Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megéri a magánkórház azt a...

Megéri a magánkórház azt a pluszt?

Figyelt kérdés

Még a terhességem elején járok.

Szerencsére sosem kellett kórházban tartózkodnom, szűréseket, kivizsgálásokat, kisebb beavatkozásokat mind-mind magánúton csináltatjuk.

Szegeden élünk, itt elérhető közelségben nincs magánklinika. Pestre mennénk, ha úgy döntünk, magánúton szeretnénk a szülést is.

Ha lenne a városban lehetőség rá, gondolkodás nélkül azt választanám. De így, hogy még autóznunk kéne oda is, haza is 1,5-2 órát, nem tudom... Szóval itt inkább az idő és az út a kényelmetlenség, nem is a pénz.

Rólam tudni kell, hogy én nagyon elvagyok a saját kis világomban, nem nagyon találkozom a "magyar valósággal". Barátnőim szokták mondani, hogy én vagyok az, akinek szinte minden nap születésnap, a maradék 2 pedig a karácsony.

Valamint, nagyon egyben vagyunk a párommal, ő a támaszom mindenben. Ő kettőnk közül a határozottabb, képviseli az érdekeimet mindenhol és egyszerűen már most rosszul vagyok a gondolattól, hogy napokig nélküle kéne lennem, hogy nem lehet ott a gyereke első napjainál.

Szóval, a kérdésem igazából, hogy mennyire rossz a kórházi időszak, ha kicsit kényelmesebb vagyok? Mennyire nehéz hozzájutni pl. külön szobához, mennyire veszik rossz néven, ha inkább azt kérem, ott vizsgálják a babát és szeretnék végig vele lenni? Mennyire "futószalag" az egész (akár maga a szülés, akár a bentlét)?

jan. 18. 09:48
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
88%

De miért nem akarod hogy maga "döntse" el mikor jön? Nyilván ha kell mert egészségügyi oka van akkor nincs mese, de ha amúgy nincs semmi ok? Jó ez hogy idő előtt kijön?

Jó mondjuk én nagyon a természetesség híve vagyok, lehet ezért nehéz téma ez nekem.

/Csak kérdezem/

jan. 19. 10:14
 42/67 A kérdező kommentje:
Mert nekem szimpatikusabb a programozott császármetszés.
jan. 19. 10:19
 43/67 babyboom567 ***** válasza:
82%
Ez úgy kamu ahogy van.Ha neked lenne egy 8 éves(örökbefogadott) gyereked,akit másfél éves kora óta nevelsz,nem lennél ennyire világtalan,és egészen biztosan találkoztál volna a való élet kihívásaival.
jan. 19. 10:31
 44/67 A kérdező kommentje:
Nem mindenkinek ugyanaz a valóélet.
jan. 19. 10:33
 45/67 anonim ***** válasza:
48%
Amúgy semmi baj nincsen a császármetszéssel, de azt nem akarod megvárni, hogy magától beinduljon? Van már olyan, hogy hagynak vajúdni 1-2 órát aztán császármetszés. Így a baba is felkészül arra, hogy kijöjjön, elindulnak a hormonok is ezzel kapcsolatban de mégis meg van a császár, amit szeretnél.
jan. 19. 10:40
 46/67 A kérdező kommentje:
Nem, főleg, ha még autóznunk is kell egy jó 1,5 órát.
jan. 19. 10:43
 47/67 anonim ***** válasza:
100%
Nem rosszból, de hiába vagy kiírva program császárra a 39. Hétre, ha a babád úgy dönt a 38.-on, hogy ő jönni akar. Erre az eshetőségre is készülj fel. Megpróbálhatsz mindent megtervezni, de a baba áthúzhatja a számításaidat. Ilyen eset miatt én érdeklődnék a helyi kórházban.
jan. 19. 11:13
 48/67 A kérdező kommentje:
Ezzel tisztában vagyunk mi is.
jan. 19. 11:20
 49/67 anonim ***** válasza:
A kiírtvidőpontot mindig megvárják,de ha előbb beindul a szülés akkor egyből műtenek ha úgy látják tényleg jön a baba.
jan. 19. 11:29
 50/67 A kérdező kommentje:
Nem szokták megvárni a 40. hetet.
jan. 19. 11:32
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!