Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan tudja az emberi test,...

Honnan tudja az emberi test, hogy most szülni kell?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

33hetes vagyok, sajnos aludni már nem tudok rendesen (gondolom nem vagyok ezzel egyedül) és nagyon sokat jár az agyam...

Próbáltam rákeresni a neten a kérdésemre, de nem igazán találtam rá semmit.

Szóval az érdekelne, hogy a testünk, méhünk miegymás, honnan tudja, hogy eljött az idő és kezdjen el intenzíven dolgozni a szülésért? Mi indítja be? Milyen változás zajlik odabent ami jelet küld, hogy na most irány a szülés? Honnan tudja, hogy megérett a magzat a dologra illetve a koraszüléseknél mi váltja ki, hogy mégse tudja, hanem elindulnak a fájások... de mitől indulnak el? Mi jelez nekik?

Köszi, ha valaki erre tud valami tudományos magyarázatot :)

Nyilván a szülés beindulásának jeleit anyaként ismerjük, de a jelek honnan tudják, hogy jönni kell? :D

ma 07:19
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt a cikket találtam a témában.

[link]

ma 07:55
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, érdekes elméletek, valahol közte lehet az igazság is :) Kár, hogy nem lehet tudni, vagy még nem jöttünk rá, talán a koraszülések is elkerülhetőek lennének.
ma 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!