Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit választanál, élnél a...

Mit választanál, élnél a megszületett gyerekeidért vagy meghalnál a meg nem születettért?

Figyelt kérdés
Méhizomba nőtt méhlepényem van, amitől egy fokkal magasabb a kockázat, hogy elvérzek szülés közben. Biztos, hogy csak én reagálom túl, de nem tudok máshogy reagálni, halálfélelmem van a szüléstől és nem tudom várni. Ha minden rendben lesz, utána teljes szívvel ott vagyok a babámnak, előtte is próbálok, csak ez az érzés beárnyékolja. Van már két gyerekem, és bűntudatom van és félek, hogy mi van, ha nem leszek ott felnevelni őket. Bevallom, én a 2 meglévőt helyezném prioritásba, és élnék, hogy ők anyával nőjenek fel. De közben emiatt bűntudatom is van, mert szegény harmadik. A kérdés abszolút csak elméleti, nem vagyok választási lehetőségben, nem is valószínű, hogy bármi baj lesz pár extra tasak véren kívül vagy hogy elvesztem a méhem, de ez a kérdes ott motoszkál a fejemben egy ideje.
tegnap 09:48
A kérdező szavazást indított:
A megszületett gyerekeimért érezném magam elsősorban felelősnek.
Megmenteném a harmadikat minden áron.
36 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Hat ha tudom, hogy olyan betegsem van, ami miatt borzaszto kockazatos lenne egy ujabb terhesseg, akkor nem esnek teherbe. A meglevo gyerekeket valasztom nyilvan. Meg a sajat eletem.

De itt ebben az esetben nincs valasztasa az embernek, tekintve, hogy a problema csak terhesseg alatt all fent.

Akkor mar mindegy,ez van, remelni kell a legjobbakat.

tegnap 09:52
 2/18 anonim ***** válasza:
83%
Ha ilyen kockázatom lenne, nem vállalnék több gyereket. A meglévőknek szükségük van rád. A meg sem fogant, meg nem születettnek nincs.
tegnap 09:54
 3/18 A kérdező kommentje:
Egyet értek mindkettőtökkel. Annyi, hogy én erről nyilván nem tudtam előre, az előző két terhességem és szülésem tankönyvi volt, ez is csak a harmadik trimeszterben derült ki. Többet biztos nem fogok szülni, csak ezzel legyen minden rendben.
tegnap 10:19
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván csak elméleti kérdés, bármi megtörténhet, de ha ezt én dönthetném el, a meglévő gyermeket választanám, illetve az életet. Egy filmben megható tud lenni egy ilyen jelenet, amikor az anya feláldozná magát hogy csak a babát mentsék. Én bevallom ennél nagyobb az élni akarásom, illetve a kötődésem a családomhoz. Borzalmas és kegyetlen lenne átélni, vagy dönteni egy másik élet felett, de amikor babát vállaltam nem kalkuláltam bele hogy az életemet kéne adnom érte. Ugyanis akkor soha nem vállaltam volna. Aztán persze úgyis az élet és az orvostudomány döntené el ezt a kérdést, nem én.
tegnap 10:29
 5/18 anonim ***** válasza:
92%

Alapesetben nincs olyan, hogy szülés közben elvérzik valaki, kivéve, ha az orvosa nem érti a dolgát.

Ilyen esetben ugyanis a császár kötelezö, és a legkisebb gyanu esetén a méhet eltávolítják a gyerekkel együtt.

tegnap 10:40
 6/18 anonim ***** válasza:
25%
Elvetetném a gyereket, aki veszélyezteti az életemet. Nem hasznám félárván a már meglévőket. Nem beszélve arról, hogy ismerek ilyen családot és a nagyobb tesók, sőt az apa sem tudja tiszta szívből szeretni a kicsit ezek után.
tegnap 10:46
 7/18 anonim ***** válasza:
79%

Ezt előre nem lehet tudni 1 és 2! :D

Átestem ezen.

Első gyerekemmel voltam terhes. A szülésig senki nem vette valahogy észre nálam, hogy izomba nőtt a méhlepény. Utólag mindenki okos volt, hogy pedig ezt lehetett volna látni az uh-val. Mindegy is.

Beindult a vajudás, mentem a kórházba a fájásokkal. Megvizsgáltak, mivel zárt volt a méhszáj, hazaküldtek.

Másnap reggel szintén fájások, szintén kórház, kaptam egy görcsoldót, irány haza.

3nap 2perces fájásokkal mentem be. Hozzáteszem a görcsök megvoltak az első fájás óta, csak volt, hogy 10 percesek, volt hogy 3.

3.nap férjem kicsapta a balhét, így fektettek be. Végül burkot repesztettek, oxit adtak. Had szóljon...

24óra újabb pokoli vajudás után sem tágultam, műtő.

Császároztak. Na itt derült ki a turpisság. Kitépték a méhlepényt, ömlött mindenhonnan is a vér. Akkor vették észre, hogy a méhfalba nőtt a lepény. Azonnal altattak.

Mint kiderült számomra, próbálták égetni az ereket, próbálták összestoppolni, nem ment. 3 egység vért kaptam, kivették a méhem.

Én igazából annyit tapasztaltam az egészből, hogy Fájt a császárseb meg belül is. De mivel első volt, így nemtudom volt e plussz fájdalom.

2 gyereket akartunk, így nem volt kérdés, 1 lett.

Viszont élvezem, nem menstruálok, nem kell védekeznünk.

Ha lett volna már élő gyerekem, én őt választottam volna, hogy a kérdésre is válaszoljak.

tegnap 10:54
 8/18 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy mindenki azt írja, hogy a meglévőt választaná. Bűntudatom volt, hogy így érzek, de akkor ezek szerint mások sem a filmes, romantikus verziót választanák.

#5 Persze, császár lesz, ráadásul abból is egy olyan fajta, hogy a fél kórház ott lesz a műtőben, úgyhogy valószínűleg nem lesz semmi baj, de évi 1-2 nő azért meghal szülés közben, és a vezető ok az elvérzés. Nekem is került már ismerősöm emiatt intenzívre, semmi maradandó nem lett végül belőle, de ott is azonnal látták, hogy baj van, azonnal reagáltak, és mégis majdnem kivérzett a nyomorult. A komplikált szüléseknél gyakrabban van valamilyen szövődmény, ami miatt szülés utáni hetekben halhat bele az ember. És tudom, ezekre mind nagyon pici az esély, és nyugodt lehetnék, hogy nem lesz baj, de alattomosan bekúszik a fejembe, hogy mi van, ha mégis. Tavaly is meghalt két ember programozott császár közben, ők is elvéreztek (véralvadási zavaruk volt). Gondolom ők sem gondolták, hogy ez lesz. Ilyenkor általában az van, hogy hiába nyomják beléjük a vért, gyorsabban vesztik, mint ahogy adni tudják nekik.

tegnap 10:57
 9/18 A kérdező kommentje:

#7 Köszi, nagyon jó igazi tapasztalatot olvasni! Pláne, hogy nagy baj ezek szerint nem lett belőle. Azt sajnálom, hogy ti még akartatok babát, nálunk szerencsére ez sem probléma, nekem sem fog hiányozni a menstruáció. 😅

Hála égnek, hogy egy nagyon jó helyre jártam uh-ra, ahol mindent nagyon alaposan megnéztek, ha utólag derül ez ki, lehet, hogy kevesebbet stresszelek előre, de utólag biztos jobban kiborulok.

tegnap 11:03
 10/18 anonim ***** válasza:
57%

"de évi 1-2 nő azért meghal szülés közben, és a vezető ok az elvérzés"

Igen, és az ok az, hogy az orvos nem figyel oda szülés közben, meg nem akar "fölöslegesen" müteni. Aztán mire rájön,h ogy kellene, addigra késö!

Ha neked már idöben észrevették, akkor az orvosod tényleg odafigyel, normális.

tegnap 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!