Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért kell az olyan anyukákat...

Miért kell az olyan anyukákat bántani, akik nem szeretnének szoptatni?

Figyelt kérdés

Leginkább ebben a témakörben vettem észre,hogy aki feltesz egy olyan kérdést,amiben leírja,hogy nem szeretne valami miatt szoptatni,akkor jön rá 60-70 válasz,hogy milyen ember lehet Ő,nem való neki gyerek,ne szüljön,nem érdemlik meg az "ilyenek",hogy gyerekük legyen és még sok ilyen stílusú válasz.

Nem értem,hogy ez miért jó.

Ha valaki eldönti,hogy nem akar szoptatni,akkor nem hiszem,hogy majd azoktól a válaszoktól,amiket itt kap megjön a kedve hozzá.

Nem értem,miért ilyenek egyes anyukák?

Írják,hogy majd beteg lesz a pici és allergiás...

Az én babám 1 hónapos,tápszeres.Eddig semmi baja nem volt,nagyon nyugodt és boldog baba,mindenből a legjobbat kapja,semmibőn nem szenved hiányt.

Nem lavinát akarok ezzel indítani,senkit nem szeretnék bántani,csak érdekel,hogy egyesek miért ilyenek másokkal...

2011. szept. 5. 17:42
1 2 3 4 5 6 7
 1/70 anonim ***** válasza:
90%

egy hónaposan még nem tudod, hogy mi lesz vele évekkel később...

szerintem egyszerűen csak nem tudnak mondani egy ész érvet, hogy miért nem szoptatnak...ha te mondasz, majd nem hurrog le senki

2011. szept. 5. 17:47
 2/70 anonim ***** válasza:
100%

Te is magad választottad, hogy nem szoptatsz? Mert én csak azt nem értem, hogy ha valakinek van/lenne teje, és majd' szétdurran a cicije, akkor miért nem akar szoptatni? Én csak 3 hónapig tudtam, nem volt elég tejcsi, mindig tápszeres pótlást kapott, így nem vagyok tápszer ellenes, fel fog nőni, nem lesz beteges, allergiás (remélem). de hogy nekem szétdurrantak a melleim, az tuti. És akkor már nem az a legegyszerűbb, leggyorsabb, legjobb, legolcsóbb megoldás, ha megszoptatom?

Tudom, sokan mondják, hogy olyan nincs, hogy nincs tej. Én úgy gondolom, hogy van ilyen és inkább tápszer, mint hogy éhezzen, vagy hogy 24 órát cicin legyen.

De ha van tej?!

2011. szept. 5. 17:50
 3/70 anonim ***** válasza:
75%

bár én nem szoktam ilyen megjegyzéseket írni, de úgy gondolom, ha már leül az ember, azt ne fél seggel tegye.

ha nem akar szoptatni (az egy teljesen más kérdés, ha nem tud), akkor ne akarjon gyereket.

és nem, a tápszer nem pótolja az anyatejet. nem azt mondom, hogy pici, beteg, stb. lesz a gyerek, de az anyatej neki lett kitalálva. milyen jogon tagadja meg tőle bárki? milyen jogon helyezi a saját kénye-kedvét a gyerek érdeke elé? és aki így viselkedik egy teljesen kiszolgáltatott lénnyel, az milyen ember?

2011. szept. 5. 17:50
 4/70 anonim ***** válasza:
100%

Ha kicsit utánaolvasnál, ma már tudni lehet, hogy az anyatej össztetétele bizonyos mértékben igazodik a saját baba szervezetéhez, ezen kívül később ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben. A szopási technika is más, ha mellből szívja a tejet, minta üvegből szívná. Az anyatej steril, nem kerülhet bele semmilyen kórokozó. Semmilyen tápszer nem pótolhatja. Bárhol megszoptathatod a babát, nem kell hozzá különösebb előkészület, sterilizálás, stb. Az anyatej hőmérséklete is a babának a legideálisabb.

Arról is lehet olvasni mostanában, hogy akik szoptattak, azoknál kevésbé alakul ki később melldaganat, mint azoknál, akik nem szoptattak.

A tápszergyártók propagálják a tápszereket, de annál jobb és természetesebb, egészségesebb megoldás egyszerűen nincs, mint a szoptatás.

2011. szept. 5. 17:52
 5/70 anonim ***** válasza:
84%
Ha azért nem szoptatsz,mert félsz,hogy a melled megnyúlik,akkor terhes se legyél,mert más lesz a tested.A babának az a legjobb ha szopizhat.Egy hónap után nem tudod,hogy mi baja lesz 2-3 évesen,de lehet alergiás.Ha jó anya akarsz lenni mindent megteszel a babádért.Neki az anyatej a legjobb akkor azt adsz neki.Bár én tudnák szoptatni fél éves koráig.
2011. szept. 5. 17:53
 6/70 anonim ***** válasza:
82%
Először is, az, hogy most boldog és egészséges, nem jelenti azt, hogy később is az lesz. Másodszor, a tápszer nem természetes. Az a természetes, ha egy anya szoptatja a gyerekét. Más téma, ha valamilyen oknál fogja nem bírja. Lehet ezt még nem érted, de az életben mindennek megvan a maga természetes rendje, és menete. Az anyák nem tegnap óta kezdték el a gyermekeiket szoptatni. Így természetes. Ennek is megvan a maga jelentősége, hiszen az anyának anyának kell lennie. Valójában nem akartam válaszolni erre a kérdésre, mert úgy vagyok, hogy "aki hülye, az az is marad". Általában az ilyen kérdéseket azok teszik fel, akiket kiskorukban az anyjuk vasvillával simogatott. Nem kapták meg a szeretetet, és most ők se képesek szeretet adni. És, hogy hogy jön az egész most ide? Nagyon egyszerű. A gyermek lelki fejlődéséhez az anyának mindent meg kell tenni. Nem csak annyit, hogy mindent megvesz neki, hanem megöleli, megsimogatja, ott van mellette, ha megbetegszik. Röviden törődik vele, érezteti vele, hogy mennyire szereti. A szülők dolga bízni a gyermekeikben, és szeretni. A későbbiekben látszódik meg a legjobban, hogy milyen milyen következménye van annak, ha az anya nem akarja szoptatni. Egyébként honnan tudod, hogy mi a jó neki, és mi nem? Lehet most jól érzi magát, de nem tudhatod, hogy a jövőben ez milyen káros következményekkel járhat.
2011. szept. 5. 17:59
 7/70 anonim ***** válasza:
100%
én sem értem,hogy ha van teje valakinek akkor miért jobb tápszerezni a babát??
2011. szept. 5. 18:02
 8/70 anonim ***** válasza:
65%
Talán sajnálod a gyermekedtől az anyatejet? Az anyák már évezredek óta szoptatják gyermekeiket. Honnan jössz te most ahhoz, és nem csak te, hanem más hasonló gondolkodású nő is, hogy azt mondja, hogy ez hibás elgondolás, és ő most megvonja a gyermekétől az anyatejet. És mindenezek tetejébe még tápszert akarsz neki adni, amiről azt hiszed, hogy pótolja az anyatejet. Hát persze, hogy sokakban kelt ez felháborodást, amikor ilyen hülyeségeket kérdezel.
2011. szept. 5. 18:06
 9/70 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem félti a melleit a babától. Ha már eldöntötted, hogy gyereket vállalsz, akkor meg kell neki adnod magadból mindent, amit csak lehet. Itt a baba egészsége a tét. Ha meg a melleid véletlenül megnyúlnak, akkor arra találták ki a plasztikai sebészt. Ha vagy olyan modern gondolkodású, hogy tápszerezd a babát, noha van tejed, akkor biztos nem utasíthatod el a plasztikai sebészt sem.
2011. szept. 5. 18:09
 10/70 anonim ***** válasza:
68%
a szoptatás nem csak etetést jelent...az egy olyan kapcsolatot alakít ki a baba és az anya között, ami a cumisüveggel nem sikerülhet...
2011. szept. 5. 18:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!