Miért kell az olyan anyukákat bántani, akik nem szeretnének szoptatni?
Leginkább ebben a témakörben vettem észre,hogy aki feltesz egy olyan kérdést,amiben leírja,hogy nem szeretne valami miatt szoptatni,akkor jön rá 60-70 válasz,hogy milyen ember lehet Ő,nem való neki gyerek,ne szüljön,nem érdemlik meg az "ilyenek",hogy gyerekük legyen és még sok ilyen stílusú válasz.
Nem értem,hogy ez miért jó.
Ha valaki eldönti,hogy nem akar szoptatni,akkor nem hiszem,hogy majd azoktól a válaszoktól,amiket itt kap megjön a kedve hozzá.
Nem értem,miért ilyenek egyes anyukák?
Írják,hogy majd beteg lesz a pici és allergiás...
Az én babám 1 hónapos,tápszeres.Eddig semmi baja nem volt,nagyon nyugodt és boldog baba,mindenből a legjobbat kapja,semmibőn nem szenved hiányt.
Nem lavinát akarok ezzel indítani,senkit nem szeretnék bántani,csak érdekel,hogy egyesek miért ilyenek másokkal...
Egyetertek a legtobb hozzaszoloval es nem itelkezem, te dontesed, de ezzel nem teszel jot a babadnak, sot. Nemhogy nem erted, mekkora hulyesegeket irsz, de meg sem akarod latni, hogy mi az igazsag, a tenyeket. Az anyatej nagyon fontos, sot! Mar lertak elottem miert es ez igy van, mar reg be van bizonyitva. Hidd el, sajnos, onzoseg, amit teszel es nem kap meg mindent a babad, raadadul a legfontosabb, LEGERTEKESEBB dolgot nem adod meg neki... Es, hogy aldozatokkal jar? En meg aldozatnak sem neveznem, hogy nem pezsgozhetek vagy ehetek barmit, ez nem aldozat, meg lehet allni, akarmennyire is kivansz valamit, nem nagy ugy.
Es igen, mas, ha valaki nem tud szoptatni, az mas tema, nem tehet rola.
kérdező:
az a nő akit láttál nagyon is eltúlzott mindent.
az igazság: lehet tornázni, lehet szinte mindent enni, inni. nem kell feltétlenül elhízni szoptatás alatt. az élet megy tovább, attól még, hogy szoptat az ember. a melle sem ereszkedik meg.
baja lesz a tápszertől? nem, nem lesz semmi baja, az anyatej pótlására találták ki (akkor ha nincs, vagy valami akadályozza a szoptatást, pl. anyuka dolgozik)
ami viszont vitathatatlan: a legjobb amit adhatsz neki (főként az első hetekben, hónapokban) az anyatej. azt szokták mondani ez az első védőoltása, erősíti az immunrendszerét.
Én maga miatt a tény miatt, hogy valaki nem szoptat, nem ítélek el senkit. inkább az okok érdekelnek, hogy miért.
nem tartod gusztusosnak?! Hát a pisis, kakis pelenka az milyen? gondolom azt kicseréled, nem?
erről azt gondolom, hogy egyszerűen buta gondolkodás.
Úgy gondolom, hogy a szoptatás nem szeretem-nem szeretem kérdés. A szülés sem olyan dolog, amit hetente bevállalnék, mégis, hozzátartozik a gyerekvállaláshoz. Bár, az itt leírtak alapján el tudom rólad képzelni, Kérdező, hogy inkább fizettél a dokinak a programozott császárért, csak hogy megúszd a szülési fájdalmakat és nehogy kitáguljon a hüvelyed.
Az, hogy megadsz neki mindent, ahogy mások is írták, önámítás. Egy pici babának kb semmire nincs szüksége, csak az anyjára, a mellre, az abból érkező tejre és a mellhez tartozó személyre, akihez oda lehet bújni, aki megnyugtat, akin lehet cumizni. Többet jelent ez neki mint a több 10 ezer Ft-os ringatószék meg a 6 nyelven beszélő babakocsi, meg más hülyeségek, amiket a Hozzád hasonló "elkötelezett" anyukák megvásárolnak...
Szóval inkább ne hangoztasd az indokaidat, mert egyszerűen nevetségesek.
Amúgy 16. hónapja szoptatok, és évek óta nem voltam ilyen kevés kg mint most.
Azért érdekes, hogy azok az anyukák akik tápszert adnak a gyereküknek, mind fittek, egészségesen táplálkoznak, jól néznek ki, adnak magukra, el tudnak menni vacsorázni (jó mondjuk a tápszert valóban bárki oda tudja adni a gyereknek, ezért felesleges az anya-de én 1 hónapos gyerekem mellől, ha tápszerezném, se maradtam volna el többet, mint egy órát egy vacsora kedvéért-na mindegy)Fantasztikus a szexuális életük, egyszerűen káprázatos a kapcsolatuk apával, a gyerek kiegyensúlyozott, intelligens, csodagyerek, akit persze imádnak a szülei...
Nem érzed ezt kicsit rózsaszínnek? Mert én nagyon. Tudod ez a pszichológia, vannak, akik csinálják és vannak, akik beszélnek róla.
Neked csak ez maradt, hogy itt bizonygasd, mennyire jól megvagytok a pároddal? Meg mennyire jó, hogy tápszerezel? Most kit győzködsz?Ha annyira biztos vagy benne, hogy jól csinálod, mi szükség van, hogy itt győzködj idegeneket, hosszú-hosszú litániában. Arról, hogy tökéletes az életed? Miért nem éled ezt a tökéletes életet, miért dumálsz róla?
Borzalmasan sajnállak, sajnos nem te vagy az első, aki pofára esett egy gyermek születése után. De fordulj szakemberhez, pszichológushoz, hátha rádöbbent, nem jó, ha bebeszélsz magadnak eféle maszlagot, mert aztán súlyos összeomlás lesz a vége. Mert ezeket, amit leírtál, józanabb pillanataidban, magad sem hiheted komolyan.
Lányok, ne bántsátok ennyire, mindannyian tudjuk, hogy 1 hónappal szülés után még javában tombolnak a hormonok!!
Ilyenkor talán olyan dolgokat is gondolunk, amit később szégyellnénk.
Az más kérdés, hogy kellene tudni szelektálni hogy mi az amin magunkban puffogunk és mi az aminek hangot adunk :)
Na, de a kérdésre válaszolva:
Szerintem nagyon sok olyan anyuka van (köztük én is) aki nem szeret szoptatni, és amikor fáj meg harap a kicsi akkor 1000-rel irigyli azokat akik tápszert adnak a babájuknak, mert egyszerű, meg bárki meg tudja csinálni, meg mégsem rajtunk lóg, stb..
DE! Azért ésszel fel tudjuk fogni, hogy mennyire fontos az anyatej a babának és minden undort és fájdalmat leküzdve megadjuk a babának amire valóban szüksége van, mert itt tényleg nem rólunk van szó!
Én az elejétől kezdve alig várom, hogy vége legyen a szoptatásnak, viszont most, hogy már napközben nem szopik a picim, várom az estéket, hogy odabújjon. Olyan hamar eljön az "Anyahaggyálbékén!" korszak :))
Már előttem nagyon sokan elmondták, és sok helyen utánaolvashatsz, hogy milyen fontos az anyatej. Picit tényleg érdemes lenne elgondolkodni rajta. Na meg azon is, hogy mit is jelent pontosan az anyaság, és hogy Te biztosan jól értelmezed-e.
Ne érts félre, mi, akik szoptatunk nem mártírok vagyunk, csak anyák.
(akiknek nem adatott meg a döntés, remélem tudják hogy ez nem nekik szól)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!