Manapság miért tájékoztatják félre az anyukákat? Az orvosok is és a védőnő is korai hozzátáplálást és tejpépeket javasol és szopi kiváltást..
Engem lenéznek, mert 5 hósan még nem kezdtük el a hozzátáplásást.Ebben a rohanó világban alig van olyan nő aki tud szoptatni-sajnos- és sztem a drága tápszert akarják kiváltani hamarabb a hozzátápálással.6 hó után mi is megkedjük, de nagyon apránként. Öcsém 4 hóig szopizott mert anyunak elment a teje a sok idegességtől-kórházba keültek- és anno elég hamar elkezték a hozzátáplását.Mindenre allergiás lett!!!Tej-por-pollen, aszmás lett.Én 1,5 bátyám 2 évig szopizott, és ha tehetem én is 1-1,5 évig szeretnék,de nem csak kizárólagosan szoptatni, hanem 6 hó után hozzátápláva gyümikkel stv, ahogy a nagy könyvben meg van írví.
A tejci miatt én 5 hónapja nem aludtam többet 2-3 óránál egyben.
Meg kell, hogy cáfoljam a kérdezőt. Lányomat 2 éves koráig szoptattam. Kisfiam elmúlt 6 hónapos, 1 hónapja meg kellett kezdenem a hozzátáplálását. Nem cumizik, nincs cumisüvegünk, amikor kéri, naponta 8 x, 10 x , akárhányszor mellreteszem, a maradékot mai napig fejem, úgyhogy az inger nem kevés. Sokáig azt hittem és vallottam, hogy a kevés tej fogalom nem létezik, ám be kellett látnom, hogy valami alapja mégis van. Vannak babák, akik igénylik a hozzátáplálást, mert a szopás már nem fedezi nekik azt a kalóriaszükségletet, amit a testük megkiíván. kisfiam pont ezt az esetet példázza. megszopta ő az adagját, mégsem táplálta annyira, hogy hizzon. bevezettük a főzelekét, nem szopi helyett, hanem szopi után, igy most hízott 3 hét alatt 70 dekát.
nem vagyok ellene a kizárólagos szoptatásnak, sőőt...de beláttam, hogy van olyan baba, aki bizony igényli a hozzátáplálást. az én kisfiam fejlődéséhez 6 hónapos korára nem volt elég csak az anyatej, pedig ismétlem, tej és inger van bőven.
Sziasztok!
Először is: az anyatej, tápszer vitába nem akarok beszállni.
A lényegre térve: a kérdezőnek igaza van abban, hogy tényleg sürgetik a védőnők a hozzátáplálást és tényleg azt mondják, hogy a szilárd étellel egy-egy szoptatás kiváltása X hét alatt megvalósítható. Hogy miért ez a "trend" most azt nem tudom.
Szerintem valahol félúton van az igazság, persze mindenkinek a maga dolga eldönteni. Én 5 hónaposan elkezdtem ugyan kóstoltatni a kisfiammal a gyümölcsöket, mert bármennyit szoptattam, kevésnek bizonyult már. De eszembe sem jutott és a mai napig eszembe sem jut, hogy kiváltsam vele a szoptatást. Most 9 hónapos lesz, minden étkezésre megeszik egy jó adag ételt (gyümölcs, főzelék, stb.) és utána ugyanúgy szopik, mint a legelején. Akkor szopik, amikor akar, így naponta 5-6 x is akár. Mert hát ha van tej, miért kellene a szoptatást kiváltani?
Szóval, ha a védőnőmre hallgattam volna, már 4 hónapos korától evett volna sokféle gyümölcsöt, zöldséget, 5 hónapos korától húst, és már egyáltalán nem szopna. Így igaz, hogy 5 hónapos korától kóstoltattam vele egy kevés gyümölcsöt már, de a többit nem siettem el. Már elmúlt 7,5 hónapos, amikor egy kis csirkemellet kapott és a mai napig nagyon óvatosan és lassan (kicsit később) vezetjük be az ételeket. Az óvatossággal szerintem nem lehet baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!