Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Manapság miért tájékoztatják...

Manapság miért tájékoztatják félre az anyukákat? Az orvosok is és a védőnő is korai hozzátáplálást és tejpépeket javasol és szopi kiváltást..

Figyelt kérdés
Az orvosok is és a védőnő is korai hozzátáplálást és tejpépeket javasol és szopi kiváltást. 1 éves korig szptatást kiváltani NEM KELL! Holott, ha egy baba igény szerint és kizárólagosan szopik és nincs cumi, cumisüveg, ott még nem hallottam, hogy "kevés a tej", hiszen ez a fogalom nem is létezik. Kevés inger, az létezik.
2009. jan. 10. 09:14
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem senki sem "anyatejellenes", csak az a hozzáállás bántja a tápszerezni kényszerülő anyukákat, hogy akiknek van tejük, azok elképzelni sem tudják, hogy vannak sokan, akik mindent megtesznek azért hogy legyen tejük, de nincs, vagy kevés. Igenis, van ilyen. És nagyon sokszor pont a stressz miatt nincs, mert annyira görcsösen akarják hogy legyen, egyrészt mert tudják hogy a babának az a legjobb, másrészt meg félnek hogy ha tápszerezni kényszerülnek, akkor rossz anyának fogják őket tartani, és azzal vádolni őket hogy nem tettek meg mindent.
2009. jan. 10. 10:51
 22/39 anonim ***** válasza:
25%
Nem tűnt fel még mindig senkinek,hogy az "anyatejellenesek"vannak tejcsárdának és bunkónak nevezve nem pedig a tápszeresek.?Akkor ki támad kit?Egyébként pedig a korai hozzátáplálás volt a kérdés.nem kérdéses,hogy az ember megtesz e mindent az anyatejért.Ez természetes és egy szoptató anyuka sem gondolja az ellenkezonőjét,de könyörgöm aki szoptatni tud az miért válasszon alternatív megoldást idő elött?
2009. jan. 10. 11:02
 23/39 anonim ***** válasza:
50%
Az előző (10.51-es) válaszoló vagyok. Még annyit tennék hozzá, hogy az én babám anyatejes és tápszert is kap (hadd ne kelljen magyarázkodnom hogy miért, elég hosszú történet), és a gyerekorvos mondta hogy most már ehet gyümit és főzeléket (4,5 hónapos), de soha nem szopit váltsak ki vele. Szóval nem minden orvos olyan hogy szopi kiváltását javasolja.
2009. jan. 10. 11:03
 24/39 anonim ***** válasza:
54%

Engem lenéznek, mert 5 hósan még nem kezdtük el a hozzátáplásást.Ebben a rohanó világban alig van olyan nő aki tud szoptatni-sajnos- és sztem a drága tápszert akarják kiváltani hamarabb a hozzátápálással.6 hó után mi is megkedjük, de nagyon apránként. Öcsém 4 hóig szopizott mert anyunak elment a teje a sok idegességtől-kórházba keültek- és anno elég hamar elkezték a hozzátáplását.Mindenre allergiás lett!!!Tej-por-pollen, aszmás lett.Én 1,5 bátyám 2 évig szopizott, és ha tehetem én is 1-1,5 évig szeretnék,de nem csak kizárólagosan szoptatni, hanem 6 hó után hozzátápláva gyümikkel stv, ahogy a nagy könyvben meg van írví.

A tejci miatt én 5 hónapja nem aludtam többet 2-3 óránál egyben.

2009. jan. 10. 11:11
 25/39 anonim ***** válasza:
82%

Meg kell, hogy cáfoljam a kérdezőt. Lányomat 2 éves koráig szoptattam. Kisfiam elmúlt 6 hónapos, 1 hónapja meg kellett kezdenem a hozzátáplálását. Nem cumizik, nincs cumisüvegünk, amikor kéri, naponta 8 x, 10 x , akárhányszor mellreteszem, a maradékot mai napig fejem, úgyhogy az inger nem kevés. Sokáig azt hittem és vallottam, hogy a kevés tej fogalom nem létezik, ám be kellett látnom, hogy valami alapja mégis van. Vannak babák, akik igénylik a hozzátáplálást, mert a szopás már nem fedezi nekik azt a kalóriaszükségletet, amit a testük megkiíván. kisfiam pont ezt az esetet példázza. megszopta ő az adagját, mégsem táplálta annyira, hogy hizzon. bevezettük a főzelekét, nem szopi helyett, hanem szopi után, igy most hízott 3 hét alatt 70 dekát.

nem vagyok ellene a kizárólagos szoptatásnak, sőőt...de beláttam, hogy van olyan baba, aki bizony igényli a hozzátáplálást. az én kisfiam fejlődéséhez 6 hónapos korára nem volt elég csak az anyatej, pedig ismétlem, tej és inger van bőven.

2009. jan. 10. 11:54
 26/39 anonim ***** válasza:
74%
Most komolyan kérdezném! NEM UNJÁTOK MÉG EZT? Nevetségesek vagytok!!! Mindenki azt a gyerekének amit akar és kész!
2009. jan. 10. 11:59
 27/39 anonim ***** válasza:
65%

Sziasztok!

Először is: az anyatej, tápszer vitába nem akarok beszállni.

A lényegre térve: a kérdezőnek igaza van abban, hogy tényleg sürgetik a védőnők a hozzátáplálást és tényleg azt mondják, hogy a szilárd étellel egy-egy szoptatás kiváltása X hét alatt megvalósítható. Hogy miért ez a "trend" most azt nem tudom.

Szerintem valahol félúton van az igazság, persze mindenkinek a maga dolga eldönteni. Én 5 hónaposan elkezdtem ugyan kóstoltatni a kisfiammal a gyümölcsöket, mert bármennyit szoptattam, kevésnek bizonyult már. De eszembe sem jutott és a mai napig eszembe sem jut, hogy kiváltsam vele a szoptatást. Most 9 hónapos lesz, minden étkezésre megeszik egy jó adag ételt (gyümölcs, főzelék, stb.) és utána ugyanúgy szopik, mint a legelején. Akkor szopik, amikor akar, így naponta 5-6 x is akár. Mert hát ha van tej, miért kellene a szoptatást kiváltani?

Szóval, ha a védőnőmre hallgattam volna, már 4 hónapos korától evett volna sokféle gyümölcsöt, zöldséget, 5 hónapos korától húst, és már egyáltalán nem szopna. Így igaz, hogy 5 hónapos korától kóstoltattam vele egy kevés gyümölcsöt már, de a többit nem siettem el. Már elmúlt 7,5 hónapos, amikor egy kis csirkemellet kapott és a mai napig nagyon óvatosan és lassan (kicsit később) vezetjük be az ételeket. Az óvatossággal szerintem nem lehet baj.

2009. jan. 10. 12:07
 28/39 anonim ***** válasza:
31%
Tenyleg szornyen hangzik "anyatejellenes" epp ezert nem is irtam le:) mert minthogy mar megjegyeztem mindenki azzal eteti szerelme gyumolcset amivel akarja es tudja!!!!!!!!!!!!! Ilyen idetlen embereket?!
2009. jan. 10. 14:30
 29/39 anonim ***** válasza:
10%
Felőlem csokit is adhatsz neki ha akarsz tej helyett.Gondolom te vagy az akinek van teje,de mivel annyira okos vagy inkább időben elkezdesz adni mást is.Én még inkább egy ideig IDÉTLENKEDEM.
2009. jan. 10. 14:42
 30/39 anonim ***** válasza:
65%
A védőnők és az orvosok azt javasolják,hogy 6 hónapos kortól ismerkedjenek a babák az ízekkel és a kanállal.Mi a baj ezzel? A babák igénye a növekedéssel és fejlődéssel változik,egyszerűen nem szophatnak csak.Ha pedig kanalasat is eszik és ugyanannyit szopik mint hozzátáplálás nélkül,akkor elvileg kövér lesz ha nem váltunk ki a kanalassal szoptatást.Vagy nem? Mert ha nem,akkor valószínűleg az anyatej tápértéke egyenlő a vízével és ezért nem hízik túl a baba. Akkor pedig ha nem kap hozzátáplálást elvileg vízen él és éhen hal,mert már a fejlődési szakaszának nem elégendő az anyatej.Nem csak az számít,hogy mennyi tej van,hanem az hogy milyen!Nem gondoltad végig a kérdésed Kedves Kérdező,de senki nem tájékoztatja félre az anyukákat!Egyszerűen csak vannak anyukák,akik imádnak szoptatni és nem tudják elfogadni,hogy egyszer elmúlik a szoptatás időszaka és a gyermekének többre van szüksége.
2009. jan. 10. 15:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!