Miért kell az olyan anyukákat bántani, akik nem szeretnének szoptatni?
Leginkább ebben a témakörben vettem észre,hogy aki feltesz egy olyan kérdést,amiben leírja,hogy nem szeretne valami miatt szoptatni,akkor jön rá 60-70 válasz,hogy milyen ember lehet Ő,nem való neki gyerek,ne szüljön,nem érdemlik meg az "ilyenek",hogy gyerekük legyen és még sok ilyen stílusú válasz.
Nem értem,hogy ez miért jó.
Ha valaki eldönti,hogy nem akar szoptatni,akkor nem hiszem,hogy majd azoktól a válaszoktól,amiket itt kap megjön a kedve hozzá.
Nem értem,miért ilyenek egyes anyukák?
Írják,hogy majd beteg lesz a pici és allergiás...
Az én babám 1 hónapos,tápszeres.Eddig semmi baja nem volt,nagyon nyugodt és boldog baba,mindenből a legjobbat kapja,semmibőn nem szenved hiányt.
Nem lavinát akarok ezzel indítani,senkit nem szeretnék bántani,csak érdekel,hogy egyesek miért ilyenek másokkal...
egy hónaposan még nem tudod, hogy mi lesz vele évekkel később...
szerintem egyszerűen csak nem tudnak mondani egy ész érvet, hogy miért nem szoptatnak...ha te mondasz, majd nem hurrog le senki
Te is magad választottad, hogy nem szoptatsz? Mert én csak azt nem értem, hogy ha valakinek van/lenne teje, és majd' szétdurran a cicije, akkor miért nem akar szoptatni? Én csak 3 hónapig tudtam, nem volt elég tejcsi, mindig tápszeres pótlást kapott, így nem vagyok tápszer ellenes, fel fog nőni, nem lesz beteges, allergiás (remélem). de hogy nekem szétdurrantak a melleim, az tuti. És akkor már nem az a legegyszerűbb, leggyorsabb, legjobb, legolcsóbb megoldás, ha megszoptatom?
Tudom, sokan mondják, hogy olyan nincs, hogy nincs tej. Én úgy gondolom, hogy van ilyen és inkább tápszer, mint hogy éhezzen, vagy hogy 24 órát cicin legyen.
De ha van tej?!
bár én nem szoktam ilyen megjegyzéseket írni, de úgy gondolom, ha már leül az ember, azt ne fél seggel tegye.
ha nem akar szoptatni (az egy teljesen más kérdés, ha nem tud), akkor ne akarjon gyereket.
és nem, a tápszer nem pótolja az anyatejet. nem azt mondom, hogy pici, beteg, stb. lesz a gyerek, de az anyatej neki lett kitalálva. milyen jogon tagadja meg tőle bárki? milyen jogon helyezi a saját kénye-kedvét a gyerek érdeke elé? és aki így viselkedik egy teljesen kiszolgáltatott lénnyel, az milyen ember?
Ha kicsit utánaolvasnál, ma már tudni lehet, hogy az anyatej össztetétele bizonyos mértékben igazodik a saját baba szervezetéhez, ezen kívül később ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben. A szopási technika is más, ha mellből szívja a tejet, minta üvegből szívná. Az anyatej steril, nem kerülhet bele semmilyen kórokozó. Semmilyen tápszer nem pótolhatja. Bárhol megszoptathatod a babát, nem kell hozzá különösebb előkészület, sterilizálás, stb. Az anyatej hőmérséklete is a babának a legideálisabb.
Arról is lehet olvasni mostanában, hogy akik szoptattak, azoknál kevésbé alakul ki később melldaganat, mint azoknál, akik nem szoptattak.
A tápszergyártók propagálják a tápszereket, de annál jobb és természetesebb, egészségesebb megoldás egyszerűen nincs, mint a szoptatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!