap, a maradék 2 pedig a karácsony.

Valamint, nagyon egyben vagyunk a párommal, ő a támaszom mindenben. Ő kettőnk közül a határozottabb, képviseli az érdekeimet mindenhol és egyszerűen már most rosszul vagyok a gondolattól, hogy napokig nélküle kéne lennem, hogy nem lehet ott a gyereke első napjainál.

Szóval, a kérdésem igazából, hogy mennyire rossz a kórházi időszak, ha kicsit kényelmesebb vagyok? Mennyire nehéz hozzájutni pl. külön szobához, mennyire veszik rossz néven, ha inkább azt kérem, ott vizsgálják a babát és szeretnék végig vele lenni? Mennyire "futószalag" az egész (akár maga a szülés, akár a bentlét)?

tegnap 09:48
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Mert egyedül te vagy képtelen normális stílusban kommunikálni.

Csak te személyeskedsz, királykisasszonyozol és használod ugyanazokat a bugyuta emojikat. :)

Oké, hogy nem mindenki MTA tag, de ennyire szinten alulinak sem kötelező lenni.

tegnap 12:23
 22/37 A kérdező kommentje:

A többieknek nagyon szépen köszönöm a normális válaszokat.

Igen, a Maternity lenne az egyik, amit néztünk. Sajnos Budapest van a legközelebb + legalább végig autópálya is van, így, ha magánkórház mellett döntök, akkor onnan fogunk választani.

tegnap 12:24
 23/37 anonim ***** válasza:
84%

Én kétszer szültem, és mindenáron a háborítatlan, természetes szüléshez ragaszkodtam. Amit én figyelembe vettem:

Ahova tartozok, ott mi a módi? Minden kórháznak van szülős fb csoportja, ott érdemes olvasgatni. Én pl a bpi Uzsoki kórházhoz tartozok, ott kifejezetten támogattak ebben, bár én nagyon határozott vagyok és jól tudom képviselni magam. Olvastam ott is negatívumokat és én se voltam mindennel elégedett 100%-ig, de a magánkórház nem adott volna annyival többet, mint amennyibe került volna, pedig simán kifizettem volna.

Másik: bár könnyű azzal jönni, hogy a magánkórház kényelmesebb, ott lehet az apa, stb, de ha bármi komplikáció van, és azért lássuk be, ez nem olyan, hogy csak 10000-ből 1 eset, rögtön hajítanak az ügyeletes állami kórházba, miután ki is fizetted a halom pénzt, ami sos jellege miatt valszeg a SOTE vagy a Honvéd. A magánkórházak semmilyen komolyabb komplikációra nincsenek felkészülve, a fenti sos kórházak meg darálók, biztonságban leszel, de lehet a végén azt kívánod bár maradtál volna inkább Szegeden (ottani kórházat nem ismerem). És amire sajnos ismerek személyes példát, egy ilyen sos átszállítás mentővel, egy kisbabának majdnem az életébe került, rengeteg problémával küszködtek még utána hónapokig, és nincs kizárva a tartós agysérülés. Mert nekik 3 perc is sokat számít, a nagy kórházakban meg fel vannak erre készülve, főleg a SOTE. Harmadrészt nekem volt hres barátnőm, aki az újabb magánkórházakba toborzott orvost, és mondta, hogy ezek eléggé "maradékok", mert ma már az állami kórház többet ad az orvosnak, tehát szakmailag kvára rosszabbak a kilátások ott. A luxus, amit megfizetsz, leginkább a szobákra, higiéniára vonatkozik.

Egyikre se akarlak rábeszélni, csak ne legyél abban a tévhitben, hogyha te kifizetsz 1,5-3 millió ftot, akkor majd minden garantáltan csodás lesz. Max tisztább.

tegnap 12:39
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

Ahol én szültem, ott pl az egyágyas szoba, amiért korábban fizetni lehetett, covid óta a covidos kismamáknak van fenntartva, nem kerülhetsz oda akkor sem, ha fizetnél. És szakorvosi javaslattal sem feltétlenül császároznak, a nőnek, akivel egy szobában voltam, volt papírja, de a szülész elment megkérdezni szakorvost, hogy ez szerinte indokolja-e, és így hüvelyi szülésnek indult, csak végül komplikáció miatt császár lett. Szóval ha ehhez a kettőhöz ragaszkodsz, meg hogy a férjed ott lehessen az első napokban, akkor mindenképp magánkórház.

Viszont én nem mernék elindulni 1,5-2 órányira szülni menni. Mikor mi elindultunk a kórházba, abban sem voltam biztos, hogy szülni fogok, csak olyan furán fájt, szerettem volna, ha rám néznek. 6 perc volt az út a korházig, az is az örökkévalóságnak tűnt. Szóval érdemes lehet az utolsó hetekre Budapestre költözni, hogy ha hirtelen menni kell, ne legyen gond. Habár, ha programcsászár, akkor talán nem is lesz erre szükség.

tegnap 13:09
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem merném bevállalni ekkora távolságra a magán kórházat. Mi van ha 2 héttel előbb indul be a szülés, és nincs idő 2 órás útra? Esetleg úgy, hogy az utolsó hónapban felköltöznék Budapestre. Nem merném megkockáztatni.

Én államiban voltam. Sürgősségi császárom lett. Szerettem volna 2 ágyas szobába kerülni, de front volt és teltház, még a terhes patológián is voltak. Így 5 ágyasban voltunk. Férjemhez csak látogatási időben lehetett kimenni, babát bent kellett hagyni a csecsemősöknél. Nehézséget az jelentett, hogy 5 babából egy legalább mindig sírt, így alvás az nem volt a bent töltött idő alatt. De én hozzá vagyok szokva a "magyar valósághoz", nem volt annyira vészes.

Egy jó tanács, ha már anyuka leszel: tanulj meg kiállni magadért és a gyerekedért, nem támaszkodhatsz állandóan a párodra. A "mindennap szülinap" is valószínűleg véget ér, kivéve ha egy eszik-alszik-mosolyog babát kapsz. Erre is készülj lelkileg.

Szerintem lépj be facebook csoportba, biztos van Szegeden szültem vagy valami hasonló. Ott többet tudnak segíteni tapasztalattal, hiába ír valaki Budapesti vagy Debreceni kórházról. Mindenhol más.

tegnap 14:20
 26/37 anonim ***** válasza:
52%

Isten volt a magankorhaz, Dunamedicalban voltam császárral. Bár volt papírom de az állami erőltetni akarta hogy szüljek természetesen,így magánba mentem ahol a kiírt napon meg is műtötték. Az előtörténetem alapján eldöntötte az altatóorvos milyen altatást kapjak és gyógyszert és mondták ha netán előbb indul be a fájás akkor is nyugodtan menjek be.

A műtét gyors volt, a nővérkék nagyon segítőkészek voltak( csak egy bunkó éjszakás volt de az sztk bunkóságtól az is messze volt)

Jó volt a kaja és külön szobát kaptam ahova nyitvatartás alatt bármikor bemehetett hozzánk a férjem aranyóránk is volt, az egyetlen amit utáltam hogy a közelben volt az A38-qs hajó és éjszaka ment a tuc-tuc.

Bejött később 3gy nő aki betanította hogyan masszírozzam majd a hegem,ha kérsz segítséget akkor egy szoptatási tanácsadó is segít. A hegem tökéletesen begyógyult.

Viszont tény ha baj van akkor átszállítanak egy államiba.

tegnap 17:36
 27/37 anonim ***** válasza:
75%

Egyénfüggő, szerintem az alapján, amit írsz magadról, nektek megérné. Az állami ellátással szerintem az a legnagyobb baj (nemcsak a szülészetben), hogy kiszámíthatatlan, kórház-, osztály-, orvos- és nővér-függő, hogy horror vagy "kellemes" élményként marad meg, ami nem szabadna hogy így legyen ha már egyszer nincs szabad orvosválasztás ezügyben.

De így, hogy nem Bp-en laktok elég rizikós, mert ilyenkor lakást szoktak bérelni az utolsó 1-2 hétre + apuka szabadságot vesz ki, ami lássuk be, az átlagember számára nem opció. Viszont ha bármi miatt hamarabb indul be a szülés, pláne ha nem szép lassan, hanem hirtelen (ami nem jellemző első gyereknél, de attól még megtörténhet), akkor rohadtul nem lesz időtök Szegedről feljönni Pestre, arról nem is beszélve, hogy bizonyos szinten már nemhogy autóban ülni, de feküdni sem biztos, hogy tudsz a fájdalomtól, és nem mókás az autópálya mellett szülni.

Nekem egyébként személy szerint nagyon megérte, de én bizonyos speciális körülmények miatt az állami ellátásban szinte biztos, hogy császáros lettem volna, főleg, hogy túlhordtam egy héttel (valószínűleg már ezt sem engedték volna). Végül így is császár lett, 24 órás vajúdás után, de mindent megtettek, hogy hüvelyi szülés legyen, partnerként, felnőtt emberként kezeltek, mindenbe bevontak, mindent elmondtak stb. - szülni ugyan nem szültem állami rendszerben, de egyéb területeken van összehasonlítási alapom. Nem azt mondom, hogy minden állami kórházas szülés rémálom, de én pl. nagyon rosszul viseltem volna ha nem a férjemmel vagyunk egy saját családi szobában, hanem egyedül vagy pláne szobatársakkal.

tegnap 18:42
 28/37 anonim ***** válasza:
70%
27-es vagyok: én egyébként a Tritonlife Róbertben szültem, választott orvossal és szülésznővel. Ami még utólag nézve szintén nagyon pozitív volt, hogy mindenben segítettek, megmutattak mindent a babával kapcsolatban, szoptatási tanácsadó, gyermekorvos, gyógytornász stb. jött és segített, és a nővéreket tényleg bármikor lehetett hívni, az éjszaka közepén is kedvesen, mosolygósan jöttek segíteni.
tegnap 18:47
 29/37 babyboom567 ***** válasza:
78%

Én ehhez fűznék pár szót, próbálom úgy,hogy ne vedd bántásnak, tényleg nem az a cél."Valamint, nagyon egyben vagyunk a párommal, ő a támaszom mindenben. Ő kettőnk közül a határozottabb, képviseli az érdekeimet mindenhol és egyszerűen már most rosszul vagyok a gondolattól, hogy napokig nélküle kéne lennem"

Szóval ezen kezdj el dolgozni,hogy ez változzon,mert ANYA leszel.Ki kell szállnod a gyerek szerepből és felelősséget kell vállalnod az életedért,és a gyerekedért.Ha ez így marad,akkor te rengeteget fogsz sírni.Nagyon nagyon sokat.Mert a gyerekezés, egy 0-24es meló,milliószor kell egy nap dönteni.Lehet ,hogy átvertek téged, és azt gondolod, hogy egy rózsaszín cukormázas tündibündi a babázás,hát a lóf...aszt.Egy pisiskakás,visítva sírós,hányásos,éjszakázós,hónapokig/évekig nem alvós,0/24es meló,ami közben életben kell tartani a jövevényt.Rettenetesen arcon fog vágni a valóság,akkor is ha 20ezrest használtok wc-papírnak.(akkor meg főleg, ha ez az összes pénz a pasidé,és ő hipphopp meggondolja magát,és egyedülálló anya leszel)

Amit tanácsolok neked:

-kezdj el felelősséget vállalni magadért a döntéseidért,ne függj rá a pasidra.(Azért abba is bele kellene gondolni, hogy meg is halhat a másik,és akkor a gyász közepette kell saját lábra állnod)

-oszd be értelmesen és hatékonyan az erőforrásaidat(tanulj, fektess be pénzt,légy előrelátó,gazdálkodj a pénzzel/idővel értelmesen,élhetően)

Sikeres,arany életed lehet,ha okosan csinálod,és szuper és boldog anyuka lehetsz.De ehhez fel kell nőni.Kezdd el ma!

tegnap 19:05
 30/37 A kérdező kommentje:

Nem vagyok szerepben attól, mert a férjem (nem pasim) fontos számomra, és szeretek vele lenni.

Ketten vállaljuk a babát, ketten is fogunk róla gondoskodni.

(És nem, szerencsére nem mindenkinek masszív szívás az anyaság. 😅)

tegnap 20:11
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!