Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megéri a magánkórház azt a...

Megéri a magánkórház azt a pluszt?

Figyelt kérdés

Még a terhességem elején járok.

Szerencsére sosem kellett kórházban tartózkodnom, szűréseket, kivizsgálásokat, kisebb beavatkozásokat mind-mind magánúton csináltatjuk.

Szegeden élünk, itt elérhető közelségben nincs magánklinika. Pestre mennénk, ha úgy döntünk, magánúton szeretnénk a szülést is.

Ha lenne a városban lehetőség rá, gondolkodás nélkül azt választanám. De így, hogy még autóznunk kéne oda is, haza is 1,5-2 órát, nem tudom... Szóval itt inkább az idő és az út a kényelmetlenség, nem is a pénz.

Rólam tudni kell, hogy én nagyon elvagyok a saját kis világomban, nem nagyon találkozom a "magyar valósággal". Barátnőim szokták mondani, hogy én vagyok az, akinek szinte minden nap születésnap, a maradék 2 pedig a karácsony.

Valamint, nagyon egyben vagyunk a párommal, ő a támaszom mindenben. Ő kettőnk közül a határozottabb, képviseli az érdekeimet mindenhol és egyszerűen már most rosszul vagyok a gondolattól, hogy napokig nélküle kéne lennem, hogy nem lehet ott a gyereke első napjainál.

Szóval, a kérdésem igazából, hogy mennyire rossz a kórházi időszak, ha kicsit kényelmesebb vagyok? Mennyire nehéz hozzájutni pl. külön szobához, mennyire veszik rossz néven, ha inkább azt kérem, ott vizsgálják a babát és szeretnék végig vele lenni? Mennyire "futószalag" az egész (akár maga a szülés, akár a bentlét)?

ma 09:48
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem nem éri meg.
ma 10:11
 2/29 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd kicsit bővebben? 😊
ma 10:12
 3/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon helyzet és emberfüggő. Na meg a kórházban dolgozók szakértelme, empátiája. Szegeden nem vagyok ismerős, szóval csak szimplán a szülésemet tudom elmesélni, hogy hogy éltem meg, milyenek voltak az emberek. Állami kórházban voltam. Nagyjából mindenki emberséges kedves volt. A szülésznő mellett is biztonságosan éreztem magam. Határozott volt, mégis kedves hozzáértő. Az orvos és az ápoló is. Pedig nagyon hangos voltam. Egyszerűen hiába próbáltam magam visszafogni úgy tudtam nyomni hogy ordítottam közben, egyszerűen máshogy nem volt erőm nyomni. Tehát ennek ellenére is nagyon megértőek voltak. Egyedül azzal nem voltam megelégedve, hogy az aranyórában nem segített a csecsemős rátenni a mellemre. Ő nem tudott rákapni úgy ahogy volt, de én is hibás voltam mert nem néztem utána ennek a részének.

Összességében jó volt, inkább magamat készíteném fel jobban ha újrakezdhetném.

Egyébként nem is csak kórház függő, mert egy kórházon belül is több ember dolgozik, inkább attól függ kihez kerülsz épp akkor. Na meg hogy mennyire bonyodalmas maga a szülés.

Én egy ideig voltam egy másik anyukával, de akkor még meg sem született, utána végig egyedül voltam. Ez az osztály telítettségétől függ. Szintén nem tudhatod előre.

A vizsgálathoz nem tudok hozzászólni, az enyémet elvitték, én pedig olyan szinten elaludtam hogy nem tudták felkelteni. Reggel született meg, délután 3 felé keltem fel... Na igen, sok mindent máshogy csinálnék. Szó mi szó, szerencse kell hozzá.

A távról pedig annyit hogy ez is nagyon helyzetfüggő. Ki tudja hogy téged mennyire fog megviselni a szülés. Engem annyira nem viselt meg, hogy ne tudnék végig ülni egy akár két órás autóutat, de ezt előre nem tudhattam. Te sem tudhatod előre.

Közelebb nincs , akár egy másik városban, de nem ennyi autóuttal?

ma 10:28
 4/29 A kérdező kommentje:
Császárt szeretnék majd, természetes szülésre képtelen lennék. :(
ma 10:50
 5/29 anonim ***** válasza:
85%

Ha szegedhez tartoznék szülés szempontjából egy percig sem gondolkodnék magán dolgokon. Messze híres a jó szülészeti és nőgyógyászati ellátásáról

Én inkább helyi baba mama csoportokban érdeklődnék, relevánsabb válaszokat kapnál.

Én Kecskeméthez tartozom, ez is jó, biztos nem fizetnék magánklinikáért pedig megtehetném

ma 10:51
 6/29 anonim ***** válasza:
Debrecenben szültem sürgősségi császárral a Kenézy kórházban. Nagy korhaz, tehát sok frissen szült anyuka volt, nekem mégis csak egy szobatarsam volt, ő is nagyon kedves, utolsó nap pedig már egyedül voltam, mert ő egy nappal korábban szült. Annyit hozzátennék, hogy friss csaszarsebbel nekem jól jött az a kis segítség, amit kölcsönösen nyújtottunk egymásnak (ő is csaszaros volt). És teljesen pozitív a kórházi személyzettel kapcsolatosan is a tapasztalatom, segítőkészek, emberségesek voltak az orvosok és az ápolók, csecsemosok is, persze 1-2 kivétellel az 5 nap alatt (indított szülésem volt, így húzódott 5 napig a kórházi bentlet), dehát annyit ki lehetett bírni. Nekem is hiányzott a férjem, de pár naprol volt szó, nem a világ, és ott úgy pörögtek az események, hogy pikk-pakk elrepült. Összességében nekem nem érte volna meg 1-2 milliót alsóhangon kidobni egy magánkórházra, mert a csaszarsebtol igyis-ugyis szenvedtem, ez nem a helyen múlt. :D +elég volt a kb 10 perc autóút haza a kórházból, nem bírtam volna ki órákat kocsiban frissen mutve. De nyilván vannak itt, akik azt írják, megérte nekik, nekem viszont ez a véleményem. Én se voltam előtte soha kórházban, nekem is új volt az a környezet, de én pl sokkal rosszabbra számítottam.
ma 10:51
 7/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha csaszart akarsz, akkor maganba kell menned.

Allamiban ez nem bemondasra mukodik,csak alapos indokkal csaszaroznak.

ma 10:55
 8/29 anonim ***** válasza:
69%

Pfuuu jaaa hogy ilyen extra kívánságaid is vannak...akkor menj és fizess érte ha királykisasszonyka nem hajlandó amire a halandó emberek..próbáltam rendesen hozzáálni a kérdéshez de ezek után...

ma 10:56
 9/29 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta az orvosom, hogy ha viszek szakorvosi papírt, itt sem lesz probléma a műtét miatt.
ma 10:57
 10/29 A kérdező kommentje:
8-as, szerintem semmi olyat nem írtam, ami miatt így kellene puffognod. Próbálj viselkedni.
ma 10:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!