Manapság miért tájékoztatják félre az anyukákat? Az orvosok is és a védőnő is korai hozzátáplálást és tejpépeket javasol és szopi kiváltást..
Figyelt kérdés
Az orvosok is és a védőnő is korai hozzátáplálást és tejpépeket javasol és szopi kiváltást. 1 éves korig szptatást kiváltani NEM KELL! Holott, ha egy baba igény szerint és kizárólagosan szopik és nincs cumi, cumisüveg, ott még nem hallottam, hogy "kevés a tej", hiszen ez a fogalom nem is létezik. Kevés inger, az létezik.2009. jan. 10. 09:14
1/39 anonim válasza:
Felháborít, hogy megint a tápszeres anyukákat szólják le! Te honnan tudod, hogy kinek mi áll a háttérben, hogy nincs teje? Ez a fanatizmus már kiakaszt! Én mindent megtettem, mégis elapadt korán, ettől nem gondolom, hogy rosszabb anya vagyok, mert az a lényeg hogy szeretem a kislányomat! Egyébként ismerek olyan 'anyukát' aki annyira a természetesség híve, hogy hiába nem volt teje, nem adott semmit inkább a gyereknek, aki kicsi meg véresre szopta a kezét! Ez aztán normálisabb, mintha tápszert vagy gyümölcsöt kapna, igaz?
2/39 anonim válasza:
hát én ezt nem hogy ezt javasolnák ,gondolom nem volt ilyen témám velük
3/39 anonim válasza:
javasolnák azt ki hagytam bocsi :)
4/39 A kérdező kommentje:
Nem vagyok fanatikus. Csak bosszant, hogy szerintem Neked is azért apadt el a tejed, mert nem tájékoztattak kellőképpen, hogy mit kell tenned, hogy ez ne történjen meg.
2009. jan. 10. 09:26
5/39 anonim válasza:
Szerintem az első válaszoló félreértette a kérdezőt.Én legalábbis úgy értettem a kérdést,hogy aki tud szoptatni és van elég teje miért tanácsolják a szoptatás korai kiváltását tejpépekkel más hozzátáplálással.?Mert szerintem is be vannak ijedve a védőnők ha egy csecsemő 6 hónaposan csak szopizik és elég neki a tej.Nem gondolom,hogy akik nem tudnak szoptatni azok rossz anyák lennének,csaak ha van valakinek elég teje miért ne szoptathatna addig amíg a csecsemő igényli(sokan pont őket szólják meg ezért:-személyes tapasztalatom).
6/39 anonim válasza:
Ezen hosszan lehetne vitatkozni.... Én nem egy olyan anyát láttam, aki egy évig kizárólag szoptatott, majd amikor a gyerkőc már akkora lett, hogy hirtelen tényleg nem lett elég neki a tejcsi és megkezdte volna a hozzátáplálást, a baba semmit nem akart elfogadni. Anyuci persze kiborult és jogosan, mert gyermeke fogyni kezdett, magyarul éhezett. Sajnos ez nem úgy megy, hogy eljön az idő és gyermekem ízlése és gyomra egyik nap hirtelen főzeléket kíván husival... A másik meg az, hogy attól függetlenül, hogy vlknek van teje, történhet bármi /megjön, beteg lesz stb/ és nem tud tovább szoptatni. Akkor mi van...???
7/39 anonim válasza:
Értem a kérdést, csak azon akadtam ki, hogy a kérdező szerint nem létezik olyan fogalom, hogy kevés a tej. Mindig találok ilyan 'jóindulatú' hozzászólást, és már nem bírtam lenyelni. Szerintem nem kéne hergelni folyton a másikat, gondolom itt mindenki imádja a babáját, az meg hogy ki mit ad enni a saját gyerekének, az nem változtat ezen a tényen!
8/39 anonim válasza:
Az 5. válaszolótól kérdezném akkor:Ha te tudnál szoptatni és tele lennél tejjel és persze a babád is igényelné(laktatná,nyugtatná,boldoggá tenné),akkor a biztonság kedvéért,(mert ugye bármi történhet),te már pár hónaposan kiváltanád a szoptatást más étkezéssel?Én nem hinné ,hogy az anyatej rossz táplálék lenne egy csecsemő számára,az igaz,hogy sok babánál nehezebben kezdődhet meg a hozzátáplálás,de szerintem ez a ritkább eset.A
9/39 anonim válasza:
Ha később kezdődik meg a hozzátáplálás akkor mi van?
Babám főzeléket és gyümölcsöt eszik a tövvi étkezés anyatej, 11 hónapos. Cumit és cumisüveget nem ismeri. Tökéletesen fejlődik és 10 hónapos kora óta egyedül közlekedik.
10/39 anonim válasza:
Hát pedig nem lehet mindenki tejcsárda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!