Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért kell az olyan anyukákat...

Miért kell az olyan anyukákat bántani, akik nem szeretnének szoptatni?

Figyelt kérdés

Leginkább ebben a témakörben vettem észre,hogy aki feltesz egy olyan kérdést,amiben leírja,hogy nem szeretne valami miatt szoptatni,akkor jön rá 60-70 válasz,hogy milyen ember lehet Ő,nem való neki gyerek,ne szüljön,nem érdemlik meg az "ilyenek",hogy gyerekük legyen és még sok ilyen stílusú válasz.

Nem értem,hogy ez miért jó.

Ha valaki eldönti,hogy nem akar szoptatni,akkor nem hiszem,hogy majd azoktól a válaszoktól,amiket itt kap megjön a kedve hozzá.

Nem értem,miért ilyenek egyes anyukák?

Írják,hogy majd beteg lesz a pici és allergiás...

Az én babám 1 hónapos,tápszeres.Eddig semmi baja nem volt,nagyon nyugodt és boldog baba,mindenből a legjobbat kapja,semmibőn nem szenved hiányt.

Nem lavinát akarok ezzel indítani,senkit nem szeretnék bántani,csak érdekel,hogy egyesek miért ilyenek másokkal...

2011. szept. 5. 17:42
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
20%

Hú banyek, mennyi válasz jött és egyik szégyenletesebb mint a másik. Hogy jöttök ahhoz hogy így írjatok a kérdezőről? Nem is ismerik sem őt, sem a férjét. Hogy lehettek ilyen rosszindulatúak és kegyetlenek? Olyan itt a hangulat mint egy lincselésen, a csőcseléket már nem is érdekli hogy miért csak lehessen minél jobban belerúgni az áldozatba, minél nagyobb fájdalmat okozni. A többség meg se próbálta megérteni vagy normálisan kifejteni a véleményét hanem egyből agresszívan támadtok. Remélem a kérdező már nem olvassa a válaszokat mert ennek semmi értelme. Komolyan szégyelljétek magatokat! Jó kis társaság gyűlt össze ezen az oldalon, mondhatom...

Jöhet a lepontozda, azt úgyis nagyon szerettek...

2011. szept. 9. 16:40
 62/70 anonim ***** válasza:
76%

Azt hiszem a kérdező már kifejtette az álláspontját a dologgal kapcsolatban. Nem egy embernek az jött le, hogy a kérdező anyuka nem azért nem szoptat, mert nem tud, hanem azért, mert félti a saját alakját és a melli feszességét. Mindegy, hogy erre szépen vagy durván fognak reagálni a válaszadók, de akkor is felháborító, ha valaki önnön magát előtérbe helyez az önző indokai miatt, mint a saját gyermekét. Kérlek olvasd vissza az eddigi válaszokat, és a kérdező hozzászólásait és magát a kérdést!

Adva vagyon egy anyuka, és az egy hónapos kislánya. Az anyuka tápszerezi a babát, és miért? Mert ő is, meg a férje is féltik az asszonyka alakját és féltik a melleit, nehogy a szoptatástól azok megnyúljanak. Áldozat vállalásnak tartja, ha nem mehet el egy vacsorára a baba miatt, és nem ihat meg egy pezsgőt. Most ki is itt a csőcselék? Nehogy már valaki is megvédjen egy olyan nőt, aki habár tud, mégsem akar szoptatni, mert félti a külsejét! Most őszintén! Anya az ilyen? Ha igen, miféle?

És igenis olvassa csak el! De nem azért, mert bántani akarnám, hanem azért, mert tanulja már meg végre, hogy a gyereke érdekeit nézze leges legelőször, és hogy mit jelent anyának lenni!

Hadd mondjam el, hogy én sem vagyok egy világrondája. Elmondhatom, hogy elégedett vagyok magammal, de amikor megszületett a kislányom, nem volt kérdés, hogy szoptassak vagy sem. És még csak fel sem merült bennem, hogy tápszerezzem a saját gyermekemet, csak hogy megőrizzem az alakom, és a férjemmel változatlanul tudjunk szexuális életet élni. A férjem kizavart volna a világból, ha előjöttem volna olyan hülyeségekkel, hogy tápszerezem a gyerekem.

Van még esetleg kérdésed azzal kapcsolatban, hogy miért is szapulják annyian ezt a drágalátos "anyukát"? Csak mert szívesen elmagyarázom részletesebben is, ha kell.

2011. szept. 9. 22:52
 63/70 anonim ***** válasza:
76%
A feleség szülés után is bombasztikusan néz ki, a férj örül, mert villoghat vele. Kell egy gyerek is, hogy meglegyen a"tökéletes" család....... Na azt hiszem erre mondják, hogy nem mind arany, ami fénylik!
2011. szept. 9. 22:57
 64/70 anonim ***** válasza:
70%
Kívül arany, belül rohadt alma.
2011. szept. 9. 22:57
 65/70 anonim ***** válasza:
76%

Hú banyek, mennyi válasz jött és egyik szégyenletesebb mint a másik. Hogy jöttök ahhoz hogy így írjatok a kérdezőről? Nem is ismerik sem őt, sem a férjét. Hogy lehettek ilyen rosszindulatúak és kegyetlenek? Olyan itt a hangulat mint egy lincselésen, a csőcseléket már nem is érdekli hogy miért csak lehessen minél jobban belerúgni az áldozatba, minél nagyobb fájdalmat okozni. A többség meg se próbálta megérteni vagy normálisan kifejteni a véleményét hanem egyből agresszívan támadtok. Remélem a kérdező már nem olvassa a válaszokat mert ennek semmi értelme. Komolyan szégyelljétek magatokat! Jó kis társaság gyűlt össze ezen az oldalon, mondhatom...

Jöhet a lepontozda, azt úgyis nagyon szerettek...

Hasznos volt számodra ez a válasz?

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:40

Privát e-mail a válasz írójának

"Nem is ismerik sem őt, sem a férjét."

A kérdés megválaszolásához elég jól megismerhettük. (lásd:

A kérdező kommentje:

Persze,nem tudom,hogy beteg lesz-e kisgyermek korában,de mindent megfogok tenni azért,hogy ne legyen beteges.

Nem érzem magam ettől rossz anyának,imádom a kislányomat.

Egyszerűen valamiért undorodtam a szoptatástól.Mindenki mondta,hogy majd más lesz,ha megszületik a kicsi,de nem lett más.

Nem bántam meg,hogy nem szoptatom.Jó,ez most biztosan furcsán hangzik másoknak.

De pl szombaton voltunk egy vacsorán a párommal(a lányunk otthon aludt az ágyában,felügyelettel) és az asztalunknál ült egy nő,aki semmiből nem mert enni,mert teljesen kész volt,hogy mi lesz,ha a picinek fájni fog tőle a hasa,egy korty pezsgőt nem ivott.Nem vagyok nagy evő,jelenleg 65 kg vagyok,de én biztos nem bírtam volna azt,amit az a nő csinált ott.A férje azt is elmondta,hogy a felesége tornázni sem jár és nem is fogyókúrázik azóta,amióta meg van a baba,szinte már semmi életük nincsen)

Mit szűrsz le ebből?

az asztalunknál ült egy nő,aki semmiből nem mert enni,mert teljesen kész volt,hogy mi lesz,ha a picinek fájni fog tőle a hasa,egy korty pezsgőt nem ivott.Nem vagyok nagy evő,jelenleg 65 kg vagyok,de én biztos nem bírtam volna azt,amit az a nő csinált ott.A férje azt is elmondta,hogy a felesége tornázni sem jár és nem is fogyókúrázik azóta,amióta meg van a baba,szinte már semmi életük nincsen)

Ismételjem még magam?

2011. szept. 9. 23:01
 66/70 anonim ***** válasza:
93%

Persze, hogy bántsák! Ő megteheti azt, hogy nem szoptat, mert olyan a kedve? Ő megteheti azt, hogy a pici érdekeit nem nézi? Ő megteheti azt, hogy az anyatejet megvonja a saját babájától? Ő megteheti azt, hogy lenéz másokat amiért azok szoptatnak? Ő megteheti??? Mond el nekem, hogy miért?

Az ilyen lenne a mintaanyuka?

2011. szept. 9. 23:05
 67/70 anonim ***** válasza:
93%

Persze azért van némi ellentmondás

A nő semmit nem evett- a férj panaszkodott felesége nem fogyókúrázik--- a nem evésnél hogyan lehetne jobban fogyókúrázni? Mondjuk úgy érthető lett volna, hogy zabált, mint az állat, mondván szoptat kell az energia és férj csóválja a fejét..

Az meg tényleg, nyomorult szoptató anya, aki még egy pohár pezsgőt sem ihat--- ez komoly indok a nem szoptatásra.

Egy alkoholistánál igen, valóban, de egy alkoholistának minek kell a gyerek. A mi családunk tele van ilyen anyákkal és tapasztaltam milyen lelki nyomor ez a gyerekeknek.

2011. szept. 9. 23:18
 68/70 anonim ***** válasza:
21%
Nem vagyok hülye, tudom miért szapuljátok és persze mindenkinek meglehet a véleménye de nem mindegy, hogy annak milyen formában, stílusban adunk hangot mert az minket minősít. A kérdező nem akart megbántani senkit, azokat sem akik iskolás korú gyereket szoptatnak, pedig ahhoz is hozzá lehetne tenni egy s mást. Viszont cserébe olyan válogatott szitkokat kapott amit véleményem szerint nem érdemelt meg. Neki más az értékrendje mint Nektek de ez még nem jogosít fel Titeket hogy úgy beszéljetek vele mint a sz*ros ronggyal. Egyrészt mert ez jó nagy bunkóság, másrészt a célt sem fogjátok elérni vele mert ettől nem fog "észbe kapni", csak elmenekül az agresszív támadások elől. Míg ha normális hangnemben írtatok volna észérveket talán még el is gondolkozott volna. Nem akartatok segíteni, hatni rá, csak kővel dobálni. És ezt nem csak ennél a kérdésnél vettem észre hanem sok helyen előjön, hiányzik a segítő szándék. De ez már nem is ide tartozik.
2011. szept. 9. 23:19
 69/70 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegyik válasz volt sértő és durva. Igenis voltak sokan, akik mindenféle sértés nélkül elmagyarázták, hogy miért jó a szoptatás, és miért nem. Igazad van, hogy a válaszunk minket minősít. Abban is igazad van, hogy szépen és értelesen is meglehet beszélni a dolgot. De azt kétlem, hogy ezt az anyukát bármivel is rálehetne venni arra, hogy változtasson a döntésén. Más az értékrendünk? Miért, talán hibázunk, ha nem tápszerezünk? Te hogy gondolod? Itt nem a szapulás a téma. Itt az a téma a gyerek szoptatása.
2011. szept. 9. 23:48
 70/70 anonim ***** válasza:
45%
Nem, nem hibáztok, sőt de nem is mondtam ilyet. Az hogy más az értékrend az azt jelenti hogy Neki más a prioritás mint Neked, ennyi az egész. És valóban nem a szapulásról szól, de nem lehet mellette elmenni szó nélkül amiket itt olvastam. Tisztelet a kivételnek aki normális hozzászólást írt.
2011. szept. 9. 23:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!